Pridajte sa a napiste nieco o tom ak mate nejake skusenosti
Zienky a mali ste aj ine ochorenia?ako ste prisli na to,ze vam zlyhavaju?a ake vysetrenia vam robil?lebo menzes som mala od 25 do 28... spanok ako kedy,ale aj stres zo skoly robi svoje... a pot ma oblieval tiez obcas... nakoniec mi zistili endometriozu,podstupila som operaciu a teraz som v umelom prechode,babo nemame a asi aj bude problem mat...a bojim sa,ze to moje vajecniky uz dlho nepotiahnu...
neviete mi niekto povedať čo značí z laboratorných krvných testov toto
FSH - *- IU/l čo to znamená? Prečo tam nemám žiadne hodnoty??
PRL - 6.00 - 30.00 ten mám v norme.
@kako23 aj ja som to mala v diagnóze zlyhanie vaječníkov ale už to tam nepíšu. To asi bolo dočasné. Neviem. Lebo ja som mala preto také problémy, lebo som poriadne schudla a mala som problémy. Nemohla som jesť mala som depky a boli mi so všetkého zle. Strata milovanej osoby človeka poriadne dokážu otriasť 😕 😕 😕 😕 😕 A človek užíva len antidepresíva. A k tomu prídu ešte zdravotné problémy ako dočasná strata menštruácie a ešte aj diagnostikujú chronický zápal štítnej žľazy ☹ ☹ - Ale už antidepresíva neužívam, ale užívam zase antikoncepciu, mám pocit, že mám málo vitamínu B, horčíka, železa a neviem čo ešte kradne. A preto jem strašne moc ovocia a zavaraných rajčín na krvotvorbu. To sú naše zavárané rajčiny 🙂
Môžem sa priznať, že to prehnala aj s jódom. Robila som to od detstva. Veľmi veľa som jedla karelábov, kelu, karfiolu, čerešne, višne,.................... atď. Zjedla som toho veľa, lebo mi to chutilo ☹.
Nejako som odbehla od témy. A bola si na priechodnosti vajcovodov? Robili ty hormóny na testy štítnej žľazy a hormonálny profil u gynekológa? Neboj budeš mať bábo, len tomu musíš veriť.
@avlv každý 6. mesiac chodím na kontrole na odbery a sono štítnej žľazy. Nie je to také zlé, ale lekárka ma podozrenie na zvýšenú činnosť štítnej žľazy. Mám tam protilátky štítnej žľazy, ale je to ešte v norme. Ale musí to by pozorované.
Vieš v budúcnosti by som chcela mať bábätko.
@edermina takze si to mala len docasne 🙂 to je super. A teraz sa snazite o mimi alebo nie? Mne robili v podstate uz vsetky vysetrenie na priechodnost vajickovodov aj stitnu zlazu.tu mam mierne znizenu ale z liekmi to uz mam v norme.mne sa zial uz dvakrat v priebehu roka zvysil ten hormon FSH co hovori o vajecnikoch takze u mna to asi nebude docasne, zatial vsak mam menzes v pohode pravideln, takze verim, ze sa na to podari. Momentalne sa chystam na prve IVF. Dakujm za povzbudenie po 4 rokoch clovek uz mysli na kadeco.krasne Vianoce prajem 🙂
Aj tebe prajem šťastné vianoce a šťastný nový rok
Ja som mala predcasnu menopauzu ako 39-rocna, navaly tepla, menzes velmi nepravidelny, zmizol mi taky ten prirodzeny vytok, migreny, ziadna chut na pohlavny styk. Kojila som 2,5 roka, tak som tom vsetko pripisovala tomu, ale kedze sa to neupravilo ani po ukonceni kojenia, sla som lekarovi - FSH a sono potvrdilo moje obavy. Momentalne beriem antikoncepciu, takze tieto symptomy nemam, nakolko tabletky nahradzaju chybajuci estrogen.
U mna to docasne nebolo. Ale pripisujem to uz veku, mnohymi operaciami a zrastami na vajecnikov, tiez iVF tomu nepomohlo
@nika009 FSH som mala 12,9 a AMH okolo 0,25. Jednotky presne neviem. Momentálne som stimulovala na prvý soft IVF a žiaľ nevyzerá to moc ružovo. takže som momentálne dosť nanič z toho. A práve si mi napísala túto informáciu, tak to je ako "zázrak". Naozaj sa asi objednáme na reprodukčnú imunológiu do Prahy. Už som nad tým aj rozmýšľala.
Ty si mala aké hodnoty? Absolvovala si aj nejaké IVF či IUI?
@kako23, ja som mala FSH 13.3 a AMH 0.16, pred troma rokmi. Takze horsie ako ty. Pri prvom IVF sa nam to nepodarilo ale mala som 3 vajicka, ktore sa oplodnili. Urcite odporucam ist do Prahy, tam zistili pricinu. Keby som to vedela pred prvym IVF, mozno stacilo nasadit Prednison a podarilo by sa...Skoda ze CARy nehladaju pricinu neplodnosti ale hned idu na IVF. Nevzdavaj sa, s tvojimi hodnotami mas este sance. Skus akupunkturu, propolis, DHEA pred planovanym IVF. Mozno uz chidis do Reprofitu v Brne, ak nie, vrelo odporucam🙂
@mare Ahoj, myslim ze treba rozbehnut tuto temu 🙂 Zacinaju mi zlyhavat vajecniky, mam 28. Moje priznaky su: casty menzesik, asi kazdych 23 dni, unava, obcas ma "obleje pot" a problemy so spankom. No nic straasne, da sa to zniest. No a ako povedal lekar, jedina sanca otehotniet je ist na IVF. Z toho, co som zatial vycitala na nete, budem musiet uzivat hormony, ktore nahradia funkciu vajecnikov, pretoze mi neskor hrozi osteoporoza a ine zdravotne komplikacie. Nemate niekto skusenosti?