Máte skúsenosti s užívaním Euthyroxu 50?

radka159
1. júl 2015

bebeny, nemate skusenosti s uzivanim Euthyrox 50 na znizenu funkciu stitnej zlazy ?pribera sa z toho?do teraz som brala 25 ale po roku sa mi zvysili hodnoty stitnej zlazy, tak odktorka mi predpisala silnejsie. dovodom uzivanie je ze nemozem otehotniet kvoli vysokym hodnotam.mate aj nejake ine skusenosti co by pomohlo znizit hodnoty a konecne by sa mi podarilo otehotniet?dakujem pekne 🙂

vodnicka
1. júl 2015

Ahoj Ja som brala euthyrox 50 ked som bola tehu v 14 tt mi zistili z krvy zly vysledok hybaj rychlo zhanat endokrinologa a On mi nasadil 50 asi po pol roka po porode mi zisil na 75 a teraz od Januara beriem 100 a tiez mam yniz.funkciu. a nepriberam nejako rapidne isla som rodit 72 kilova a po por.som mala 68-69 kg a teray mam 64-65 min.a pred.rok som mala 62 kg ak nejem biele pecivo vobec a nepijem bublinkove napoje a vela cestovin nejem a ani sladkosti vtedy dokazem aj schudnut ale pomali sa chudne.Kazda Zena ma iny organizmus a ray som vydela v relacii Reflex uz asi viac ako 4-5 rok, dozadu ako davala cviky Zora Coborova jednej Zene co ,mala hypotyreozu co mas Ty a aj Ja a bola v telke lebo ta Zena nemala deti mala asi cca 90 kg niesom si presne ista a dryala kadejake diety a nie a nie schudnut tak je poradila co ma cvicit a ako a co ma jest a ako no vysledok nezverejnili.Moj Endokrinolog mi povedal ,ze pri zniz.funkcii sa tayko chudne .Moja sestra ma zvysenu funkciu a stit.jej vyoperovali v novembri 2009 a predtum rapidne schudla cca 20 kg.

crocus11
1. júl 2015

Ja tiez beriem 50-ku asi 5-ty rok a nepribrala som z toho lieku a tiez mam znizenu f.

laduska79
1. júl 2015

Ahoj, ja beriem lieky na štítnu žlazu už 20 rokov, a nikdy som z nich nepribrala. Počas tehotenstva mi boli nasadené vyššie dávky, avšak som sa cítila stále dobre, nemala som výkyvy ani nálad, ani váhy 🙂 Neboj sa ich, iste ti len pomôžu, pretože od tohto hormónu funguje celé tvoje telo, hlavne vnútorné orgány. Je veľmi dôležité, aby si ich nepodceňovala, lebo ako následok môžeš mať zdurenú a zväčšenú štítnu žľazu, ktorá je časom viditeľná aj voľným okom A mimochodom, priberá sa pri zvýšenej činnosti štítnej žľazy, ktorá je neliečená. Možno sú aj iné výnímky, ale nikdy som sa nestretla so ženou, ktorá pri zníženej funkcii ešte aj pribrala. Neviem, či to má priamy vplyv na otehotnenie, lebo ja som s tým problém nemala. Len viem, že je dôležité správne fungovanie a správne hodnoty ths hlavne počas prvých týždńov / samozrejme, že aj potom. Ale podľa mojej endokrinologičky sú rozhodujúce práve na vývoj a rozvoj orgánov a mozgu.

