Máte zdravotné problémy po sekcii?

mitama
18. dec 2020

Ahojte mamicky ktoré ste “rodili” sekciou. Máte nejaké zdravotne problémy?
Totižto odkedy mi prišiel prvý cyklus, to je už vYse roka, rodila som pred rokom a pol, neustále má pobolieva v podbrušku a kríze, cely mesiac. Kým neprišla menstruacia, vsetko bolo ok. Začali sa mi opakovane mykózy, mám k tomu ešte aj premnozenu baktériu e.coli, ktorej sa neviem zbaviť, nedarí sa nám druhé babo (čakala som, kým sa mi to zahojí), keď mám ovulaciu, boli to ešte viac, ako keď menstruuujem, čo som doteraz nikdy nemala, mám ťažké depresie z toho všetkého, cítim sa neschopná počať ďalšie dieťa a ešte horšie sa cítim z toho, že mi stále zo spodu niečo je. Poraďte mi prosím a povzbudte ma! Viem viem, cesta ku gynekologi, ale on nevyrieši vsetko. Stále mi len predpisuje volaake maste a čipky a vraví že vsetko je ok. Nedávno som sa docitala o nejakých zrastoch po sekcii, a z toho mi je ešte viac na nič. Veľmi tuzim po ďalšom dieťatku ale neviem sa dať dokopy. Čo Vám pomohlo? Čo je normálne a čo už normálne nie je? Ďakujem

lija22
18. dec 2020

vies co ale zmeny, ktore opisujes nemusia suvisiet vyslovene so sekciou. myslim, ze aj porod dost zenske telo ovplyvni.

letfenixa
18. dec 2020

Nuž, mňa po sekcii pobolievo pred menštruáciou brucho inak ako pred tehotenstvom, prisudzovala som to zmenám po tehotenstve, pôrode a kojeni. Ale sa tie bolesti stávali častejšie a častejšie, silneli, napr. aj keď som ťažšiu tašku odniesla. Až teda som po 3 rokoch od pôrodu s tým išla na gynekológiu a bolo mi povedané, že mám zrasty, ktoré sa dajú odstrániť zas len operáciou. Takže som si občas dala niečo od bolesti, keď to bolo moc a snažila sa nepretazovat. Pred 2 mesiacmi som kvôli bolestiam chrbtice začala cvičiť SM systém a asi po mesiaci som si uvedomila, že už nemávam také silné 'zrastove' bolesti. Cvičiteľka mi vysvetlila, že mám slabé kostrové svalstvo a keď som si ho spevnila, tak menej namaham brucho

mitama
autor
19. dec 2020

@letfenixa SM systém to su tie gumy, ktoré máš o niečo pripevene a cvicis, či je to niečo iné? Áno, to som sa docitala, že buď pri druhej sekcii alebo operacne, ale že zrasty sa nedajú zistit ani sonom. Ako ti prišiel gynekológ na to, že máš zrasty? A teda na operácii si asi nebola že?

letfenixa
19. dec 2020

@mitama áno zjednodušene povedané, sú to tie gumy, ale práveže tie cviky môžeš cvičiť aj bez gúm. Na zrasty mi prišli vaginalnym sonom plus príznaky. Na operácii som nebola.

margaretka_
19. dec 2020

Ja som po 2 sekciach a ked mi zacal opat cyklus, mavala som bolesti pocas ovulacie, tyzden po nej aj s krvacanim a este aj pocas menstruacie. Vsetko ale casom ustalo okrem toho spinenia medzi ovulaciou a koncom cyklu. Bola som u dr, problem nevidi. Ale nemavam to kazdy mesiac rovnako intenzivne. Tak neviem či na to nevplyva aj psychika. Kto vie. Ale je fakt, ze minuly mesiac som 2 dni ležala s bolestami po tom, co som mala nejak fakt blby den.

mitama
autor
20. dec 2020

Ďakujem dievcata, skúsim začať cvičiť a prestať sa stresovať sama so sebou 🙂

sofi_f
9. feb 2021

Máte niekto tráviace problémy po sekcii.??