Dobry Večer mám 19 rokov a menštruácia mi meškala najviac aj cez jeden rok .... Som vyšetrená mám polycystycké vajíčka a mám kolísanie hormónou . Nič Nato neberiem pijem len inofolic , doktor mi povedal že keď budem chcieť dieťa mam prísť ....
To Je jeden problem ale ako nahle mi meska menstruacia viac ako 2 az 4 mesiace zacina sa mi zhorsovat psychycky stav napriklad uzkosti extrasystoly nadskakovanie preskakovanie srdca z toho panicke stavy zle myslienky obavy o samu seba .... Raz Som bola aj na psychiatrii v Pezinku kvoli tomu ze som mala stavy ako keby idem do prechodu mdloby trasy strhnutie zo spanku sa mi opakovalo za jednu noc aj 40 krat proste to bolo velmi zle .... Nikto Nevedel co mi je aku psychycku chorobu mam . Zistili Mi ze mam uzkostnu poruchu ocd poruchu a panicku poruchu mala som tam aj depresivnu len to mi nakonec nenapisali do papierou .... Myslite si ze to mozem mat tieto psychycke problemy z toho menzesu a hormonov ?
Ahoj 🙂 PCOS je komplex, je to viacero faktorov. Môžeš byť na tom psychicky zle práve preto, že nemáš v poriadku hormóny. Pri PCOS je vyššie riziko depresií, porúch príjmu potravy a iných psychických problémov. Určite zmeň gynekológa a vypýtaj si opäť krvné testy na hormóny. A od gynekológa sa skús vypýtať na endokrinológiu, tam ti urobia testy aby zistili príčinu PCOS. A psychológ by mohol byť tiež nápomocný. Držím ti palce.
Hmmm to musi mat proste nejaku zdravotnu indikaciu. Bola si na preventivke, vie o tom tvoj gynekolog? Podla mna by ta mal poslat aj na sono
zmenit gynekologa
Ono v podstate ak natrafíš na dobrých lekárov a zistia príčinu tvojho PCO, dostaneš "inštrukcie" priamo pre teba. A keď lekár povie že to netreba riešiť tak je to blud, lebo pravidelný cyklus mať potrebuješ. Predsa sme ženy a naše telo jednoducho má takto fungovať.
@alzbeta44 taaaaaak....určite keď nie si fyzicky v pohode, začne ti to liezť na mozog, a budú ťa chytať úzkosti.
Mne menštruácia meškala niekedy pol roka, ale to bolo kvôli tomu,že som trpela poruchou príjmu potravy.
Ale hovorím, určite za to,že máš úzkosť môže aj toto.
Veľmi ti asi neporadim, ale skús si nájsť nejakú dobrú psychologicku a chodiť k nej častejšie.
Síce ti to fyzicky asi veľmi nepomôže, no ak máš fajn psychologicku, tak aspoň po tej psychickej stránke ti to pomôže.
Držím palce ❤️