lenulienka86
1. júl 2015

Ahojte. Mne v 3.trimestri nasadil gynekolog thyrex 25mg kedze tsh som mala zvyseny. V 1. A 2.trimestri nebola odchylka az taka badatelna a vysledky t3 t4 boli ok, tak som nebrala nic iba jodid. Az teraz v zavere mi radsej dal thyrex. Myslite ze sa to po porode este upravi? Minuly rok na preventivke ako nie tehotna som mala tsh v norme a nikdy sa nik z rodiny na stitnu zlazu neliecil. V tehotenstve drzim dietu. Jem zdravo a len do polosyta. Pribrala som 12 kil ale aj to je u mna dobry vysledok kedze vsetci v rodine su obezni. Mimo tehu som sice relativne stihla ale stoji ma to enormnu namahu. Jem ovela menej nez na zskladnej skole a 3x tyzdenne som zvykla behat vo fitku na pase cca 40minut. Mam 164cm a pod 60kg sa mi nepodarilo nikdy klesnut. Mimochodom 60kg som mala uz ako 11rocna odvtedy vecne chudnutie. Resp.tyranie sa behom 🙂 tak ale neviem ci to moze byt stitnou zlazou. Kedze vysledky boli hranicne ok

mmoni89
1. júl 2015

Tak ja beriem bežne 125 ,, teraz v tehu 150 a vaha ide za posledné roky keď tak dole hore nie .. Pred týmto tehotenstvom som vážila o kilo menej ako pred prvým takže toho sa určite neboj .. A to euthyrox už beriem ani neviem koľko rokov .. Držím palce aby zabralo a podarilo sa vám bábätko

paskolinka
1. júl 2015

euthyroxu sa neboj, ublizit by ti nemal, moze akurat pomoct. ani priberat by si z neho nemala. mne tiez dal lekar euthyrox 25 kvoli problemu otehotniet, nemala som s nim vobec ziaden problem. teraz sice priberam, ale to preto, ze uz som tehotna 😉 . vysledky mam dobre, tak mi ani davku nezvysovali.

ervenka
1. júl 2015

Euthyroxu sa neboj. Prave ze pomaha. Nepribera sa z neho. Samotny euthyrox pomaha aj otehotniet- info od mojej dr. ja som bola tehu hned ako som mala dobru hladinu ths- dr. mi povedala,ze mozeme ist na to a o 3 t. som bola tehu. Ditko je zdrave. Pocas tehu sa davka zvysuje o cca 25% az pokial nie je ths max. 2.0 Takze ak otehotnies, este ti dr. zvysi davku.
Vo vseobecnosti stitna zlaza nema rada diety ked pomaly zijes zo zvduchu. Tiez by si sa mala vhnut soji, arasidom, horcici, grapefruidu. SZ ma rada vit. A, D, B12, ryby (nie kelp, vsetky pripravky s velkym mnozstvom jodu ti skor SZ mozu rozhadzat) jahody, cokolada...

abeata
1. júl 2015

Dovolím si nesúhlasiť s laduska79, pretože priberanie a problematické chudnutie je sprievodným znakom hypothyreózy, čiže zníženej činnosti štítnej žľazy. Táto môže byť spôsobená samotnou nedostatočnou produkciou hormónov štítnej žľazy, alebo autoimúnnym ochorením, kedy je hladina hormónov síce ešte v norme, ale organizmus vytvára množstvo protilátok, ktoré vlastne bránia tomu, aby následne aj dokázal tento hormón spracovať a využiť. To je pravdepodobne prípad Radky159, keďže spomínala zníženú činnosť ŠŽ a nejaké zvýšené hodnoty - asi hodnoty protilátok.
Pravidelne si svoje dopoludnie odsedím na endokrinológii každého pol roka, takže viem, ako potichu my "hypo" závidíme tým "hyper". Užívam Euthyrox 75 a s troškou čierneho humoru môžem povedať, že to, že moja autoimúnna hypothyreóza bola dlho nedostatočne korigovaná mi už v 46 rokoch ušetrilo značné množstvo finančných prostriedkov na dámske hygienické potreby, vďaka úbytku vlasov míňam menej šampónu a napriek disciplíne v stravovaní naberám krásne Rubensovské tvary...
Bezdôvodné chudnutie je totiž jedným z príznakov hyperthyreózy, čiže zvýšenej činnosti ŠŽ, pričom práve chudnutie vedie k odhaleniu tejto formy poruchy činnosti ŠŽ.
Akákoľvek nerovnováha hormónov ŠŽ je však doslova pohromou pre celý hormonálny systém organizmu, v prvom rade pre reprodukčný systém, čo spôsobuje problémy s pravidelnosťou menštr.cyklu, predčasný nástup menopauzy, problémy s otehotnením bez inej zjavnej príčiny. Hormóny ŠŽ sú mimoriadne dôležité pre zdravý vývin plodu, najmä jeho mozgu a následných kognitívnych funkcií, preto sa pred otehotnením, ako aj počas tehotenstva koriguje ŠŽ vyššími dávkami. Okrem toho sa robí novorodenecký screening na vylúčenie kongenitálnej hypothyreózy, čiže vrodenej zníženej činnosti štítnej žľazy.
Preto ma zarazila otázka zakladateľky témy, či sa pri Euthyroxe 50 priberá. Teraz ma asi ukrižujete, dievčence, ale nemyslím to v zlom...ak by bolo vedľajším účinkom Euthyroxu priberanie, tak čo ? Kvôli postave by ho neužívala ? Napriek tomu, že by si tým spôsobila už nenapraviteľné problémy ?

