Menštruácia počas dojčenia 2 mesiace po pôrode

26. dec 2022

Ahojte, som 2 mesiace po pôrode, všade čítam že dojčiace ženy by nemali mať menštruáciu skor ako po pol roku no dostala som aj keď teda výlučne len dojčím. Taktiež som čítala že ak aj žena dostane menštruaciu dieťa može v tom čase odmietať materské mlieko nakolko mliečko chutí inak. Dnes sa mi maličký trochu odťahoval od prsníka a bojim sa že naozaj mi prestane piť. Čo treba potom robiť? Treba ho dokrmovať umelým mliekom ? Vobec neviem čo treba v tejto situácii robiť. Za rady a skúsenosti ďakujem.

anavixy
26. dec 2022

Hlavne nestresovat dopredu, to ze sa jeden den trochu odtahuje moze mat xy inych pricin. Treba dieta normalne prikladat ako doteraz (ak nie aj castejsie) ked nechce teraz, skusit o 15 minut… Menstruaciu mozes dostat kedykolvek si tvoje telo zamanie, niekto hned, niekto o pol roka, niekto o rok a pol. Dovod pre skory nastup menstruacie je najcastejsie znizenie tvorby mlieka. Zameraj sa na eliminaciu dovodov, preco by sa tvorba mohla znizovat- dojcis v noci? Nema dieta dlhe pauzy medzi papanim? Je spravne prisate?
Ak je s frekvencii a technikou dojcenia vsetko ok, tak si proste jedna z tych, co to dostali skor, neries, uzivaj si babatko 🍀

nevenka
26. dec 2022

Nic netreba robit, dojcit dalej. Ja som dostala po prvom porode po 4 mesiacoch, po druhom po 6, po tretom znova po 4. Mlieka som nemala menej, ani som nemala pocit, ze by im nechutilo. Pili normalne. Pri prvom a tretom som aj intenzivne odsavala, lebo sa mesiac nevedeli vobec prisat, len cez klobuciky, mlieko som mrazila. Proste bolo ho vela a menzes dosiel aj tak skoro. Potom uz sa naucili prisat bez klobucikov a prestala som odsavat, iba obcas, ale na prsniku mi boli nonstop.
Skor, okolo 3 mesiacov mozu deti mat rastovy spurt a vtedy pytaju castejsie a chyba je prave v tom doplnani umelym mliekom, tvorba sa namiesto zvysenia, znizi, takze moja rada je, dojcit na poziadanie a casto, kolko babo pyta a vsetko bude ok.

euka210
26. dec 2022

Len dojcit a dojcit.
S nastupom cyklu je to individualne...mne prislo az po 8mes, ale poznam i take, co dosiel skoro, aj do pol roka tehu boli.

ivver
26. dec 2022

Ja som tiez dostala ms 2 mesiace po pôrode, prvé dva mesiace keď som.mala.ms a.dojcila som ho tiež píl menej ale potom si zvykol a už to bolo v pohode 😊

riskoh
26. dec 2022

Dojčila som do 14,mes. prvého syna a menzes som dostala po šestonedelí, odťahoval sa ,ale zvykol si,pri druhom som dostala menzes až po 10.mesiacoch-nevadilo mu nič,nedokrmovala som ničím,len som bola vytrvala a trpezlivá v kojeni

saska.j
26. dec 2022

Ja som po oboch pôrodoch dostala menštruáciu po 2 mesiacoch a kojila som.to že sa bábo odťahuje nevadí nedávaj hneď umelé.

lely1234
26. dec 2022

Ja som po pôrode dostala menštruáciu hneď po šestonedelí 😀 a plne som kojila aj dostatok mlieka som mala takže aspoň z mojej skúsenosti nevidím žiaden problém 🙂 . Stalo sa aj mne že sa niekedy nechcel prisat alebo sa odtahoval a vtedy som zapla vysávač alebo keď prala práčka som sa postavila tam a kojila, jeho to tak upokojilo až som nechápala 😀 našťastie po pár dňoch už sa ani na začiatku neodtahoval a kojenie bolo super v klude a sede

mamkalentedkova
26. dec 2022

Ja som dostala hneď po šestonedelí, a to pri všetkých troch deťoch 🤦🏽‍♀️
Je pravda ,že najmladšia sa tiež zo začiatku počas MS na prsníku viac osivala ,bola nespokojná ,ale nič špeciálne netreba robiť .Neboj sa ,pokojne len dojčí ďalej ,nwprikrmuj UM .

titla
3. jan 2023

Ja som dostala MS ani nie 3 mesiace po porode a to som dojcila na poziadanie, kazdu chvilku. Na dojcenie to nemalo ziadny vplyv.
A nebud prekvapena, ak MS nebude hned pravidelna. Mozes ju mat ako svajciarske hodinky alebo aj uplne rozhadzany cyklus aj 2 roky po porode (s dojcenim i bez neho).