Mávam pichanie v močovej rúre, bolesti v drieku a zimnicu

pikuli
23. okt 2020

Ahojte, mávam pichanie v močovej rúre, bolesti v drieku a veľkú zimnicu, aj v podbrušku. Keď som naposledy bola u urológa tak mi povedal že všetko je Okey lenže na tú citoskópiu nechcem ísť je to hrozne bolestivé keď som mala 14-15 tak mi spravil ten istý urológ a proste mi len dával lieky . A antibiotika už ani nemôžem brať lebo som z toho zle.. teraz už aj mám problém so žlčníkom ! A na gynekológie mi dal všelijaké mastičky, tablety, čapíky! A sa to vráti ! A 7 mesiacov som nemala deň bez bolesti v močovej rúre, pichanie a rezanie. Možno že to je kôli tomu? Ďakujem vopred za vašu odpoveď!

simsalabim
23. okt 2020

@pikuli ak je to bakterialna infekcia, napr. sposobena e.coli, tak mozes ju mat zaroven aj v posve. Co potvrdili vytery a odbery na urologii? Skusala si opakovane zapaly liecit aj na imunologii?

pikuli
autor
23. okt 2020

Kultivácia stále negatívna. Výter tak isto, možno že tam mám e coli tak povedal gynekológ

simsalabim
23. okt 2020

@pikuli "mozno" e.coli? Ved jej pritomnost sa da zistit jednoducho... to je zvlastny odbornik. Nemozes skusit ineho? Trebars aj sukromne? V kazdom pripade,lokalne palenie by som riesila aj s gynekologom (napr. nedostatok estrogenu moze sposobit palenie) aj s koznym (mozno tam on vykultivuje nieco, prip. to moze byt ochorenie typu lichen a pod.) A ak tu e.coli vykultivuju, tak sa da skusit na imunologii Urovaxom (kamoske zabral velmi dobre), pripadne ine imunostimulacne prostriedky, alebo aj vyrobit vakcinu tebe na mieru - to ale musi ta bakteria byt dokazana v kultivacii a opakovane. Vyraba sa priamo z toho, co ziskaju pri stere.

emma_932
23. okt 2020

ked je kultivacia negativna, tak zapal nemas. ale nie som odbornik, len laik, co cca 12 rokov bojuje so zapalmi moc. ciest. a presne ako pise kolegyna vyssie, pritomnost e.coli sa da zistit, nech dr pohne r.tou alebo rychlo hladat normalneho dr.
mne urovaxom prilis nezabera, zapaly mam aj tak. pomaha brusnicova stava /nie dzus, ale 100% stava/, kapucinka, urologicky caj.

amienne
23. okt 2020

Ja mavam pri zapale problemy aj gynekologicke ale az po uzuvani ATB. Kvasinky. Zapaly som dostala pod kontrolu potom co som pri minimalnych priznakoch ( tlak v podbrusku, moc zapachajuci, pripadne zakaleny) hned nasadila 3x denne jablcny ocot pol. Lyzica do tricha vody. Podari sa to vzdy po par dnoch odvratit bez ATB.

pikuli
autor
23. okt 2020

A cítim táke svrbenie tiež hlavne vo vchodu pošvy

rooberta
23. okt 2020

Myslim ze to su kavisnky, ktore mas po dobrati tolkych atb. Ja mam presne to iste opakovane zapaly moc mechura milion atb a po nich kvasinky. Kolotoc nekonecny. Preco prosim ta nechces ist na cystoskopiu? Ja mam tieto problemy rok a pobehala som pol republiky kym som konecne nasla urologa ktory mi spravil cystoskopiu a poriadne ma vysetril. Kazdy ma odbil ze moc mam uz sterilny tak neni co riesit co od nich chem ale ja som sa stale necitila dobre. Vcera som konecne podstupila cystoskopiu a dr hned zbadal v com je problem (rozsiahle zapalove loziska, zuzena mocova rura, vela vela ostatkoveho mocu) podotykam este raz moc uplne sterilny ziadne bakterie v nom. Ja som sa na tu cystoskopiu tesila ako decko na lizatko a bolo mi jedno ako to bude boliet len nech som uz konecne zdrava. Takze prekonaj svoj strach chod na cystoskopiu nech ti nasadia spravnu liecbu a coskoro bude aj po kvasinkach.

