Menštruačné tampóny u mladých dievčat

24. mar 2024

Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem

belllinka
24. mar 2024

To budeš akože vyžadovať od svoj dcéry, aby bola panna nepoškvrnená až do svadobnej noci a ráno ti príde ukázať plachtu, aby si videla, či krvácala? 🤦‍♀️ čo si sa zasekla niekde v stredoveku?

viestta
24. mar 2024

Tampon ju o panenstvo nepripravi. Zobud sa, zijete s dcerou v 21. storoci, panenstvo je o niecom inom, nie aby sa po svadobnej noci dokazovalo, ze "manzelstvo bolo skonzumovane".

veronka1996
24. mar 2024

@belllinka Hriešnikov, ktorí súložia pred svadbou, Boh strestá a panna Mária skáre. Deus magnus, celebra Deum nostrum, amen!

lindous
24. mar 2024

Tampón som pred prvým sexom nepoužívala a pri prvom sexe (aj keď to nebola svadobná noc) som aj tak nekrvácala - nie každá žena musí...

gejb
24. mar 2024

@veronka1996 alebo aj nie.

sejbipi
24. mar 2024

Skúšala som aj pred prvým sexom, ale bolelo ma to, zavadzialo mi to. Potom to prešlo, no a tak ich nepoužívam, kým nemusím. Ja by som svojej dćere skôr odporúčala vložky a poriadnu hygienu počas ms.

januska12323
24. mar 2024

Panenstvo je sociálny konštrukt, žiadny tampón ju o panenstvo nepripraví.
A nechápem, chceš aby čakala do svadobnej noci a krvacala?

mane01
24. mar 2024

Tampony som pouzivala snad od 15tich… a rovnako tak som ich odporucila svojej dcere.

vanilkovazmrzka
24. mar 2024

Dalsi krasny priklad chorej viery.

vanilkovazmrzka
24. mar 2024

A pre tvoju informaciu: panenska blana je mytus a prvy sex bezne byva uplne bez krvacania.

estellas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
24. mar 2024

Len tak pre poucenie autorke: O panenstvo sa da prist aj bez krvacania a ani skuseny gynekolog nie vzdy dokaze pohladom zistit, ci je zena panna alebo nie. Pananska blana nie je usny bubienok, je to len riasa na sliznici posvoveho vchodu. Trea si trosku dostudovat anatoiu a nebude od veci ak ju s dcerou dostudujete spolu aby si sa ty poucila a dcera nezila v tmarskych bludoch (tym nenarazam na tvoju vieru ale o znalosti biologie a povery)

zuzanka.zuzu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simona20201309
24. mar 2024

Používala som tampóny asi od 15r donedávna. Budem sa snažiť moju dcéru od toho odhovoriť. Som presvedčená, že tampóny nie sú zdravé. Dnes je už kopu iných možnosti.

estellas
24. mar 2024

Pre také mladé dievčatá sú lepšie vložky s practikého hľadiska. Lebo sa ľahšie zavádzajú.
Ale nie je pravda že po použití tampónu ihneď príde o panenstvo.
To že žena počas prvého sexu krváca nie je pravda.
Nie je to tak u každej ženy. Je veľa žien ktoré nekrvácali vôbec.

andrea_82
24. mar 2024

@vanilkovazmrzka panenska blana je mytus? Akoze neexistuje?

misana84
24. mar 2024

@vanilkovazmrzka vedecky názov hymen….dostudovat

minenkak
24. mar 2024

Tampón som nepoužívala a nekrvacala som pri prvom sexe

vanilkovazmrzka
24. mar 2024

@andrea_82 presne tak. Ziadna blana ktora sa trha, nie je.

vanilkovazmrzka
24. mar 2024

@misana84 ano, ale treba oznacit autorku, nech vie co ma dostudovat.

minenkak
24. mar 2024

Nebyť panna neznamená mať porušení panenskú blanu,ale mať sex,lebo aj pri analnim sexe potom žena ostáva pannou a má sex,tak ako to potom je.Sex je len vaginálny????

solange7
24. mar 2024

Prosim ta. 😀 Ty zabudni na nejaku plachtu zo 16teho storocia. Tvoja dcera bude veselo sexovat uz v 16. rokoch a ty s tym aj tak nic nespravis.

luteam
24. mar 2024

Ale to nie je pravidlo ze panna pri prvom styku krvaca

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tetapetra
24. mar 2024

@andrea_82 však si túto otázku nemyslela vážne 🤦🏻‍♀️.

ness222
24. mar 2024

Tampony pouzivam snad od svojich 13-tich rokov (odkedy som sa naucila ich spravne aplikovat tak, aby som ich v tele necitila). Ked som bola mlade dievca, velmi mi vlozky prekazali, vzdy sa mi vlozka nejako pokrutila a pretiekla som, citila som sa s nimi velmi nekomfortne…k vlozkam som sa naspat vratila az pomaly v 30-ke.
No ale spat k otazke, samozrejme moje panenstvo tampony neovplyvnili, panensku blanu neposkodili a pocas prveho sexu som nekrvacala.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
24. mar 2024

@walentina7 panenska blana nie je celofan na horalke, je to pruzna riasa sliznice a vobec nemusi byt porusena pri sexe, nie to este pri zavadzani tamponu. Zmeni sa az pri prvom vaginalnom porode, a potom pri kazdom dalsom. Krvacanie nemusi byt priitomne ani pri prvom sexe. Ale kedze kazde telo je ine, tak su pripady ked musi pomoct chirurg spriechodnit posvovy vchod a su pripade, ked je hymen zrasteny a uplne nepriechodny

wiccawicca
24. mar 2024

Tampóny som ako mladá nepoužívala a teraz si dám len v nevyhnutnom prípade, nevyhovuje mi to. Pri prvom styku som nekrvácala ani ma nič nebolelo, ani potom nikdy som nekrvácala pri styku.

minenkak
24. mar 2024

@walentina7 niekto kto sexuje od šestnástich je zle vychovaný?