Dobrý den dievčatá neviem či tu uz je taka skupina či otazka ale skusim , chcela by som sa spytat posledný pol rok mávam návaly tepla pred menstruaciou alebo počas nej je to v poriadku ? a napr ze najpr mi je moc teplo a potom zima 🤷🏽♀️ spomínala som to aj Dr ale tá sa tvarila že nic... mala som aj stítnu zlazu skontrolovanú od mojej obvodnej je aj insternistka vysledky boli v poriadku .. máte stym skusenost ? je to normalne ? dakujem za reakcie
@spanielocka tak mi začínali prvé príznaky prechodu-cca od 38ky sa mi to ťahalo až do operácie, hormon. profil som ale mala v poriadku.
no vieš po operácii to ide pád hormonálneho systému veľmi rýchlo to je brutalita. No už posledné roky som cítil pár dni pred menzesom nočné potenie, zima/teplo , zimnice, návaly iba na hrudníku(teraz sú všade) pocit že horím zvnútra. tesne pred menzesom bolesť hlavy +pocit na vracanie. Ale všetko bolo oveľajemnejšie, slabšie ako teraz. Hor. profil bol ok. najprv to bolo tesne pred menzesom,potom sa to predlžovalo nap. 2, 3 dni, aj počas ovulácie.
@viestta Dobrý den mam 33 rokov ☺️
@bobsent Ako mam 33 rokov ale mna tiez prv napadlo ze bud urobit hormonálny profil , alebo fakt mi zacína prechod 🙄, alebo ja neviem a tiez cirim ako keby som zvnútra horela aj jazyk citim horuci potom mi je zima a strasne som unavena toto som nikdy nemávala a moja dr sa tvari ze je to ok
@lucia851ahoj a prosim ta kolko mas rokov ako dlho ti to trva ? ak sa smiem spytat ☺️
@bambulienka25 Samozrejeme ze to ma stym súvis ak mešká takto ms a kolko mate rokov? ja si myslim ze kazda zena je ina a kazdej moze zacat prechod hocikedy nemyslim si ze je to úplne len vekom tam je vela faktorov podla mna 🤷🏽♀️
vždy pred menzesom. Zima na striedačku s návalmi tepla.
@spanielocka, @mimkao (ano presne tak, roky vzdy rovnako)
hned v prvych minutach hovori, ze zena, co sa takto poti, je vyborna matka.. podivane na to z odboru antropologie 😉, lebo je to normalne , ze sa v istych obdobiach zvysuje teplota
@spanielocka ahoj ja mam 35 rokov, už to mám ale tri roky, ale niekedy to mam a niekedy nie. Ale mne doktor povedal ze idem do predčasnej menopauzy
@lucia851 Dobry vecer lucka a ako nato prisiel ? bral vám aj krv alebo nieco ? lebo ja mam taky pocit ze u mna tiez asi tie hormony nebudu v poriadku 😔 ale najhorsie je ze ja sa neviem k tomu dopracovat aby mi vzali krv na hormonalny profil... ja neviem da sa to nejak aj sukromne ?
@spanielocka neviem ako na to prišiel ale tvrdí mi to, ja mam za pár dní dostať menzes a úplne mam rozhádzané hormóny, že sa potim cez deň aj nad ránom alebo mam zimnicu
@spanielocka Ja mám také návaly a to mám 15rokov😅. Ráno sa zobudím kompletne mokré vlasy a celý chrbát tiež.. a počas dňa o návaloch ani nehovorím👍🏻Keď mám dni pred menzesom
@spanielocka ahoj aj ja to tak mávam vždy pred menzesom návaly tepla potom zas zimnica. Aj teraz čakám menzes za pár dní a zas to tak mam