Menštruačné kŕče

30. jún 2022

Ahojte. Čo vám pomaha na menštruačné kŕče? Mne pomáhajú kvapky algifen (1 čajová lyžička) ale užívam ich už roky a už asi na mňa neucinkuju. Niekedy sú tie kŕče také silné že trvajú 2-3hodiny a neucinkuje ani ten algifen. Ďakujem za každú radu

alenamihal
30. jún 2022

Mne pomaha teplo-cervena lampa 5mins.,naplasty,alebo neaka zohrievajuca mast..proste nieco teple...malo kedy si dam tabletku klop klop no a pijem alchemilkovy caj cca 15dni pred PMS to mi velmi pomaha...

trgypadl
30. jún 2022

Ahoj, skus si pridat nospu alebo buscopan

autor
30. jún 2022

@alenamihal čaj z alchemilky som pila tri týždne aj rôzne iné ženské čaje a nepomáhá.. Dokonca mám pocit že keď pijem počas MS teplý čaj tak mám ešte silnejšie kŕče

autor
30. jún 2022

@trgypadl to je na mna slabé

snehulak77
30. jún 2022

Mne pomohla antikoncepcia. Ale ja som mala aj 2 týždne pred menzesom pri fyzickej zaťaží strašné bolesti. A striedať tablety od bolesti. Aulin, Algifen, Buscopan. Tepla sprcha. Za mňa žiadna záťaž ani cvičenie vtedy

trgypadl
30. jún 2022

Aspon 2 tbl nospy, plus analgetikum k tomu, treba striedat analgetika, s tym algifenom by som bola opatrna,hlavne ak je to uz niekolkorocne uzivanie. Treba zajst za gynekologom a patrat po pricine, moze byt mnoho pričiň, ktroe sposobuju bolestivu menštruáciu

jarinka33
30. jún 2022

fuha to mas asi riadne krce ked ani tieto kvapky ti nezaberaju a kolko si ich davas? lebo ako ked mam velmi silne krce ja, tiez si ich dam a do pol hodky max je po nich.

54tinka54
30. jún 2022

Ja som zvykla pred tehotenstvom mávať tiež silné krce počas MS, ale algifen mi väčšinou pekne zabral. Niekedy to ale bolo naozaj aj tak na nevydržanie, tak moje osvedčené kombo bolo poldeci + niečo od bolesti 🤷‍♀️

simsalabim
30. jún 2022

Odporuca sa kombinovat liek od bolesti (napr Brufen) a liek na krce (napr Nospa).

autor
30. jún 2022

@jarinka33 nedávam si to na kvapky ale dám si rovno plnú čajovú lyžičku. Aj 3-4cajove lyžičky počas dňa. Raz dokonca tie kŕče trvali 5hodin v kuse. Už fakt neviem čo si dať a vyskúšať asi potrebujem konsku dávku. Mala som už asi všetko čo existuje aj bylinky babské recepty ale nič nepomáha vždy to musím len pretrpieť

januska12323
30. jún 2022

Nemáš nejaký iný problém? Lebo toto už nie sú normálne bolesti.

klaudulixx
30. jún 2022

Ahoj, mala som rovnaky problem, krce az som plakala, novalgin + brufen bola u mna klasika a ani toto mi nepomahalo. Skus si kupit NALGESIN S ten najsilnejsi je na predpis, ale v krizovom obdobi mi velmi pomohol.

Chvilami mi pomahal aj GYNEX ale ten prestal na mna ucinkovat. Posledne mesiace som jedla vela magnezia (kompava), zinok (totopharma), omega 3 (jamieson), pyridoxin.
neviem ktore konkretne mi z toho pomohlo, len som sa zacala uzivat viac vitaminov, nie kvoli krcom, ale proste len tak kvoli zdraviu a normalne neverim, ale posledne 3 mesiace som mala MS bez krcov.

klaudulixx
30. jún 2022

Bola som aj u gynekologa asi 2x, ale povedal mi, ze som zdrava, ziaden problem. Skus tie vitaminy.

marcellka32
30. jún 2022

panadol femina

vikicaviki
30. jún 2022

Presne to sa mi tiez stalo s Algifenom. Zrazu mi prestal ucinkovat, ale ked som ho po rokoch pauzy opat nasadila, nastastie ucinkuje. Z volnopredajnych liekov tiez odporucam Panadol Extra Rapide, velmi rychlo zabera.