Menštruácia prišla príliš skoro

31. júl 2023

Mám už 31 rokov, menštruáciu som mala pravidelnú každých 30-35 dní, ale stávalo sa mi, že mi občas meškala, niekedy aj dva týždne. Nikdy sa mi však nestalo, že by som menštruáciu dostala čo i len o jeden deň skôr, ako by som mala. PMS zvyknem mať tak týždeň-dva pred menštruáciou a väčšinou sa to prejavuje sa to bolestivými prsiami a zmenami nálad, pár dní pred už mávam aj točenie hlavy alebo úzkosti. Tento krát ma však začali prsia bolieť takmer týždeň po skončení menštruácie a chvíľu nato sa pridalo už aj to točenie hlavy a prejedanie sa. Dva týždne pred tým, ako som pôvodne mala som dostala menštruáciu, ktorá je silná a moja posledná bola takisto veľmi silná. Neviem, či to s tým nejak súvisí, ale strašne mi začali aj padať vlasy, ale že doslova pramene. Čím to všetko môže byť?
Ďakujem za odpovede

autor
31. júl 2023

Ospravedňujem sa za tú hrubku v nadpise, už sa to nedá opraviť, pozde som si to všimla.

tinkavvv
31. júl 2023

Z uvodu mi teda nepride, ze si mavala pravidelnu menstruaciu. Kazdopadne chod k lekarovi a povie, co dalej.

ikonica
31. júl 2023

No nechala by som si skontrolovat hormony... Vratane stitnej zlazy... Chod aspon k obvodnej na zakladny odber..

autor
31. júl 2023

@tinkavvv Mávala, ale pár krát sa mi stalo, že mi meškala, pretože som bola napríklad tam dole chorá a vtedy mi neprišla. Nemám ukážkový cyklus, ale je to trochu zvláštne toto. Najskôr mi napadlo, že budem tehotná, ale to bolo už PMS.

laurikalalinka
31. júl 2023

To prejedanie by som nebrala vážne,no bolesti,točenie hlavy a hlavne padanie vlasov sa mi nepáči,ráno volať lekárovi ako akútny prípad.

autor
31. júl 2023

Objednala som sa na odber krvy, ale akútne to dúfam nebude.

autor
31. júl 2023

*krvi

tinka_1807
31. júl 2023

Robila si si aj tehotenský test? Známa to mala podobne a vyskúšala si urobiť tehu test a vyšiel jej pozitívny. No bolo to mimomaternicové a to spôsobovalo to krvácanie.

andrejka1974
31. júl 2023

Choď k lekárovi silné krvácanie môže byť aj polypy alebo myom na maternici a cyklus sa vekom môže aj postupne meniť ja som už síce staršia mám 49 a mala som dlho pravidelný cyklus a 28 dni a teraz my príde menštruácia každý mesiac o päť dní skôr ako predošlí však uvidíš čo ti lekár povie