Menštruácia mesiac po pôrode

katarinabaculik
25. feb 2024

Ahojte zienky, je tu niekto komu prišla MS už mesiac po pôrode? Aj keď je dieťatko plne dojčené?Je ohrozené kojenie? Ďakujem

anavixy
25. feb 2024

Si si ista ze je to menstruacia a nie este docistovanie v sestonedeli? Dojcenie ohrozene nie je. Prechodne v case menstruacie (alebo kratko pred) moze byt tvorba mlieka znizena a tiez sa moze menit chut mlieka, co ale nie je nic nezvycajne. Nezabudni, ze v tomto obdobi sa tvorba mlieka prirodzene ustali a teda vacsinou aj znizi, prsia nebudu tvrde naliate ale makke, neznamena to stratu mlieka ani koniec dojcenia, je to normalny proces. Zaklad je dojcit na poziadanie, aj v noci minimalne aspon raz.

katarinabaculik
autor
25. feb 2024

@anavixy ďakujem za odpoved… podľa toho čo som čítala, že čím je dočisťovanie zakončené, tak predpokladám, že toto krvácanie, bude už menstruacia.. aj pri prvom som ju dostala 6tyzdnov po pôrode… malú dojčím každé dve hodiny… tak spava a keď sa zobudí skôr ponúknem skôr, v noci kojím cca 3x … obavám sa zníženej laktácie, nakoľko pri prvom sme si prešli štrajkom a bol to des… nevieš koľko môže tá znížená laktacia trvať? Ďakujem krásne

gvenduska
25. feb 2024

Ja som mala už po 4tyzdnoch po pôrode a kojila som ale bohvie koľko mlieka som nemala

sarahh09
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rebeka1211
26. feb 2024

Ja som dostala menštruáciu hneď na druhý deň ako mi skončilo 600nedelie

cookie29
26. feb 2024

ja som dostala pri oboch detoch menstruaciu normalne po porode. Po skonceni cistiek naskocil normalny cyklus a deti plno dojcene... ja som pocas ovulacie a zaciatku menstruacie bola takmer nasucho, ledva par kvapiek.

maryetta
26. feb 2024

Strajk je pri kazdom dojceni. Su to proste iste obdobia/fazy.
akurat moze inac “chutit” mliecko.
Ja som prveho dojcila do 20.tt dalsieho tehotenstva. Aj ms predtym neviem ci po roku alebo 1,5 roku prisla.

katarinabaculik
autor
26. feb 2024

@cookie29 ďakujem krásne, ako ste to potom riešila? Alebo mliecko nabehlo same? Koľko to trvalo? Ďakujem 🙏🙏🙏

cookie29
26. feb 2024

@katarinabaculik ono to bolo skutocne par dni, ale kedze MD je len par tyzdnov a ja uz som bola v praci a odsavala som, tak som to vyslovene videla. Tam kde som zvycajne odsala 300ml som ledva mala 30ml. Takze potom som uz odsavala do zasoby, mimo, aby som mohla doplnat. Ale tam slo vyslovene o odsavanie, dieta vytiahne viac ak odsavacka

katarinabaculik
autor
26. feb 2024

@cookie29 ďakujem krásne 🫶🏻