Užívate nejaké hormóny, byliny, kvapky?Ako prežívate psychicky a fyzicky zmeny s tym súvisiace, máte nejaké problémy náladovosť, priberanie, potenie...mne lekárka poradila zatiaľ kvapky Femi od Valovica je taká natural žena ja by som radšej hormóny mam úzkosti, blbne mi cyklus krátky, dlhý, silný nikdy neviem kedy dostanem aký bude v práci si beriem aj voľno ako krvacam.Gynekologicka tvrdí, že všetko je normálne trvá to už rok som z toho psychicky unavená mám 45 r a, keď mám takto žiť ďalších 5-7 r ďakujem pekne.A to ešte menzes mám čo bude, keď úplne prestanem veď vtedy tie poriadne prejavy len začínajú.Moja sestra je staršia ako ja, ta skončila na psychiatrii s depresiami, úzkosťami
v 45 tke menopauza? nepomýlila sa?
inak je tu aj skupina
Urcite vymen gynekologicku, nie kazda to da bez hormonov.
@deti95060810 Ano, ta prichadza pre zeny v roznom case, rovnako ako prva menstruacia.
@deti95060810 mne zistili menopauzy v 23 rokoch
@deti95060810 Nepomylila sa, mne sa začala v 46 roku, je to nastupujuca menopauza.
@deti95060810 kazdy to ma inac...niekto v 42 ( aj take su) a niekto okolo 60
@deti95060810 od 40 tky sa vraj cyklus mení, skracuje a zacinaju zmeny celé to môže byť aj 10 r:(
@simsalabim ona zvaluje uzkostlivost a vnútornú nervozitu na prekonaný COVID a situáciu v spoločnosti.Mas pravdu zmením ju už dlho uvažujem.Z hormonálneho profilu ešte menopauza nie je potvrdená, ale výkyvy tam sú.
@reaand ešte si mala menzes, alebo iba občas?pomáhajú Ti lieky?
4 mesiace bez menzesu a s bratim hormónov mi prišiel, ale mám hormóny brat ďalej.
@reaand tak to je dobrá správa.Cim neskôr, tým lepšie
@deti95060810 prečo by sa mala pomýliť, pravdepodobne nerozumieš problému...
Je mi aj lepšie, keď ich beriem,
Mne na uzkost pomohol CBD olej. S ostatnymi priznakmi bojujem (navaly tepla, bolest klbov, zabudanie...) zatial bez hormonov. Ale ak to mam znasat este par rokov, tak neviem- neviem...
Prejavy menopauzy niesú u každého a už vôbec nie rovnaké...nemám menzes už 18 rokov, nemám výkyvy nálad, nie je mi teplo a potom zima....nepriberám....takže je to individuálne, neberiem ani žiadne hormóny, ani bylinky, nič...Niekto má ľahký priebeh, niekto horší...možno aj u mňa sa to zmení, ale myslím, že keď to neprišlo doteraz, tak to už nepríde. Mala som 37, keď som ostala bez menzesu.
@mandarinka555 to si šťastná žena a určite to už nepríde.Mne hovoril druhý lekár, že po úplnom vynechaní menzesu a po roku zvyknú prísť návaly, nespavosť a všetky tie negatívne symptomy
Ja mam 51 a okrem toho, ze sa mi skratil cyklus o 1 den a toho, ze som pribrala cca 5kg, nemam zatial priznaky, co by som si vsimla. Ty mas a zjavne ta obtazuju - urcite hladaj chapaveho lekara. V Anglicku sa teraz dost riesi ako pri menopauze mnohe zeny velmi trpia a ako to mnohi lekari ignoruju. Nedaj sa.
@simsalabim zacina sa konecne o tom rozpravat, kazdy to preziva inac a bohuzial uz sa zistilo, ze pred menopauzou je aj premenopauza a ta prichadza skor, trva strasne dlho kym pride menopauza a zeny ako maju fungovat? strasne ma vytaca, ze lekari toto vobec neriesia.. vacsinou su to muzi a ich sa to netyka, kurna ale oni s nami ziju, tak ked ich raz ich zena v premenopauze klepne po hlave, mozno si uvedomia... teraz to trochu viac prezivam, lebo toto sa dejej mojej sestre a zacinam sa o nu bat, lekarka (zena) jej povedala, ze ma pockat pol roka a potom urobi hormonalny profil, zije v De ... za pol roka ju moze klepnut... segra je extremne podrazdena, nervozna a zasahuje to uz aj do jej rodiny.. ja neviem ako jej pomoct..
@prinzesz asi sa treba k dr vratit a trvat na nejakej liecbe 🤔
@kristina.jo zabuúdanie? To som vôbec nevedela ze je prejavom menopauzy. Tak už viem z čoho to mám. Čo si na to dávaš?
@simsalabim aj ja mam 50 a zatiaľ nemám návaly ale mavam vykyvy nalad a dosť priberám a aj zabúdam co som sa tu dozvedela ze je tiež príznakom menopauzy. Objednala som si gynex prírodné kvapky tak skúsim...
Ahojte, nečítala som všetko. Chcem sa iba opýtať či môže menopauza teda vynechanie menštruácie aj bez viditeľných príznakov. Nemám návaly tepla, menzes cca v norme 23 - 29 DC... Teraz mi však mešká 10 dní nikdy pred tým to nebolo, okrem tehotenstiev. Testy som si robila dnes oba negatívne. Aj keď som potom skontrolovala moc bol veľmi vodovy. Mám 44 rokov. Ďakujem za typy a rady.
@mmmmmartina áno, návaly môžu prísť aj po roku aj nemusia vôbec.Aj Daniela Pestova písala, že v 45 r dostala naposledy bez nejakého varovania či iných zmien
Ďakujem 🙂
@reaand Môžem sa spýtať koľko máte rokov? V letáku je totiž napísané, že sa berie po menopauze...ďakujem!
Ahojte, predpísal mi dnes lekár Livial. Má niektorá skúsenosti? Budem rada za každý názor. Po prečítaní príbalového letáku veľmi nemám chuť užívať. :(
@reaand možem sa opýťať ako dlho ho berieš? Mne lekár dnes predpísal Livial, ale má hrozné vedľajšie účinky. Preto budem vďačná za každú skúsenosť.
@stanislava444 Beriem ich už dva roky a som spokojná, mala som aj Ladybon, ale na tie som mala ja vedlajšie účinky, Takže mne Livial vyhovuje,
@stanislava444 rok som trpela navalmi, po dohode s lekárkou sme začali prírodnými, nakoľko testy ukázali perinomenopauzu...ale od marca 3x atb...vkuse nachladena,chorá...dnes mi vraví, že mi nasadí Livial,nech si oddýchne telo aj ja celkovo...pozreli sme výsledky, pečeň...dala mi na 3mesiace...a uvidíme...som jej vďačná, ozaj som to posledné 2m nedávala...nič mi nie je a pritom trpím...v týchto horúčavách, ach bože 😪
Mne gynekológ predpísal hormony Livial som s nimi spokojná.