Menštruácia mi prišla o 5 dní skôr

31. dec 2020

Ahojte prosim poradte, menzes mavam pravidelny 26, 27 dnovy cyklus. Avsak dnes som sa vystrasila. Dosiel o 5 dni skor, teda dufam, ze je to menzes a nie nejake krvacanie mimo cyklus. Poslesne dva dni sa aj brutalne potim uplne navaly tepla mavam, chora nie som. Mam 39rokov. Na gynde som mala zhorsenu cytologiu, kontrolu mam az vo februari. Uz myslim na najhorsie. Ak sa bude dat pojdem hned po sviatkoch. Mali ste daketo take nieco? Co to znamenalo? Tehotna nie som.

simsalabim
31. dec 2020

Mozno by to mohol byt zacinajuci prechod? U niektorych zien uz v tomto veku zacina. Nemysli hned na najhorsie. Teraz aj tak nic nevyriesis. Sleduj, ako sa to vyvinie a ak bude treba, po Novom roku kontaktuj lekara. Inak ja mam 50. Cyklus donedavna ako hodinky 27 dni, s vynimkou par razov, ked som bola chora. A posledne 2 mesiace jeden cyklus 22 dni, druhy 31. Krvacanie skratene na 3 dni (pred tym 4). Beriem to tak, ze sa blizim k prechodu.

juliatriscova
31. dec 2020

Ahoj, tie isté problémy som mala aj ja.... išlo o dlhodobý zápal....no lekári mi nevedeli pomôcť...pomohla mi jedna úžasná liečiteľka....teraz som už zdravá a lekári nechápu...

majamat
31. dec 2020

uz som to mala viackrat. aj mlada zena moze mat obcas hormonalny vykyvy a cim vyssi vek, tam je úravdepodobnost vyssia

manushka
31. dec 2020

u mna tiež sa to občas stane, aj tento mesiac presne ako ty na 23 den cyklu, mam 38 rokov, a raz do roka sa mi zvykne cyklus uplne zblbnuť, až tak, že mi najprv meška a potom nemôžem prestať krvacať, a až tak, že musim isť ku gynde po lieky na zastavenie krvacania...v našom veku to už zvykne haprovať sem tam...vždy mi robí aj hormonalny profil a všetko mam tip top a predsa sa mi to stáva...

autor
31. dec 2020

@manushka dakujem velmi pekne za reakcie. Ja pojdem po sviatkoch, a dam si spravit aj profil, este v zivote mi to nerobili, to sa asi robi z krvi vsak? A mas aj to potenie, resp navaly potu?

manushka
31. dec 2020

ano z krvi, a ano mavam aj toto, pred menzesom zvyknem mavať tie návaly, že sa potím ale nie vždy...

majamat
31. dec 2020

mne tiez nikdy nerobili hormonalny profil a moj dr asi ani neurobi. je divny.
ja som to uz dlhsie nemala,a le predtym aj castejsie. parkrat som dostala na 18den, pricom som predtym mavala 28dnovy cyklus, potom aj menej, 25-26dnovy. v tom obdobi som mala velmi malo vit. D. potom som ho uzivala a teda dostsala som sa do normy a odvtedy to nemavam. netusim ci to ma suvis.