Ahojte je možné že keď začne u ženy menopauza tak sa jej zmení jej "povaha" "správanie"?.... Mojej mame začala menopauza pred 4-5 mesiacmi a odvtedy je iná.. Dovtedy sme sa vedeli o všetkom porozprávať... Nemala nikdy problém prísť k malej vždy prišla s radosťou a teraz mam taky pocit ako keby som ju otravovala pretože málokedy príde s dobrou náladou (poprosím tak raz-2x do mesiaca ci by prišla na hodku dve keď potrebujem ísť k lekárovi).. Príde mi aj taka prísna na ňu sem tam co nebývala (mala ma 2 roky)...Celkovo je taká podráždená skoro stále.. Ja viem ze hormóny sa menia ale nečakala som žeby to bolo až takto..ďakujem
ano, podrazdenie, nervozita, depresie...
Menopauza, je dlhšia záležitosť, ako obdobie štyroch mesiacov. K ubydku hormónov dochádza, už omnoho skôr, ako dôjde k úplnému vynechaniu menštruácie. Je, to určite na dlhšie obdobie a prináša kopec iných prejavov, od zdravotných komplikácií až po psychicke.
@simsalabim tak jej povedala gynekologicka
@kofa77 tak to potom teda môže súvisieť ďakujem
skuste jej kupit nejake doplnky na baze byliniek, nemam prehlad, ale je toho vela
@kofa77 skúsim ďakujem
Moze byt aj unavena a potrebuje svoj pokoj. Tym, ze sa od nej nieco ocakava, ju robi nervoznou.
ty buď trpezlivá, mama chúďa má blbú menopauzu, tak hlavne ohľaduplnosť a nemyslieť len na seba a svoje potreby..mama ťa vychovala, pomohla v živote,..teraz jej to vráť,,ale nie vypisovaním na MK,...
@micusa2222 takéto primitívne komentáre si nechaj....Nevieš ako to máme medzi sebou, že by som jej zniesla aj modré z neba a dala aj to posledné ako to bolo vždy tak buď nabudúce radšej ticho 🙂
Autorka možno som vo veku tvojej mamy, akurát moje deti ešte študujú, aj keď mám kamošky čo už vnúčatá majú. Až pokým som nezačala užívať tablety som mala furt hrozné príznaky menopauzy,návaly, potenie, nepríjemný zápach, nespavosť, vyčerpanosť, opuch končatín, závraty motanie hlavy, migréna, nesústredenosť, poruchy koncentrácie až výpadok pamäte. Prišla som domov z roboty zaspala som do 15tych minút. V práci som robila blbé chyby ktoré som nikdy predtým nerobila, akokoľvek som sa snažila. Vieš vôbec by som sa tvojej mame kebyže má podobné príznaky ako ja že sa bojí, že by sa tak malému dieťaťu niečo stane kým ona nechtiac zadrieme
@katica06 ďakujem veľmi za tento príspevok ❤️
@katica06 *komentár
Dobrý deň, Vaša maminka prežíva zaiste veľmi náročné obdobie. Menopauza nie je vôbec sranda a niektorým ženám sa o 180 stupňov zmení život. Klesne životná vitalita, dostavia sa náhle stavy únavy, až vyčerpanosti. Návaly tepla sú veľmi nepríjemné a toto všetko s úbytkom estrogénu veľmi vyplýva na psychiku.Moja mamka si tým prešla a ja tiež.Bolo to u mňa veľmi intenzívne a trápila som sa 6 rokov.Človek je aj frustrovaný z toho, že mu ide všetko pomalšie, nevládze a zle sa cíti .Potrebuje svoje ticho a kľud.Svoje tempo. Držím maminke palce,aby to hlavne psychicky zvládla a Vám veľa trpezlivosti a pochopenia pre ňu.To veľmi pomôže.
@simihu Dobrý deň ďakujem moc za povzbudivé slová...Človek si to vie predsalen lepšie predstaviť keď mu to takto priblížia ženy ktoré si tým už prešli alebo majú s tým skúsenosti u príbuzných ❤️
Ďakujem 🙂 Áno, až keď človek zažije na vlastnej koži,ako to je, pochopí. Tie stavy sú niekedy ozaj hrozné a nedajú sa bohužiaľ ovplyvniť vôľou, ako si niekto myslí. Okrem únavy to môže byť aj strata vôle, nadšenia pre veci , neschopnosť sa koncentrovať, zábudlivosť, či pocit sebaľútosti a zníženého sebavedomia. Zrazu ste iný človek🤔Vypočujte mamku, ponúknite jej pomoc, snažte sa byť oporou🙂Dobre jej to padne🙂 Pekný večer prajem 🙂
Napíšem za seba. Môže byť taká kvôli menopauze. Pretože každá to má inak. Viem to podľa seba. Nikty by som nepovedala,že ma toto obdobie tak rozhodí😬
Presne som to včera hovorila,že ani tehotenstvá,pôrody,kojenie a kadečo som zažila tak nerozhodilo ako premenopaza. U mňa sú najhoršie tie návaly a v noci niečo príšerné. Ja to mám dlho a tak sa to strieda rôzne. Ale každopádne viem,že s toho,že sa v noci často budim (už minimálne 20 rokov problémy urologicke) do toho horúčavosti tak sa cítim unavená stále. Samozrejme potom podráždenosť,zlá nálada ide už ruka v ruke. Hlavne keď človek musí podávať výkon v práci ako keď mal dvadsať. Mne zle robia aj dlhodobo nočné. Ale zato nie je to tak zlé žeby som zanedbávala niečo. Popri 12tkach a rodine sa starám aj o mamu,chodíme veľa na výlety a turistiku keď sa dá. Takže skúste mamine dopriať aj čas pre seba.na oddych a tak...Viem,že aj vy potrebujete pomoc,ale bohužiaľ nie sme všetci rovnaký. Ja naopak robím všetko pre iných a na seba mi neostáva čas. Alebo uz6sa musím doslova dokopať.
Aj výlety vždy absolvujem tak ,že som hore aj do polnoci aby som vsetko zameškané stihla a vela krát iden nadoraz.
A ako vies, ze jej zacala menopauza? Ze pred 4-5 mesiacmi? To sa da tak presne urcit?