Menštruačný kalíšok

lapla
15. feb 2019

Ahoj zeny...chcem zacat pouzivat kalisok. Co-to som si uz nastudovala. Vymiena sa raz 4-8hodin? Nie je to malo? A ked idete na wc, netreba ho vyberat? Trosku trapna otazka...nooo. A stacia mi 2 kusy? S ktorou znackou ste spokojne? Dakujem

belllinka
15. feb 2019

@lapla
Stačí ti 1 kus. Ja ho mám v pohode aj viac ako 8 hodín, ráno si ho dám a vyprázdnim, keď prídem z roboty, to je v pohode aj 10 hodín, aj celú noc bez problémov.
Keď ideš na wc tak ho netreba vyberať, veď predsa ani tampón si nevyberáš vždy keď ideš na WC 🙂
JA som vyskúšala 2 značky Mooncup a Ladycup a za mňa určite Mooncup je lepší.

lapla
autor
15. feb 2019

@belllinka praveze tampony som nikdy nepouzivala. Dakujem za odpoved. Celkom sa na to tesim...zbohom vlozky 😉

erosmal
15. feb 2019

inak meníš ho podla toho ako silno krvácaš.. ak krvácaš silno tak častejšie ak slabšie tak menej.. ja tiež mením iba ráno a večer. chce to trochu cviku ale ak to nevzdáš tak uvidíš aké to je super. niekedy ani neviem, že mám menzes.
a vyber si správnu veľkosť, ja som si vybrala zlú a musela som kúpiť ešte jeden. neboj sa aj investovať ak to myslíš vážne. tie ktoré zoženieš na zľavových portáloch určite svoj účel splnia ale ja osobne s nimi nie som až taká spokojná ako s tým, ktorý som si kúpila kedysi, keď to ešte také bežné nebolo.

0silvia0
15. feb 2019

@lapla ak ti kalíšok sadne a zvykneš si, vložky ti budú pripadať ako návrat do ďalekej minulosti a už túto vec nikdy nepoužiješ 😍

marya2
16. feb 2019

Nechcem vopred kazit ocakavania ale mne ich kalisok nesplnil. Prvy mi padal zavadzal tak som si kupila skrateny. Ten mii sedi dobre ale vloziek ani tamponov som sa nezbavila. Mam silnu menstruaciu a kalissok mi preteka takze ho pve dni vobec nepouzivam. Snad to nebude Tvoj pripad.

lapla
autor
21. feb 2019

Baby, prosim vas, ten dzindzik vam trci trosku von? Alebo je to cele vnutri? Mne sa to dost tazko vybera, podtlak je teda super. No ale to vyberanie mi dava zabrat. Chce to len cvik?

0silvia0
21. feb 2019

@lapla mne nič netrčí von a vyberá sa ľahko. Mne táto pomôcka sadla a používam už viac rokov.

belllinka
21. feb 2019

@lapla ten dzindzik vobec nemusis pouzivat, da sa skratit, ze si kus odstrihnes. Ked vyberas kalisok tak ho normalne stlac v strede, nech sa uvolni podtlak a lahko ho vytiahnes

innather
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lapla
autor
14. júl 2019

Baby dakujem za dotazy, nakoniec som si kalisok kupila a pouzivam ho iz asi 4-5 mesiac. Je to fakt super, vlozky uz nikdy...treba trosku trening aby sa dal lahko vybrat.musim tlacit ako pri porode - myslim tie svaly, nie silu- ale ide to. Takze spokojnost velka

innather
15. júl 2019

@lapla aky ste si skupili ak sa mozem opytat?

lapla
autor
16. júl 2019

@innather pozriem doma, som v praci

majuska167
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
innather
26. okt 2019

Ja som mala Monthlycup, velkost M a bol fajn, no obcas mi pretiekol, tak som vyskusala Lunette model2 a ten je uplne super, nepreteka, pricom je len o par milimetrov sirsi v priemere. Kazdej zene vyhovuje nieco ine. Mam 1 dieta vaginalnym porodom a stredne silnu menstruaciu.

lapla
autor
16. nov 2019

@innather
@majuska167
@belllinka
@0silvia0
@marya2 baby ďakujem za rady, používam už len kalisok a som veľmi spokojná. Dokonca v práci sme sa našli 3 ženy, ktoré ho používame a a ďalšia skúša tiež.