anonym0001
18. feb 2021

@rooberta prosim ta, ako si prezila tu cystoskopiu s tou zuzenou mocovou rurou? Mna reze pri cikani vyse roka, mam neg. moc. Mam pocit ze mam zuzenu ruru a mozno aj nejako poskodenu tu sliznicu v nej. Strasne ma to boli aj pri sedeni, cikani, stale. Lekar mi chce zobrat cievkovany moc, vyter z moc. rury a cystoskopiu. Mam hrozu z toho, ze mi v tej ubolenej trubici ide sparat. Asi ma budu musiet priviazat, aby som to prezila.

rooberta
18. feb 2021

@anonym0001 ahoj, nebolelo to absolutne, bolo to len neprijemne a na tom cystoskope je umrtvovaci gel naozaj bolest citit nebudes. Skor je to neprijemne potom, lebo on ti napusti mechur nejakou latkou ktora ta bude strasne nutkat na cikanie, ja som len z ordinacie vysla a utekala rovno na wc, na vecer som dostala monural (atb v prasku) aby sa mi nevytvoril zapal. No a rovno pri tej cystoskopii mi mocovu ruru aj rozsiril. A to som bola tri mesiace predtym na uretrotomii v celkovej anesteze u ineho doktora. Cize ja som to tam mala cele rozbabrane a naozaj ma cystoskopia nebolela. Cakala som nieco ovela horsie a aj dlhsie bolo to hned hotovo, urcite to zvladnes bez privezovania 😊

rooberta
18. feb 2021

@anonym0001 inac mne vyslo niekolko kultivacii mocu negat, uplne sterilne pody a nakoniec sa mi vyrazne ulavilo po antibiotikach ciprofloxacin, teda nejake svinstvo tam bolo len testy to nezachytili. To povedal aj doktor. Dostala som liecbu ialurilom (pichanie kyseliny hyaluronovej rovno do mechura - tiez absolutne bezbolestiva zalezitost) no a k tomu tie atb po ktorych mi ustalo moje sialene nekonecne nutkanie po vymoceni. Teraz som v stadiu, ze citim ako sa mi ten mechur pekne hoji len je to strasne dlhy proces. Drzim ti palce, viem dobre ake to je.

anonym0001
20. feb 2021

@rooberta och ďakujem, si zlatá. Vidím svetielko na konci tunela 🙏🏻

anonym0001
3. mar 2021

@rooberta Ahoj, tak som bola dnes na cievkovani a vytere z moc. rury. Bolelo to jak slak, nastastie to bolo velmi rychle. Cystoskopiu nakoniec nerobil. Ale aj tak som rada, ze som bola, snad sa konecne najde pricina. Este mi prosim ta povedz, ako sa da najlepsie prezit ta bolest po vysetreni. Strasne ma reze pri moceni, mocim po kvapkach. Dala som si 2 ibalginy, Urinal akut, d-manozu, kapucinkove kvapky, ale ziadny efekt. Nevies, ako dlho ma bude rezat?

rooberta
3. mar 2021

@anonym0001 ahoj, no ja som vyter z mocovej rury nikdy neabsolvovala, chodila som len na cievkovanie a to som problem ziadny nemala, cikala som uplne normalne bez bolesti a rezania. Po cystoskopii ma iba prve cikanie rezalo potom uz vobec nie ale ja som dostala v ten den aj atb, aby sa mi tam nejaky zapal nespravil tak mozno aj preto som nemala taketo problemy.
No a ked ta reze a mocis po kvapkach ja by som povedala ze mas zapal, nedal ti atb? Mne pomahaju na tieto stavy len a len atb nic ine. Mozno skus praslickovy caj aspon tri salky po sebe vypit, mozno sa ti trochu ulavi 😕

rooberta
3. mar 2021

@anonym0001 inak som ciatala ze vyter z mocovej rury riadne boli, ale toto mne nikdy dr nenavrhol, bohuzial, mozno z vyteru by sa mi konecne ukazala nejaka bakteria ked z mocu nie. Urcite potom daj vediet aku bakteriu ti vykuktivuju ak vobec nejaku. A cystoskopiu ti preco nespravil?

anonym0001
3. mar 2021

@rooberta nerobil cystoskopiu, neviem, mozno sa chce najprv pozriet, ci tam neni zapal. Mam pocit, ze mi tym vyterom urobil v tej moc rure ranu. Ked som prisla domov, mala som na intimke trochu krvi. Ale po tejto skusenosti, veru neviem, ci chcem este cystoskopiu.

