Ako aspoň trochu zmierniť kŕče? Skusala som všetko, nič nezaberá. Neviem čo mám robiť, prvý deň neviem chodiť, dokážem len ležať triasť sa a plakať, trvá to už 5 rokov. Vie mi niekto poradiť čo sa s tým dá robiť? HAK pripúšťam ako poslednú možnosť, ktorej sa zatiaľ ešte vyhýbam.
mne pomohol pupalkovy olej, bolesti som mala viac ako 10 rokov a toto mi zabralo, skoda ze mi to skor niekto neporadil... treba vyssiu davku, najlepsie cisty olej z lekarne 1 lyzicka nalacno rano a jedna vecer kazdy den, mne pomohol hned prvy mesiac uzivania... brala som ho potom 1,5 v kuse
@bsaska magnezium si skusala? Ci na tu bolest gynekolog?
Týždeň pred ms pi alchemilkový čaj 🙂
ja som začala piť aloe berry nectar a samozrejme, že to neprešlo hned ale za 2-3 mesiace bude oveľa lepšie... bolesti ustúpili, ozvite sa v správe ak chcete vedieť viac info...
vyše 20 rokov krče v prvý deň menštruácie ... vracanie, trpnutie rúk... riešila som to, keď som bola doma, tak hneď na začiatku do seba ako starý alkoholik hodiť 2 štamprlíky tvrdého, ak som nemohla alkohol tak na kvantá lieky od bolesti, ktorých značky som priebežne striedala, aby si telo nezvyklo 🙂 a ešte som si pomáhala horúcou sprchou (ozaj horúcou, brucho ešte na druhý deň červené 🙂 ) nechcela som hormonálku, pripadalo mi lepšie napchať do seba lieky iba jeden deň v mesiaci a nie každý deň... inak skúšala som kadečo, čajiky, cvičenia... a pomohol až pôrod... od vtedy zase neviem kedy dostanem 🙂 inak som zdravotne bola vzdy ok...zdravá ako repa, žiadne zápaly ani nič podobné 🙂 myslím, že je to dané hodne aj geneticky... treba pozrieť na mamu, čo jej pomáhalo a skúsiť to isté...
Mna vzdy neskutocne hrozne bolelo brucho. Riesila som to liekmi alebo alkoholom :D v septembri 2017 sa mi narodilp dieta, od porodu ani neviem ze to mam dostat, absolutne ma menstruacia meboli ani prve dni ani vobec. Toto iste mi hovorila mama aj svokra a tusim aj prispevok nadomnou 🙂
@renatka100 všetko som skusala, jedine na čom sme sa dohodli bola antikoncepcia tak teda že skusim, mala som nuvaring, jasne pomohlo 3 mesiace úplne v pohode, bolelo ale dalo sa s tým žiť, no dostala som s toho takú infekciu že som to zahodila a išla som si po radu, predpísala mi No spa zevraj to su najsilnejšie tabletky ktoré moze mi dať. No dobre možno to zmiernili prvé 2 mesiace tak že som aspoň vedela zaspať, a potom už nič. Bola som zas a povedala že jedine keď budem za ňou chodiť do nemocnice po injekcie proti bolesti
@bsaska no ja som kancelárska krysa... Takže som sa v robote pravidelne nadopovala liekmi od bolesti... Pod tri kusy tabletiek som nešla... Väčšinou 4-5.... Muselo to byť hneď na zaciatku ... Hneď ako som zistila že som dostala... Nečakala som kým prídu kŕče...rovno som sa nadopovala... Neskôr už bolo neskoro... v ten deň som si vyberala povedzme ze menej nároční prácu na rozmýšľanie... 😀 V robote má už poznali... Keď som chodila mierne nadrogovana, tak mi dávali radšej svätý pokoj...😁
@bsaska lieky od bolesti som musela často striedať...inak prestali účinkovať... A keď si doma, tak naozaj odporúčam tvrdý alkohol... Pila som, až má naťahovalo z neho... A potom aj zaspíš... Jednoducho sa opiť... A ešte zaberali 2 tabletky od bolesti a jeden - dva stamprliky... Ale s tým pozor, nesmie sa to prehnať...a ked si dáš neskoro potom už naozaj nič nesmieš... Len odtrpiet... Inak ja osobne som do určitého veku bola úplný ale že úplný abstinent... A toto ma naučilo, že aj alkohol sa môže na niečo zísť... Raz darmo nepoužívali ho v minulosti ako anestetikum pre nič za nič... No a bábätko naplánovať čo najskôr 😁 nečakať ako ja...😁 Je to ako zazrak... Ani neviem ako dostanem...😀
Po pôrode prestali.Predtym zabrali iba kvapky algifen.
bud levandulovy krem, alebo tymianovy. Ja osobne pouzivam tymianovy v kombinacii s olejom z 31-bylin. Ten totiz znasobuje efekt, takze rychlejsie ustupia krce
Najprv treba zistiť príčinu bolesti (opačne otočená maternica, endometrióza, hormonálna nerovnováha, atď.) a podľa toho nastaviť liečbu. Mne pomohol pravidelný pohyb (napr. joga, ale poctivo každý deň), zmena životosprávy - prirodzená strava bez konzervantov, veľa zeleniny, najmä listovej, ryby a rybací olej, biovajíčka, minimum mäsa, ak vôbec, obmedziť lepok, bylinkové čaje, rebríček, pastierska kapsička, nechtík, alchemilka-pozor, v žiadnom prípade nie pri endometrióze, vtedy vitex jahňací. Výsledky sa neobjavia zo dňa na deň, ale už po mesiaci by mohol byť zreteľný pokrok. Dôležitý je tiež postoj k menštruácii a vlastnej ženskosti. Držím palce