Mám už 31 rokov, menštruáciu som mala pravidelnú každých 30-35 dní, ale stávalo sa mi, že mi občas meškala, niekedy aj dva týždne. Nikdy sa mi však nestalo, že by som menštruáciu dostala čo i len o jeden deň skôr, ako by som mala. PMS zvyknem mať tak týždeň-dva pred menštruáciou a väčšinou sa to prejavuje sa to bolestivými prsiami a zmenami nálad, pár dní pred už mávam aj točenie hlavy alebo úzkosti. Tento krát ma však začali prsia bolieť takmer týždeň po skončení menštruácie a chvíľu nato sa pridalo už aj to točenie hlavy a prejedanie sa. Dva týždne pred tým, ako som pôvodne mala som dostala menštruáciu, ktorá je silná a moja posledná bola takisto veľmi silná. Neviem, či to s tým nejak súvisí, ale strašne mi začali aj padať vlasy, ale že doslova pramene. Čím to všetko môže byť?
Ďakujem za odpovede
Z uvodu mi teda nepride, ze si mavala pravidelnu menstruaciu. Kazdopadne chod k lekarovi a povie, co dalej.
No nechala by som si skontrolovat hormony... Vratane stitnej zlazy... Chod aspon k obvodnej na zakladny odber..
@tinkavvv Mávala, ale pár krát sa mi stalo, že mi meškala, pretože som bola napríklad tam dole chorá a vtedy mi neprišla. Nemám ukážkový cyklus, ale je to trochu zvláštne toto. Najskôr mi napadlo, že budem tehotná, ale to bolo už PMS.
To prejedanie by som nebrala vážne,no bolesti,točenie hlavy a hlavne padanie vlasov sa mi nepáči,ráno volať lekárovi ako akútny prípad.
Objednala som sa na odber krvy, ale akútne to dúfam nebude.
*krvi
Robila si si aj tehotenský test? Známa to mala podobne a vyskúšala si urobiť tehu test a vyšiel jej pozitívny. No bolo to mimomaternicové a to spôsobovalo to krvácanie.
Choď k lekárovi silné krvácanie môže byť aj polypy alebo myom na maternici a cyklus sa vekom môže aj postupne meniť ja som už síce staršia mám 49 a mala som dlho pravidelný cyklus a 28 dni a teraz my príde menštruácia každý mesiac o päť dní skôr ako predošlí však uvidíš čo ti lekár povie
Ospravedňujem sa za tú hrubku v nadpise, už sa to nedá opraviť, pozde som si to všimla.