Ahojte ženy, chcela by som sa svami poradiť má niektorá z vás tiež taky problém ako ja? Že mávam menštruáciu iba raz za 2 alebo 3 mesiace . K lekárovi som bola povedal mi , že to je v poriatku no veľmi tomu veriť nechcem . Ak máte niektorá z vás rovnaký problém budem rada ak mi poradíte ďakujem.
Koľko máš rokov. Od určitého veku to nie je OK. Zmeň gynekológa.
@lorin29
Ďakujem za tvoju odpoveď a prosím ťa mohla by si mi trochu vysvetliť čo to znamená ? Nemám stým skoro žiadne skúsenosti bola som iba raz pri ženskom doktorovi . Ďakujem
@viestta mám 20 rokov áno budem musieť .
@01alexandra01 myslíš tie vyšetrenia?
@lorin29 áno to
@01alexandra01 nie je to ok. Moze tam byt vela pricin..aj napr anovulacne cykly ...PCO...treba riesit lebo si este velmi mlada. Urcite patraj po pricine a zmen lekara...aby si v buducnosti nelutovala ked sa nebude darit otehotniet.
@miskamicha ďakujem za tvoju odpoveď a čo znamenajú tie názvy? Nemám stým skúsenosti.
@01alexandra01 lekar ti vsetko vysvetli 🙂 resp skus guglit..je to nadlho 🙂
@miskamicha dobre ďakujem pekne
@01alexandra01 hormonálny profil je na to aby sa zistila hladina hormónov (z krvi).
Co sa týka endokrinologie tak tam by zistili ci funguje správne štítna žľaza a poprípade odber na prolaktin + ci nemáte PCOS
Anovulacne cykly = výpadky ovulácie...ktore bývajú aj pri PCOS
Lenže vtedy býva problém aj otehotnieť
Čiže treba to riešiť
@lorin29 už tomu rozumiem lepšie a isteže to budem riešiť ďakujem za odpoveď
Niekedy menzes ovplyvňuje aj hmotnosť. Ak si veľmi chudučka, môže to byť tým.
@jaja20 niesom chudacka práve naopak dosť plnšia
@01alexandra01 Tak potom to bude ten hormonálny problém. Nedaj sa lekárovi odbiť.
@jaja20 podľa mňa je to PCOS čo som pozerala na internete skoro všetky príznaky toho mám .. tak dúfam že sa to vyrieši a nebude to nič také vážne .
Ženy pridám sa k tejto diskusii aj ja...mám podobny problém...partnera nemám, takže sex nehrozí 😅 tak tehotná na 100% nie som...pritom mám aj antikoncepciu (krúžok)...v poslednom polroku mám menzes taký, že raz len spinenie, další mesiac ho mám deň, teraz napr vôbec...nechápem 🤷♀️ Onedlho mám kontrolu u gyn, takže sa ho na to idem spýtať lebo podľa mňa to ok určite nie je, aj keď mám antiku...kedysi som to mala tak, že jeden mesiac mega silne, další mesiac zas slabšie, ale 4 dni som ich mala vždy (či už silne alebo slabé).
@miiceencoovaa nemáš nuvaring? 😉
@lorin29 nemám, mám teylu
@01alexandra01 raz za 2-3mesiace nieje normálne.. Dala by som si zobrať hormonálny profil +endokrinologiu
Ovulaciu mávaš?