Ahojte, prvý krát užívam antikoncepciu. Teda už tretí mesiac a prišla mi včera menštruácia ale až dnes sa poriadne rozbehla. Je to ok ak je to krvácanie ako bez užívania HAK? Bez užívania HAK som mala menštruáciu bolestivú, teraz bolesti nemám ale intenzita a dĺžka krvácania je rovnaká. Máte niektorá skúsenosť, že pri antikoncepcii ste malí normálnu "menštruáciu", ktora trvala aj 5 dní? 🙂
@janka_01 je to normalne antikoncepcia môže ale nemusi pomocť s intenzitou a bolesťami pri ms
Ja som brala antikoncepciu 6rokov
Prve roky uplne v pohodičke ani som nevedela že mavam ms ale potom sa to zmenilo a mavala som prve dni bolestivu ms a to aj napriek tomu že som už niekolko rokov uživala hak 🙂
Berieš kombinovanú?
Dievčatá, dnes som užila 2 aktívnu tabletku zo 4. Blistra a moja ms nechce odísť. Je to už len také hnedé dočistovanie ale teraz netuším či ta HAK zaberá, myslela som že mi ms hneď skončí keď nabehnem na aktívne tabletky. Čiže je to 6 deň "ms" a stále nie je koniec🤷♀️ dúfam že to dočistovanie skončí čoskoro
@janka_01 ano ATB znizuju ucinnok, ale len niektore. Na to si treba dat pozor. A tiez ak budes mat crevne problemy, do 2/3 hodin po uziti sa treba chranit potom. Co sa tyka MS, ja uzivam jednozlozkovu, uzivam stale rovnake tablety, a obsahuju len jeden hormon. Nemam ziadnu pauzu, nemam aktivne a neaktivne tabletky, idem Nonstop cely mesiac. Kazda tabletka je rovnaka. Je to rovnaky hormona ako v teliesku Mirena. Dalsi znova a stale. Vtedy nie je MS vobec, alebo len slabe spinenie. Ty mas 2 hormony a teda MS pride normalne a dalsie balenie treba zacat brat aj ked este MS trva. Mas aktivne, a neaktivne tabletky, mas roznu vysku hromonu v nich. Nikde nie je napisane, ze nebudes mat MS, alebo ze bude len spinenie. Moze, ale skor nebude pri tomto type HAK. Ked som brala predtym, ked som bola mladsia kombinovanu, mavala som menzes normalny, a skor silnejsi ako slabsi. Brala som ju 7 rokov. Inak po zacati uzivania HAK je tak cca 3 az 6 mesiacov cas, kym si telo zvykne. Nie je to hned, par cyklov musi prejst. Takze u teba je teraz pri tomto type HAK vsetko v najlepsom poriadku a zbytocne sa tym stresujes. Pokial nekrvacas prislis silno a dlho, je vsetko ok.
@1fifinka1 ozývamsa znova. Písala si, že slabá alebo žiadna menštruácia je len pri jednozložkovej HAK. Ale čím ďalej užívam HAK tak ms je fakt slabá. Tento krát trvala len jeden den, síce bola dosť silná ale trvala len jeden deň. Test ráno negat a ja neviem či volať na gynekologiu alebo nie.
@janka_01 je to ok