rooberta
3. mar 2021

@anonym0001 je to mozne ze to rozdrazdil aspon vies ze ten vyzer urobil poriadne. Neboj ak tam mas zapal dostanes atb a potom uz bude dobre.
Mna ta cystoskopia vazne vobec nebolela aj sa dr pytal ci som nekrvacala po zakroku ale vobec nic iba prve curanie bolo neprijemne. Neboj sa vydrzis vsetko len nech uz je konecne dobre, ja presne viem co to je. Zapredala by som dusu len aby som mala znova zdravy mechur. Pi dost tekutin a daj sa do tepla to je zaklad 😊

anonym0001
3. mar 2021

@rooberta Dakujem, si zlata. Povzbudenie pomaha zatial viac ako ibalgin 🙏 🙂

anonym0001
10. mar 2021

@rooberta Takze vysledky steru z moc. rury negativne, moc negativny. Nic mi nenasli. Dr. tvrdi, ze treba rozsirit moc. ruru, ze by to pomohlo ako prevecia dalsich zapalov. Povedala som, ze to do buducna zvazim, ale momentalne sa na to necitim. Este sa davam dokopy z toho cievkovania a vyteru.

rooberta
10. mar 2021

@anonym0001 hmm presne ako ja vsetky kultivacie negativne. A ako ti ju chce rozsisit? Uretrotomia v celkovej anesteze? Lebo na tom som bola v lete a to mne este viac ublizilo, pretoze to sa nareze a to mi aj imulogicka vysvetlovala, ze to moze este viac zhorsit stav, lebo sa to moze zle zrast, jazvicka spravit atd. Ale ak ti navrhuje rozsirenie v lokalnej anesteze bez narezania tak do toho ti odporucam ist. Mne to musel urobit moj terajsi dr lebo som to mala este horsie ako pred uretrotomiou. Urobil mi to v ramci tej cystoskopie vobec to neviem opisat odborne, ale on mi tam proste nieco strcil a ta rura sa dala do povodneho stavu a tak ostala doteraz. Aj na kontrole mi hned povedal ze uz aj to ustie mocovej rury vyzera lepsie, ze som to mala dost zuzene.
A co vlastne teraz citis? Citis ze mas zapal?

marytesss
10. mar 2021

ono mne robili iné vyšetrenie, aby mi zistili, akú hrubú močovú rúru mám, nakoniec som musela ísť na operáciu, aby mi ju rozšírili a odvtedy mám chvalabohu pokoj. dovtedy to bol večný kolotoč s antibiotikami a bolesťami.

anonym0001
10. mar 2021

@rooberta Povedal, ze to rozsirenie sa robi dilatatormi. Ci sa to robi v anesteze, to neviem, ale mam pocit ze nie. Momentalne este rozdychavam ten vyter a cievkovanie. Ale zda sa mi, ze sa mi lepsie cika. Mozno mi to tou cievkou trochu roztiahol. Uvidim, ako sa budem citit o par tyzdnov a podla toho uvidim, ci sa mi bude chciet do toho rozsirovania. To co bolo po vytere a cievkovani boli pre mna muky, neviem, ako by som prezila to rozsirovanie.

anonym0001
10. mar 2021

@marytesss Prosim ta, ako prebiehalo to rozsirovanie? To bolo v anesteze? Ako prebiehalo hojenie a ako si pocas toho hojenia mocila? Bolelo velmi?

rooberta
10. mar 2021

@anonym0001 tak to je ta druha varianta bez narezania do toho by som sla. Asi by som ani necakala aj ked mas teraz taku citlivu ruru o to lepsie to mat hned za sebou nech sa ti to cele cim skor zahoji a potom uz do toho nesprtat. Po zakroku urcite dostanes atb predpokladam monural, ten je skvely.
Ale aj tak nerozumiem preco ti ten vyter a cievkovanie tak ublizilo, na to doktor co povedal? To nemoze byt normalne po tolkych dnoch aby si toto citila 😕 gynekologicke problemy nemas?

domcek77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elaa192
2. apr 2022

@anonym0001 skús milgamma N tiež som mala take problémy a boli neurologického (neuropaticka bolesť )
Kde sa musí brat b12 a kyselina listová vo výsokych dávka

elaa192
2. apr 2022

@anonym0001 mne močovú rúru rozšírili ale bolesť neprestala

domcek77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anonym0001
3. apr 2022

@elaa192 fiha, tak to by ma nenapadlo. A to ti fakt pomohol ten vit. B?

anonym0001
3. apr 2022

@domcek77 a ako sa ti mocilo po operacii?

domcek77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz