Menštruácia mi neprišla

22. okt 2021

Ahojte. Dnes mi mala prísť menštruácia, mám 28.deň cyklu a ja nemám ani žiadne pms, ktoré mám odkedy menštruujem a navyše posledný rok odkedy sa snažíme o dieťa mám výraznejšie PMS. Minimálne týždeň pred menštruáciou mávam pms. Ovulácia bola cca v strede cyklu. Čím to môže byť? Tehotná žiaľ nie som.

deti95060810
22. okt 2021

stresom, prechladnutím, hormonálnym výkyvom, možno aj liekmi...😉

domka222
22. okt 2021

Aj ja som mávala PMS, razom z mesiaca na mesiac sa stratil. Však mešká ti len jeden deň

autor
22. okt 2021

@domka222 fakt? to je zaujímavé celkom. Kiežby sa pms stratilo aj u mňa, je to také obmedzujúce, ale zvykla som si na neho tak, že mi až chýba :D snáď mi teda príde menštruacia dnes, zajtra.. a ked sa ti z ničoho nič stratil pms ms si dostala načas?

domka222
22. okt 2021

Tiež som bola prekvapená. Potom sa zase niektorý cyklus objavil, ale už nie tak výrazne.MS sem tam načas, sem tam nie (väčšinou 2 dni +-). Ale vždy to bolo tak, že max 4-5 dní a prišli. Ale to sa stalo tak raz za pol roka

autor
22. okt 2021

@deti95060810 vidíš, začala som od ovulácie užívať doplnky Lady vita - chcem byť mama, žeby tie za to mohli?

autor
22. okt 2021

@domka222 hm, no spomenula som si, že som začala od ovulácie užívať doplnky Lady Vita - chcem byť mama, možno z nich mešká? no v každom prípade mi za 19 rokov čo mám menštruáciu nikdy nemeškali... či som bola chorá, zdravá, na liekoch, pod stresom... mám stále 26-28 dnový cyklus. Tak už mi nech mi prídu, keďže test ukázala maximálnu negativitu :D

lienka9
22. okt 2021

Mne test ukazal ciarku az tyzden po meskani..vyskusaj za nejake dva tri dni este.ak bude meskat dva tyzdne by som sla k lekarovi a zistovala co sa deje..

autor
22. okt 2021

@lienka9 tak to zalezi od toho kedy si mala ovulaciu, asi si ju mala posunutu nie? Ja som ju mala potvrdenu cca pred 14 dnami lekarom.

asia83
22. okt 2021

Neverím, že za 19 rokov vám ani jeden deň nikdy nemeškala menštruácia, ako píšete. Akokoľvek to teda je, nevylučuje, že vám teraz jeden deň nemôže meškať.

autor
22. okt 2021

@asia83 je to tak, znacim si to cely zivot a mam medzi 26 a 28 dni z toho na 90% je to 28 dni ako hodinky.

autor
22. okt 2021

@asia83 ale samozrejme, ze den neskoncil, este mi moze prist alebo meskat prvykrat aj par dni. len mi je cudne, ze nemam pms ziadne. Aj energie mam za 3, co teda u mna je len prve 2 tyzdne v cykle a potom to ide dole vodou.

roztlieskavacka
22. okt 2021

Moze byt ze sa ti striedajú ovulacne a anovulacne cykly ... tam potom v druhej polovici cyklu PMS riadi najmä progesteron a ked si ovu nemala tak mas nízky progesteron a tým pádom mas aj iné PMS ako v cykle v ktorom ovu prebehla a vytvorilo sa žlté teliesko s dostatočným progesteronom

autor
22. okt 2021

@roztlieskavacka ahoj, dakujem za odpoved. Lenze ovulaciu som mala odsledovanu lekarom, prebehla cca na 14.den cyklu. Lebo potom povedal par dni po ze ovulacia bola. Este pockam do zajtra.