Prosím vás mate niektorá skúsenosti s opakovanými zápalmi močových ciest? Už som fakt zúfalá. Posledny rok skoro každý mesiac dva mam zápal močových ciest. Samozrejme keď idem gynekologičke skončím vždy s antibiotikami mastickami a pod. Už som skúšala vitamíny, doplnky. Všetko možné. Nič nepomáha. Nejedavam sladké, kávu málokedy mam aj upravenú stravu a furt nič. Prosím vas mate alebo mali ste
niektorá takéto problémy? Ako ste ich riešili poprípade mi poradte co mam robiť. Ďakujem za každú radu.
Este ma napadla voda LICHORERISNICE (kapucinka) kupis to v lekarni, je to tiez super.
je to taky sirup
Moja mamina to tak mavala. Až kým jej nepredpisali atb Biseptol. Tie jej pomohli. A teraz, ak náhodou zas cíti, že sa niečo deje, dá si taku silnú dávku a zastaví sa jej to. Okrem toho samozrejme pravidelne konzumuje brusnice a pije veľa cajov
@marci987 Ja som počula že lahke oblečenie a sedenie na studenom to nevyvoláva.. vyvolávajú to baktérie.... ked už má slečna zápal tak vtedy môže zhoršiť iba tieto veci aké boli spomenuté ale samotný zapal to nevyvolava...
@beba2504 a preco opakovany zapal mocovych ciest riesi gynekolog a nie urolog? Urcite treba porobit vytery s mocovej trubice, posvy, skontrolovat oblicky, prip poslat na imunologiu a urobit vysetrenia aj tam. Lokalne aj celkove probiotika, nieco ako Lactofeel akebo Vitagyn c lokalne.
@gabika0825 mne práveže urológ povedal že chlad a zima hlavne od nôh vie baktériu akoby aktivovať a ona spôsobí zápal. Ja som roky nemala zápal a potom stačilo robiť dva dni vo vlhkej pivnici a čistá katastrofa. U mňa to jednoznačne vyvoláva chlad, ale samozrejme aj čo sa týka hygieny to musí byť zosilnené.
Kapucinka, konkrétne tinktúra z kapucinky. Je to prírodné antibiotikum. Jediné čo mi pomohlo, mám už vyše roka pokoj...
Som ťukla skôr.
Či podľa čoho ti dr dá atb?
Lebo taký nezvyk. Či máš vytok? Lebo to akoby ušný oči liečil vieš. Ono môže byť že už keď postúpi gyn infekcia vyššie tak už boli mechur ale čisto zápal moč ciest určite k urologovi. Ten pozrie obličky a pozrie aj do mechura. Neni to príjemné vyšetrenie ale tak trebalo by keď sa ti to opakuje
Opakovane zapaly maju suvis aj s imunitou, na sebe som to spozorovala. Ale samozrejme, treba sa dat vysetrit, antibiotikam sa pri tychto problemoch nevyhnes, to ti musi byt jasne, tie treba, ja som si popri nich kupila wobenzym, enzymy maju protizapalovy ucinok a zaroven aj podporuju imunitu, ked je narusena takymi zdravotnymi problemami 🙂 A treba si davat pozor na to aby si od noh nezachladla 😉
aj ja som na tom podobne, tiež som začala chodiť k urológovi, 3x do mesiaca som mala vždy iné tabl. na zápal močových ciest. Urológ vravel že práveže gyn problémy s tým súvisia. Takže čakám na vyšetrenie 🤐 a potom keď už nebudem mať zápal mi vraj bude dávať ialuril, vraj to veľmi pomáha. Bude to nepríjemné, je to taká vodička a dáva sa do tej cikacej rúrky ako keď ťa cievkujú. ale dúfam že už pomôže
Mne pomahal caj z cerstvej petrzlenovej vnate, teplo sa obliekat, dlhe mikiny a bundy.Nikdy si nesadaj na nic chladne a dost pomaha aj klud.Stres to zhorsuje a snaz sa na to nemysliet.