Prosím o radu.... Existuje niečo, ako zvládne 12r.dievca menštruáciu a kúpanie? Nejaké nepriepustné nohavičky, alebo niečo ako kupacie plavky pre malé deti?
Dcéra používa tampon, ked ide do vody počas menštruácie. Mala 11,5 roka, keď ho prvýkrát pouzila.
Fuuu... Ďakujem za odpovede, no tiež sa mi zdá tampón skoro. Vyguglila som menštruačné nohavičky.... V tom by sa nedalo kúpať?
@mishrom no tak toto absolutne neodporucam a ked nechces dievca strapnit, tak na toto rovno zabudni. Pretoze tie nohavicky ked namocis do vody, tak z ich ide vsetka spina von. Takze to v ziadnom pripade. Su to klasicke nohavicky so savou vrstvou, bavlnene a tym ze sa namocia, tak jednoducho bude vsade okolo krv.
nie tie menstruacne nohavicky na to naozaj nie su vhodne, ak nechces tampon (mimochodom ja som tiez pouzivala ten mini s aplikatorom asi od cca. 12), tak potom investovat do menstruacnych plaviek alebo nekupat sa (zial)
Jedine tampon. Na zaciatok tampon s aplikatorom. Mensiu velkost a casto menit
Ešte by mohla skúsiť kalíšok, no treba na zavádzanie cvik. Popravde keď si predstavím seba v jej rokoch tak neviem či by som to zvládla. 🙄
@mishrom menstruacne plavky.tiez som dcere objednala.
Ako môže byť v 12 na tampón "skoro"? Sú aj mini veľkosti a po každom kúpaní meniť.
Tampon?
Ja som napr. v zivote nepouzila vlozku. Nie je to skoro, ak jej to vyhovuje.
@evaachesa kalíšok asi vôbec nie, neviem si predstaviť ako si ho tam dá... ja ho teda používam už 13 rokov, ale neviem si to u nej veľmi predstaviť
@biaa
@chovancova27
Veď preto píšem lebo ja som ho začala používať len pred 2ma rokmi. Ale pre mladú babu asi fakt komplikované. 😒
@mishrom pohladaj menstruacne plavky (NIE nohavicky) - aspon 2-3 kusy a existuju tampony na kupanie (klasicke do vody neodporucam), tie naozaj maju mini velkosti.
Popripade pozri aj tie menstruacne nohavicky, ked vyjde z vody vymeni si a da si sortky napr.
A tak mladej babe, by sa tampony asi najlepsie zavadzali s aplikatorom, ale tie tampony na kupanie ho nemaju.
@mishrom ako zvladne....ucis dievca, ze menstruacia je choroba?? Ma zarobene na vazne problemy...
Tampón ale 1 krát je to hrozne tiež som ako decko si ho nechcela dať no čakali ma kamaráti išli sme na kupko takže som nemala na výber.😆
dcera zacala pouzivat na kupanie tampony hned, ako dostala prvykrat(12-rocna), bola na tabore, kupila a ficala normalne dalej, ziadne poucovanie ani vysvetlovanie nepotrebovala. Po 2 rokoch potom presla na kalich (najmensia velkost), a tiez v pohode. Dnesne dievcata su uplne inde ako kde sme boli my v ich veku
Existuju menstruacne plavky, ma ich viacero firiem. Su ale vacsinou urcene pri velmi miernom krvacani a su cenovo dost vysoko.