Teraz budem vyzerat ako debil ale opytam sa... Ako je to s menstruaciou po porode a pocas dojcenia
Viem, ze pocas sestonedelia menstruacia nie je. Pride az po tom alebo ako? Mam kamosku co otehotnela 7mesiacov po porode a nevedela o tom par mesiacov.
najlepsie je asi davat pozor ak tak skoro nechcem druhe... Dakujem za rozumne vysvetlenie :D
ja som menštruáciu dostala po prvom porode
ked mal syn 9 mesiacov a pri dcere po 8 mesiacoch....ano..treba sa chránit ak nechcete druhe
@tereziamia teda ak tomu dobre rozumiem menstruacia nemusi prist ani pocas toho ako dojcim?
Dceru som kojila 3.5r ms prisla ked mala 14m syn ked mal presne 11 m teraz na vianoce . A este ho minimalne rok budem kojit. Niekomu aj popri kojeni pride hnet 2-3m po porode to nikto nevie kedy. Otehotniet mozes Lebo nikdy nevies ci nemas prave prvu ovulaciu. Poznala som pripad co otehotnela hnet prvy mesiac Po sestonedeli. Hoci kojila.
Ja som dcérku plne kojila rok a pol, a prvú menštruáciu som dostala 5 mesiacov po pôrode. Sestra je rok a 7 mesiacov po pôrode, a ešte nedostala - tiež plne koji.. dokonca ked bola teraz na preventívnej, lekar jej povedal, že to ešte ani nevyzerá, že by mala dostať.. Takže je to dosť individuálne.. Ale lekár ma hneď po šestonedeli upozornil, že kojenie neni antikoncepcia, a otehotnieť môžem aj keď ešte nemám menštruáciu...
@lenicka298 aha uz chapem...mne zas svokra povedala ze nemozem otehotniet... mozno naschval :D
No ktovie 😀 mne lekár hneď povedal: Leni, ak nechcete druhe bábo, tak nie že budete veriť na take bludy, že keď kojite, alebo nemáte menštruáciu nemôžete otehotnieť. Je to hlúposť. Potom mi tu chodia ženy s plačom, že to není možné, veď ja kojim/ nemám ešte svoje dni.. 😁
@lenicka298 dobre vediet :D dame si pozor pre istotu
Noo radšej 😀 my sme nenabrali odvahu to riskovať 🤣
Po prvom pôrode som dostala MS po 11 mesiacoch, kojila som dosť intenzívne. Po druhom pôrode som dostala už po 6 mesiacoch, možno preto, lebo druhá dcérka je netrpezliva a pri kojeni napr. vôbec nezaspava a keď jej nejde prúdom, tak ju to nezaujíma... 😁 Kojenie nie je antikoncepcia a nikdy nevieš, kedy príde prvá ovulacia. Proste sa chráňte a bude vybavené.
Mne sa dokonca po prvom pôrode stalo, že týždeň po konci 6nedelia ma pichlo vo vajecniku. Pomyslela som si, že to sa tam ešte čosi dáva do poriadku. A zrazu 2 týždne po tom som dostala MS. 2 mesiace po pôrode. Ja som nechápala. Potom sa 9 mesiacov nedialo nič. Ale je veľa žien, čo otehotneli popri kojeni a ani o tom nevedeli, preto treba dávať pozor.
dobre zeny uz chapem dakujem za vysvetlenie uz som sa z toho vysomarila 🙂 budem vediet ze co a jak teraz diky este raz 😘😘😘💕
Ja mam akurát dneska sestonedie a menštruáciu som dostala prvú terás 23. 12 tak by mi už mala pomaly aj končiť ale ešte dosť silno krvacam tak uvidíme koľko to potrvá a tiež malinkého kojím.
Menštruácia zvyčajne nepríde počas šestonedelia a v prípade že dojčite vie sa to obdobie pretiahnuť na niekoľko mesiacov. Poznám aj také prípady kedy aj napriek intenzívnemu dojčeniu menštruácia prišla hneď po šestonedelí a niekedy aj pol roka nie. V mojom pripade to boli 3 nesiace po pôrode. A otehotnieť môžte aj hneď pri prvej ovulacii ( o ktorej ani netušíte), čiže menzes pred tým ani nemusíte mať.