Menštruačné kŕče a vracanie

carolinaherr
27. sep 2024

Čo vám pomaha na také extrémne bolesti ? Gyn povedal že to je normálne no ja si myslím že nie. Kŕče mám také že ma dobre neporazí a k tomu šablujem a hnackujem. 2 mesiace pijem čaj alchemilkovy no 2 krát som ani nevedela že mám no trz zas kŕče už to nezaberá

pokemonkaa
27. sep 2024

nemáš endiometriozu?

valiant
27. sep 2024

@carolinaherr nie je to normalne, lekar by to mal riesit. Neviem ci si uplne proti, ale su rozne druhy antikoncepcie, hormonov, to by mohlo pomoct.
A ako pise kolegynka vyssie, moze to byt endometrioza. Kedi ti robil sono? Nahodou cysty nemas?

dollyzv
27. sep 2024

Mas za sebou porod pripadne planujes deticky? Ja som mavala taketo silne krce pocas menstrucii,ako keby mi niekto dykou bodal do podbruska..prve 3dni som bola totalne nwpouzitelna,ubolena bolo mi hrozne nevolno. po porode akoby utalo a nepotrebujem uz ani tabletku od bolesti,keby som niekedz nekrvala tak ani neviem ze prisli..velmi sa do toho nevyznam ale mozno ine zeny budu vediet poradit

majamat
27. sep 2024

moze to byt aj normalne, moja mama to mala, ja som to mala a ani jedna z nas nema endometriozu ani nic podobne. ja som pred polrokom absolvovala hysterektomiu a ak by som mala endometriozu, tka by mi ju zistili. bolesti, krce avracanie som mala od mlada.

mne osobne pomahalo dat si leiky na bolest okamzite, ako som zistila, ez mam ms, pripadne ak som ms cakaal a krce boli vlemi silne, tak radsej uzit lieky.
takto som dokazala roky fungovat len s miernymi krcmi.

najskor som uzivala Algifen 1tbl, no casom som si an to zvykla, postupne som musela davky zvysovat a nakoneic som uzivala Algifen/Metamistad 2tbl a k tomu este Ibalgin. dokonca po 5hod sim uz musela pridat znovu Ibalgin a o 1-2hod opat Algifen. no to uz zabralo a dalej som uz vacsinou lieky uzivat nemusela, pripadne uz len enjaku nizsiu davku. len ta narazova bola taka vyssia. a vacsinou ani druhy den som uz nic nepotrebovala.

michaela329
27. sep 2024

@carolinaherr u mňa to bol prejav endometriózy. Alchemilku vtedy nepi, nahrad rebríčkom. A skus agnucaston.

prasiatko30
27. sep 2024

Mam odskusane, ze ked v ten mesiac pravidelne sportujem tak krce a zvracanie a odpadavania sa nekonaju, alebo tie problemy su minimalne. Ked je mesiac bez sportovania a pohybu, viac sedavy tak koniec - omdlievanie, prudke znizenie tlaku, krce, nauzeas

brendaa
27. sep 2024

@carolinaherr nie je to normálne? Už si rodila?

carolinaherr
autor
27. sep 2024

@brendaa ešte nemám deti , ale mám hrozne kŕče vážne sa to nedá vydržať prvý deň stále plačem nič nejem horúce obklady dávam a mám neskutočne nevoľnosti neviem prečo ale gyn mi nič nedal len brufen a že to je normálne vyšetril ma a povedal že mám zapal a to je vsetko

diewcatqoo
27. sep 2024

@carolinaherr ja som mavala takuto menstruaciu pred tehotenstvom. Prve 3 dni som byvala totalne odpisana, bolest neskutocna, ze som steny chcela skrabat a islo to zo mna aj vrchom, aj spodkom. Vynechavala som kvoli tomu aj skolu a neskor pracu, lebo to sa nedalo - cely cas som stravila na zachode s kyblom v ruke v krcoch. Tiez som nemala endometriozu. Ako tak mi na tie krce zaberal Algifen. Pomohlo mi az tehotenstvo, odvtedy o menstruacii ani neviem.

valiant
27. sep 2024

@carolinaherr tvoj gynekolog ta ma na haku. Asi by som vymenila. A od bolesti vie aj on predpisat a odporucit aj ine ako Ibalgin.
Moze to byt relativne caste a casto neriesene, ale neznamena, ze neriesitelne a ma ta odbyt. Mas problem. Obtazuje ta to, nevies v ten den pracovat. Ma to on riesit. Zmenila by som gynekologa.

svetlonos
27. sep 2024

@carolinaherr
ja som prestala jesť mäso a mliečne výrobky, uplne u iného dôvodu. A predstav si, po mesiaci som ani nevedela ze mam ms. Na zs som takmer steny škrabka a keď mama prišla s alchemilkpu, rovno mi letničky mohla doniesť!
Na SŠ som pravidelne odchádzala s doprovodom spolužiačky z vyučovania. Vracala som bola ledva schoona prejsť.
Ako dospela som si dávala okamzite už pri minikrci ibalgin. Keď som dala neskoro, nezabral, vyvrátila som ho.
Raz v praci - ako operka, som mala ísť s malou do záhrady von - ešte k tomu v zime, to čistá smrť pri tých bolestiach!
Oni totiž prišli z nicoho nič. No moja "sefka" mamina dievčatka bola nastvana a neverila mi, lebo 15 minut pred tým som bola v pohode. Ale teda ze si mam ísť ľahnúť keď mi je zle.
Prišla som o ne elu hodinu vysmiata pi ibalgine, ze ideme von, už mi nič nebolo. Ona si fakt prvé 2 mesiace myslela, ze ju klamem. Potom som už lepšie nemecky hovorila a vedela jej opísať, ze to mam už od začiatku tak a prvé dva dni zjem tých ibalginov 8 aby som bola schopná fungovat. Potom ma videla ako bežím na wc a ked sme vydebatili, ze nemám anorexiu 😂 bolo už všetko super.
To mäso a mliečne veci som nejedla rok a nemala som žiadne bolesti. Potom som to jest začala a znova sa objavili. Až realne po porode sa to zlepsilo.

brendaa
28. sep 2024

@carolinaherr myslela som si, no aký zápal, máš teraz liečbu?
Určite ultrazvuk, ja som mala podobné z času na čas problémy kým som nemala deti. Bolesti brucha, nízky tlak sa mi ešte viac znížil.... mne pomáhal studený zábal, ležanie na boku. Potom ma poslal lekár na ultrazvuk... Kde boli možné ovariové cysty a rovno mi povedal, že moje telo je pripravené na to aby som mala mat dieťa. A mal pravdu.....drzim palce nech sa nájde príčina.
Taktiez silny a dlhý menzes, treba riešiť u gyn lekára a ukázať sa aj u hematologa

carolinaherr
autor
29. sep 2024

@brendaa dal mi zinat antibiotiká a poradil mi ten čaj ale nejako mi to nezabralo , bola som na výter ultrazvuk cisty nenašiel akurát som mala ten zapal a dnes mi volal že mi zistili HPV