natalushka
1. júl 2015

Ahoj,ja tiez beriem Euthyrox..asi 5rokov..zacala som 50,v tehotenstve pridali este jod a zvysili Euthyrox,aj pocas kojenia..teraz uz nekojim,tak som spat na Euthyroxe 50,cez vikend 100..a urcite sa z toho nepribera..pri hypotyreoze je spomaleny metabolizmus,takze ked zvysis hladinu jodu,mal by sa zrychlit..netvrdim,ze teraz schudnes,ale urcite nepriberies🙂 neboj,aj tehu sa podari..SZ je taka mala ticha mrska,alebda sa to pekne skorigovat a potom to je uz o inom🙂 drzim palce aby sa to podarilo🙂

kikina84
1. júl 2015

ja beriem lieky na stitnu zlazu uz niekolko rokov,ale ja mam az 175g..dr mi zo zaciatku ani neodporucala mat dieta,lebo som mala velmi zle vysledky co sa tyka stitnej zlazy...zo zaciatku som uzivala az 250g davku..nam sa ani kvoli tomu nedarilo s manzelom mat deti,aj preto som zacala patrat po pricine a objavili mi problemy so stitnou zlazou..Po prelieceni asi ročnom, som otehotnela,vysledky boli uz omnoho lepsie..Co sa tyka travenia a priberania,ja s tym problem mam..zhruba od puberty som zacala priberat aj napriek dostatocnemu pohybu a cviceniu..navyse po porode mi este vyoperovali zlcnik..cize po kazdom jedle som totalne nafuknuta niekolko hodin,citim ako vsetko jedlo vomne stoji,nech zjem cokolvek a kolkokolvek..omnoho dlhsie mi trávi prave kvoli týmto faktorom..ale zatial sa nejak drzim..kazdopadne urcite pokracuj v liecbe a neprestavaj ich uzivat,hlavne ak chces mat zdrave dieta,ono sa to casom upravi 🙂

gapre
1. júl 2015

Ja uzivam euthirox 112,ale zacala som s 50.Najskor som vobec nechudla,aj ked som sa stravovala zdravo a cvicila.Hned ako mi lekarka upravila lieky tak isla vaha dolu.Tak z mojej skusenosti asi tak, ze ked ti nastavi tu spravnu liecbu tak priberat nebudes.Tiez som potratila a az lekarka mi povedala,ze to kludne mohlo byt z neliecenej stitnej zlazy.Zistili mi ju az pri druhom tehotenstve a to uz bolo v poriadku.

tinka31100
10. okt 2015

Ahojte prosím vas berie tu niekto aj Thyrex ? Ja beriem polku zo 75mg , lebo euthyrox mi nerobil dobre cítila som sa po tých rokoch velmi zle z toho , akoby uz aj priotravena :D teraz mi dali thyrex a mam taký pocit , ze jem jedno cez druhé ci to niekto tu pozná . Dakujem