Dobry den chcela by som vas poprosit o radu. Chcela by som zacat pouzivat menstruacny kalisok ale neviem ci to je pre mna vhodne (14 rokov,panna) pripadne aky? Som sportovkyna kazdy den dlhe treningy plus posilovna a bazen.
kazda sme ina .. ja nan nedam dopustit pouzivam uz roky , ale pri behani mi vadi ... takze vtedy mi ho treba vybrat ... tiez sa lisia nazory na pouzivanie ak si panna- ci prides alebo nie o "poctivost" s kaliskom .. ak pouzivas tampony tak je to uz jedno ..
Ja som dcere kupila Ladycup velkost S, ale nepouziva ho🤷♀️
Sú aj maličké kalíšky, napr. Meluna S, claricup 0.... Musíš skúsiť a poznať svoje telo. Ja som používala kalíšok aj ako panna a nemala som problém. Určite si však treba uvedomiť, že dievča príde o panenstvo iba pri sexe a nie kališkom 🙂
Meluna S, pripadne Meluna shorty S su vhodne aj pre pannu. Chce to vsak vacsi cvik a dlhsiu dobu zvykania ako tampon.
Ja by som to aj chcela, ale fakt nemám možnosť to v práci riešiť (nie je umývadlo vo wc), často tam prídu ďalšie ženy, takže to fakt neviem poriešiť, nebuď chodiť s fľaškou vody na wc, mne to je trápne, a nehovorte mi že to môžem mať kľudne v sebe 12 hodín čo som preč, lebo to fakt nechcem..
@marcellka32 ani ja nemam vzdy v praci wc s umyvadlom, ani pri cestovani napriklad - vtedy postacia mokre obrusky. Odkedy pouzivam poharik, menzes neriesim.
@marcellka32 tu máš vypúšťací https://thelunacare.com/cs/menstruacni-kalisky-... ale tento nie je určený pre mladé dievčatá, ktoré nerodili.
@simsalabim tak toto mi príde zas malo hygienické, ale ok, každý má iné svoje potreby
@marcellka32 vobec to nie je nehygienicke, aj ked si menis vlozku, tak sa komplet neumyjes. Ale casto sa odporuca ist na wc s malou flaskou so sosakom a tu pouzit - mozno to by sa ti zdalo prijatelnejsie.
@marcellka32 ja v práci nemám umývadlo, iba na spoločnej chodbe. Riešim to tak, že mám 2 kalíšky. Použitý vylejem, poriadne vyčistím papierom/vlhcenymi obruskami (čo je po ruke) a vymením za čistý. Idem k umývadlu, ak tam nikto nieje, tak použitý ešte opláchem, ale ak tam niekto je, tak úplne stačí, ak ho umyjem a sterilizujem až doma. Mne stačí vymieňať raz za cca 6 hodín, takže vôbec to nieje tak hrozne a ten komfort stojí zato 🙂
@patus_2 to vážne ten neumyty berieš so sebou v taške domov a máš ho v práci ešte niekoľko hodín v taške? Tak toto nechcem ďakujem
Ostávam pri svojom komforte
@marcellka32 chybou je, ze ty si ten poharik predstavujes ako zakrvavenu vlozku - na kotrej sa pri pristupe vzduchu krv rozklada na rozdiel od poharika. Ale to je poharik, ktory vylejes a nic v nom nie je. Ked ho poutieras, vyzera cisty. Doma ho
@patus_2 moze jednoducho umyt ako termohrncek na kavu, co so sebou nosi denne...
@marcellka32 ten kalich hoci neumyty nie je nic otrasne a hnusive, presne ako pise
@simsalabim to nie je krvou nasiaknuty tampon alebo vlozka.
Ty uz o kalichu dlho uvazujes, podla mna chod do toho, vyskusas, uvidis. Bude vyhovovat, bude, nebude, nebude. Aj za cenu nosenia flasky na zachod. Mozno zistis, ze tak fungujete viacere.
