Ahojte, mate niekto skusenost s krvavou ovulaciou? Netrva to jeden den, ale proste v case, ked mam plodne obdobie, asi 6 dni po menstruacii, mam krvavy/ hnedokrvavy vytok, ktory trva asi 4-6dni, je slaby, ale je tam a obmedzuje ma. Gynekolog mi povedal, ze vsetko mam v poriadku, len patrim medzi “stastne” zeny, ktore to tak maju.
Mate niekto skusenost? To budem cely zivot menstruovat da sa povedat 2x do mesiaca? Moze sa to porodom odstranit? Nepomozu nejake bylinky? Nejake cistenie? Naozaj ma to obmedzuje.
Mam 24 rokov.
@klaudulixx nemyslim, ze je to oki. Moze to byt z poklesu estrogenov, a znamena to ze mozno mas tych estrogenov málo / ja som mala sice normu,ale bolo to malo na udrzanie sliznice maternice a tak nastalo krvacanie zo spadu. Ja som to mala takto cca 3 mesiace ale len 2 dni obtazovalo ma to, nasadila som si prasok z Macy peruanskej a vymizlo to. Samozrejme sa zlepsil aj hormonalny profil, stupol E2. Urcite sj daj spravit HP ak nebol robeny plus AMH. Ries to...neviem ci planujes aj dieta ale aj to moze robit problem pri otehotneni.
@unicornlady posilnujem 3-4x do tyzdna zeby to bolo z toho? A co ostatne zeny co cvicia?😅
@miska992 Naozaj ta Maca pomohla? Mala som to doma, ale vobec mi to nechuti no vyskusam to ak to ma pomoct... hormonalny profil nebol robeny. Doktor mi ho na vyziadanie urobi?
@klaudulixx Gynekolog povedal, ze mas vsetko v poriadku na zaklade coho? Robil ti hormonalny profil (odber aspon 2-3x pocas cyklu?)?
Občas sa mi to stáva. Ale ovulacne bolesti mám silne kazdy mesiac 😫
Aj mne sa to občas stavalo, ale skôr ešte pred pôrodmi, teraz už ani nie, ale ovuláciu mávam bolestivú stále...+
Je to normálne v čase ovulácie.
@nafka0483 nie, len ma pozrel zvnutra, robil stery, sono a to je vsetko, ale teda asi ho navstivim znova.
@lucia147852 skus gynex... ja ho uzivam a nedam nan dopustit, tiez som mavala bolestivu menstruaciu a niekedy aj ovulaciu, ale gynex mi pomohol. No teraz mam problem s tou krvou.
@staleja vyskusaj gynex..
@klaudulixx Este skus ten hormonalny profil - berie sa krv vo folikularnej faze, cize na 3-5. den cyklu, potom nech ti vezme v case ovulacie a potom zas po ovulacii. Mozno to bude hladinou hormonov. Ak bude aj toto v poriadku, tak potom s tym asi nic neurobis, niektore zeny to tak maju. Mozes skusit potom bylinkove veci ako pit caj z alchemilky, gynex kvapky, macu a podobne.
@ibrunova ale trva to 4-6 dni, kebyze jeden - dva dni tak okej, ale toto sa mi zda vela a naozaj sa citim, ze s vlozkou chodim 2 tyzdne MS + ovulacia.
@nafka0483 uzivam gynex lebo som mavala extra bolestivu MS. Ale skusim ten hormonalny profil . Ma to hneva ze to hned neurobil ..
@klaudulixx Ano, uz citam, asi sme to naraz pisali 🙂
A mavas taku ovulaciu odjakziva, alebo je to len nedavno? Ak doslo k zmene, tak porozmyslaj kedy to bolo - ci vtedy nezacala intenzivne cvicit alebo nezmenila radiklane stravu, nezacala brat nejake lieky, bylinky...
@klaudulixx Ahoj, ja som to nikdy nemala. Vzniklo mi to 2 roky po pôrode. Napríklad teraz 2 mesiace špinenie som nemala, inak stále. A áno, sú ženy, ktoré majú to takto, alebo 2 x v jednom mesiaci bolesti. (menštruácia+ovulácia). V lete to je viac nepríjemné - plavky. A dvaja rôzny lekári toto potvrdili, že všetko je OK.
