Dobrý deň, iba zo zvedavosti samozrejme objednam sa aj k lekárke..zaujímaju ma realne skúsenosti žien.
Ide o to ze zacal mi haprovať menzes mam to cca kazdych 16 -21 dni a silnejšie ako doteraz aj dlhšie normalne krvacam aj 7 dni potom dalsich 2 až 4 dni hnedy vytok.Všade sa hovori o tom ze keď ma žena klimaterium (mam 41 r.)takýto menzes je normalny a väčšinou mávajú aj návaly tepla...ale ja mam skôr zimnicu v poslednom čase. Aj tento mesiac iba 16 dni som nemala menzes uz zas krvacam 7 deň.Mávajú ženy aj zimnicu pri klimaterii či len návaly tepla?Ďakujem za odpoveďe...
Mne to začalo cca v 40-tke. Nikdy som nemala častejšie menzes, len mi vynechával. Až mi nakoniec neprišiel rok v 42. Teraz som po roku dostala v septembri. V októbri zas nič a dúfam ze budem mat zas asoon rok pokoj 😀. Mávala som trochu návaly, nič hrozné. Teraz som si skúsila spraviť ten test na menopauzu a vyšiel 2x pozitívny. Teraz mam 43
@martinka13 Ďakujem takže je to možné že sa to začina..
@andreakukan áno. Aj lekar Ti to bude vedieť potvrdiť z krvi.
@andreakukan Zimnicu môžeš mať z anémie ber železo Globifer je najlepší je bez predpisu
@alison11 Ďakujem
opytaj sa mamy, kedy sla do prechodu. Budes to mat cca ako ona. Moze sa jednat u teba o skorsiu menopauzu, nakolko vacsina zien prichádza do prechodu od 50 r života. Určite by som sa zamerala na kvalitnu stravu, vitamíny a pohyb. Btw kazda zena prežíva toto obdobie inak. Niekto ani nevie ze je v prechode, niekto moze brat hormony. Je to vysoko individuálne a z veľkej časti aj geneticky podmienené.
Ešte taký zaujímavý postreh, moja mama šla do prechodu v 58, ja 41 😀
@martinka13 Potom až tak genetické nie je...z druhej strany zas moja matka nemala v živote toľko operacii či zakrokov aj gynekologické ako ja a ja uz mam aj sterilizáciu kvôli 4 cisarskym rezom. Či to všetko neovplyvňuje celé..
@andreakukan Všetko je skr vtejto dobe keď len pozrieš na deti dievčatá menzes v 9 ja som mala 11 aj mama a starké v 13tich.Čiže aj perimenopauza začína skôr moja mama mala okolo 40tky ja som začala vlani v oktobri pred 36mi narodeninami.Lekár mi sám povedal,že mám málo vajíčok a spitoval sa ma či mám pravidelnú ms,už vlani na jar začala by kratšia k letu sa predĺžila a teraz je to na čas a potom 2-3dni hore dolu sa hýbe.Ale Omega 3 a B-komplex to drží ako tka vpohode a ženský čaj menopauza od Gynexu z lekárne je fajn a aj Afroditin čaj.
@alison11 Ďakujem pekne
@andreakukan Za málo 🙂
@andreakukan Ešte sa chcem spýtať skoro je vyskúšať test na menopauzu či vkto má s tým skúsenosti?Ďakujem