Ahojte, chcela by som veľmi pekne poprosiť o radu žien, ktoré tomu rozumejú. Uviedla som v názve, o čo ide, tak snáď ten, komu takáto téma trápi to čítať nebude, ale ja si myslím, že sa o takých veciach rozprávať treba.
Ide o to, že sa mi v poslednom období hrozne zmenil celý ten priebeh menštruácie, intenzita, PMS a celkovo celý menštruačný cyklus. Neviem, či to je normálne alebo nie je. Mám 29 rokov a trápi ma to posledný asi polrok, kedy si už začínam všímať, že niečo nie je úplne OK. V skratke môj menštruačný cyklus roky prebiehal nejak podobne, symptómy sa aj menili, ale tak postupne. Väčšinou však veľmi podobné PMS a to napätie, nervozita, smútok, bolesť brucha a pŕs a tsk podobne a začiatok menštruácie veľmi silný, ale zato veľmi uvoľňujúci. Napätie opadlo, bruško sa zmenšilo, zlepšila sa celkovo nálada. Menštruáciu som mávala vždy 6 dní. No v poslednej dobe sa to všetko začalo akoby meniť. PMS prežívam dosť zle, cítim sa pomaly ako nadrogovaná, menštruačné bolesti takmer žiadne a menštruácia strašne slabá, tak kolo troch dní a koniec. Jediné, čo ostalo, je napätie a bolesť pŕs, ale aj to napätie niekedy príchodom menštruácie neodchádza, už len postupne. Minulý mesiac mi dokonca menštruácia meškala 3 týždne a tak som volala gynekológovi, ale tam mi sestrička povedala, že mám zavolať, ak mi bude meškať 2 mesiace. Vraj je to normálne a hormóny mi skákať ešte len začnú. Už som to nezvládala. Skúšala som piť červené víno a alchemilku, ale nič. Nakoniec menštruácia prišla a opäť bola slabá. Tehotná nie som, robila som si tri testy. Nebola som nejak moc v strese, ak to tak pôsobí, že by to mohlo byť tým. I keď môže, samozrejme. Na testoch trval skôr priateľ, on sa bál ešte viacej 😀 ku gynekológovi sa už objednať nejdem, logicky teraz, ale teda hádam bude niekto tu taký milý a bude mi vedieť trochu niečo k tomu povedať. Ďakujem za každú odpoveď.
@falbala132 Ďakujem, ani neviem, že som to tam zaradila 😂🤣
mala si kovid aleebo si ockovana?ja mam toto po kovide par mesiacov mi to zacalo a dr mi hovirl ze to maju aj zeny po ockovani..tiez kratka menzes s tym ze druhy den strasne silno a otm nic
Ja ani kovid, ani očkovanie.
len technicka poznamka, mozno by si mohla zaradit temu do sekcie zdravie, nie Nitra 🙂
inac mam presne rovnaky problem, prave nedavno som rozmyslala, ze zalozim podobnu temu.