@0silvia0 áno uvažujem už dlho 🙂 ale spoluprácu ja a kalich si nejako zatiaľ neviem predstaviť, ale ok, robím DM objednávku práve, tak ho teda skusim
@marcellka32 tak jasne, clovek ide na nezname uzemie, my sme si so sestrou kupili naraz. Mne kalich sadol, pouzivam takmer 10 rokov a sestra sa s nim nestotoznila. Ale ked nevyskusas, nevies si to predstavit.
@marcellka32 pri pohariku je dolezite aj to, ze nie kazdy sadne kazdemu... su rozne velkosti, tvary, uchyty, treba vyskusat, co ti sadne a ked nesadne, skusit zistit, preco. Ja som mala prvy Mooncup este v case, ked sa u nas o tom moc nechyrovalo (tak 20rokov dozadu). Kupovala som ho v Anglicku podla jedinej rady - "po vaginalnom porode volte velkost 2". Bol mi velky - teda sialene, ale sialene dlhy. Aj ked som odstrihla uchyt, vytrcalo mi tak 1,5 cm von. Aj ked som ho dala naruby, tak stale tak 1cm... potom som sa docitala, ze niektorym zenam velmi klesne krcok maternice, hlavne v prve dni menzesu - to bol moj pripad. Ku koncu menzesu som totiz ten poharik mohla v pohode nosit. Vyguglila som v tej dobe najkratsi Meluna Shorty bez uchytu a objednala velkost M. Ten mi sice sadol, no objednala som aj Melunu S a striedala ich. Po druhom porode mi S uz nesedel, pouzivala som len M. Po takych 10 rokoch mi zacal pretekat - kupila som dvojbalenie L a XL pre zeny pred menopauzou a ten L z dvojbalenia som mala asi 8 rokov, XL som citila, ze mi nesedi. A teraz par mesiacov pouzivam ten XL, lebo mi L zacal pretekat. Ono je tam v sirke rozdiel iba par mm, myslim ze 2-3, ale spravi to velky rozdiel. No a cakam, ze vo svojich 53 rokoch iny uz potrebovat nebudem.
@simsalabim to asi aj moja sestra mohla viacere poskusat.
Ja som objednala prvy ladycup a mam ho doteraz, na prvy krat mi sadol, nic ine som riesit nemusela, kupila som si este jeden taky isty, ale stale pouzivam ten povodny.
@0silvia0 ja myslim, ze kazda sme ina... urcite mohla skusit, len treba zistit, co konkretne jej vadilo a adresne vybrat taky, co ten problem riesi. Ten moj povodny Mooncup je este stale o dost vacsi ako Meluna shorty XL, ktory mam teraz.... mne sa proste velky poharik dovnutra pocas menzesu nezmesti. Niekomu vadi tvrdost materialu - treba hladat maksi, alebo naopak tvrdsi, alebo uchyt, alebo sirka.... ked sa identifikuje problem, urcite sa da najst daco vyhovujuce, teraz su uz rozne stranky a videa, kde sa pohariky porovnavaju, co je super. V case, ked som ja hladala vhodny, to bola detektivna uloha....
@simsalabim hej, preberiem to s nou ak bude mat zaujem.
Môžem sa opýtať aké sú to vypúšťacie kalíšky? A kde by sa dali zohnať- vygooglit? Len som zvedavá (ešte som o takých nepočula) vďaka 🙂
@jane18 kolegyňa ich pouziva. Nemusi ho vyťahovať, ak sa jej zda plný, vypusti ho stlačením "rúrky/stopky", ktorou sa zavádza/vytahuje do pošvy. https://thelunacare.com/sk/menstruacne-kalisky-...
@marcellka32 aký je tvoj komfort ? Vložka ?
Tento/menší https://thelunacare.com/cs/menstruacni-kalisky-...