Menštruácia s pauzami

annka87
21. sep 2023

Ahojte. Som takmer dva roky po pôrode. Už asi 1,5 roka mávam menštruáciu v rozpätí každých 24-28 dní ale tak že prvé 4 dni mám menštruáciu, potom 2 dni vôbec (ani špinenie) a potom znova dostanem na cca 3 dni (ako kedy, niekedy aj na 4 dni). Do toho mávam silné návaly tepla a občas aj zimnice - aj mimo cyklu. Robila som si kvôli tomu aj domáce testy na menopauzu, no jeden mi vyšiel pozitívny a druhý negatívny. Mali ste niektorá takto menštruáciu? Upravila sa? Alebo žeby fakt začínala menopauza? Alebo to bolo niečo iné? K lekárovi samozrejmé idem ale až po ms. Posledná preventívna bola OK a lekár sa vyjadril, že sa to časom zlepší ale zatiaľ je to rovnaké. Vopred ďakujem za každú odpoveď.

janetinka27
22. sep 2023

@annka87 ahoj, ja mam problemy s ms kvoli hrubej sliznici a toto sa mi stavalo pravidelne, ked mi sliznica zhrubla a nedokazala sa pri ms dostatocne odlucit. ked som sa zacala liecit, o.i. progesteronom, tak sa to postupne zlepsovalo a krvacanie sa uz nevracalo, ale trvalo niekolko mesiacov, kym sa pri liecbe sliznica upravila.
ale u teba to moze byt nieco uplne ine.

annka87
autor
23. sep 2023

@janetinka27 ahoj, ďakujem krásne za odpoveď. To mi je jasné, že to môže byť hocičo 🫤. Ako vlastne zistil lekár, že kvôli tomuto máš to krvácanie?

janetinka27
24. sep 2023

@annka87 ahoj, najprv sono zistilo hrubsiu sliznicu a potom biopsia to potvrdila (kyretaz s hysteroskopiou), existuju rozne stupne a formy. Pri zavaznejsom type je kyretaz potom potrebne absolvovat pravidelne (kazdych 6 mesiacov)

annka87
autor
30. sep 2023

@janetinka27 Ďakujem 😊