Menštruačné kalíšky - skúsenosti

6. dec 2021

Ahojte žienky, tie čo používajú kališky akú máte skúsenosť? Prípadne aké vám najviac sadli💙🙃😊

syslik81
6. dec 2021

mam organuCup iny som neskusaa- mne sadol .. chvilu trvalo si zvykknut cca 3 menstruacie ... ale uz som tazky profesional haha .. na cistenie raz za cas pouzijem peroxid kedze ostava zafarbeny .. sem tam pre istotu aj slipovu vlozku ale to minimalne .. za mna je to skvely vynalez a doporucujem

monkasponka
6. dec 2021

Ja som si nezvykla :( , skušala som naozaj par mesiacov , ale aplikacia s nim mi bola bolestiva a komplikovana.

petruldo
7. dec 2021

Ja som si kúpila pred 3 rokmi v DM drogérii a odvtedy si vložku alebo tampón už neviem ani predstaviť skvelá vec a banujem že som ho nekúpila už skôr a dá sa použiť aj pri výtoku

0silvia0
7. dec 2021

Pouzival lady cup uz cca 6 rokov. Je tu cela diskusia, kde su prebrate a spominane vsetky mozne kalichy, skus si dohladat.

certica22
7. dec 2021

Tiež mám ladycup sadol mi hneď na prvý krát...🙂ľutujem že som ho neporiesila už skôr 🙂

kiki68
7. dec 2021

Ja mam ten z bipa a je vyborny. Mozem len odporucat

lenkamatkova
7. dec 2021

Ja obdivujem ženy, ktoré to zvládli...ja by som tak veľmi chcela vyhodiť všetky tampóny do kontajnera. Bohužiaľ, mne kalíšok nesadol. Nedokážem si ho vybrať, tak veľmi to bolí. To vákuum čo sa mi tam urobí je neskutočné. Prvýkrát som myslela že skončím na pohotovosti :D Snažila som sa "naučiť" vyberať ho niekoľkokrát ale bez úspechov. Nakoniec skončil kalíšok v koši, čo ma veľmi mrzí :( Možno zlá značka, možno zlá veľkosť...neviem. Ostala som traumatizovaná a preto už ani iné nevyskúšam.

barbora0308
7. dec 2021

Zial mne sa tiez neosvedcil 😔 ja osobne mam velmi silnu menstruaciu a velmi rychlo sa naplnil. No a ta aplikacia a pod bola pre mna neskutocne bolestiva a neprijemna.

evaachesa
7. dec 2021

Ja môžem len odporúčať. Najskôr som si kúpila väčší od Me Luna, no dokúpila som si aj trochu menší z tej istej značky. Počas menštruácie mením podľa potreby (podľa polohy krčka..niekedy je vyššie, niekedy nižšie). Veľmi odporúčam prečítať si staršiu diskusiu kde je všetko popísané, ja som si tam našla všetko potrebné info a aj rady.

@lenkamatkova s najväčšou pravdepodobnosťou si si vybrala nesprávnu veľkosť aj tuhosť. Ja som sa riadila podľa tohto a vybrala som si mäkký - soft (ten tvrdý by som asi tiež nezvládla). Tvrdý sa odporúča pre aktívne, športujúce ženy, no niekedy len proste treba skúsiť viac druhov čo ti sadne.
Skús pozrieť tu, no je to konkrétne pre tie Me Luna kalíšky.
https://www.maluna.sk/menstruacia/menstruacny-k...

evaachesa
7. dec 2021

Staršia téma, no stále aktuálna a nájdete tam potrebné info 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/menstruacny-kalisok-vase-skusenosti/?page=20