@klaudulixx Este pozeram, ze predtym si pisala o velmi bolestivej menstruacii - lekar nespominal endometriozu? Pokial viem, tak sa to da diagnostikuje asi len operacne - laparoskopicky, ale ak mavas taketo problemy, tak mozno by bolo dobre toto vylucit.
@klaudulixx je problem ze velmi to robit necxu a neviem ci na vyziadanie ti spravi...ale daj si vysetrit aj ovarialnu rezervu- AMH. Mne Maca pomohla, v tom cykle ked sa to uz neobjavilo som aj otehotnela. Nie je dvakrat najchutnejsia ale moze pomoct.
Ja som toto nikdy nemala, ani len náznak spinenia.. ale pripadá mi to velmi divne a este divnejsie je ze to tvoj dr nerieši
@nafka0483 v minulosti bola bolestiva, a od poslednych Vianoc, je takato krvava. Urcite mam vela stresu - studujem, ale tak to som si zvykla, no mala som narocne skuskove, nemyslim si , ze to moze byt ´en kvoli tomu,ked to trva uz pol roka skoro.
Ano doktor mi povedal, ze moze to byt endometrioza, ale ze na sone to vidi byt v poriadku a nerad by ma daval pod narkozu len kvoli odberu na endometriozu. Uzivam gynex - odvtedy ako som pisala ten prispevok o bolestivej MS, tak ho uzivam a uz nemam vobec bolesti, mozem cvicit a normalne fungovat.
@miska992 dakujem za tip, vyskusam to urcite. Lebo nerada by som brala antikoncepciu ak mam hormony v nerovnovahe.
@roztlieskavacka mam noveho dr , bola som predtym asi len 2 x u zenskej doktorky, teraz po 4 rokoch som presla k inemu dr, bola som na vstupnej a preventivnej prehliadke, vsetko som mu povedala, pozrel ma a ze vsetko ok, len patrim medzi tie “stastne” co maju toto. Ale vyziadam si ten hormonalny profil.
@klaudulixx nikdy sa nedaj nalakat na HAK!!! Nikdy! HAK problem.neriesi...iba prekryje a sposobi viac skody ako uzitku. Skus macu peruansku. A vyziadaj si hormonalny profil...ak ta odbije chod do CAR nedas za to nic, povies ze si chces overit avoju ovarialnu rezervy a hodnoty hormonov. Bezne takto zeny chodia.
@miska992 a co myslis ako ju budu ti doktori liecit, bud jej daju HAK alebo ine hormony. Ak by som mala brat ine hormony tak radsej HAK
@nafka0483 prosím ťa, hormonálny profil prepláca poisťovňa alebo sa platí ? Ak sa platí, vieš mi prosím povedať približne koľko to stojí? Ďakujem pekne 🙂
@natalia123456789 Mne to vsetko platila poistovna ako aj ine vysetrenia.
@miska992
@katulienkax
Dakujem baby
Uz som im pisala email lebo nestihla som zavolat tak uvidim co dalej. Na milion percent hak nechcem, brala som to v minulosti ale ked som to uzivala to som nebola proste ja, ako chapem niekomu sadne hak , niekto to fakt potrebuje, ale ja to nechcem preto sa pytam aj tu ci ma niekto skusenost.
Tu macu mam uz kupenu.
Dakujeem kazdej za odpovede🙂
@katulienkax urcite nie. To sa velmi mylis. Ja mam lutealnu insuficienciu a kebyze som neuzivala progesteron po ovulacii tak ani neotehotniem.
@klaudulixx nie do HAK v ziadnom pripade, je to mega svinstvo viem o com pisem. Ak sa na teba vykasle tvoj gynekolog obrat sa na CAR, bezne tam chodia zeny zistit v akom stave je ich horkonalny system, len prosim HAK urcite nie!
@klaudulixx hormonalny profil hradi poistovna. Len to gynekolog musi indikovať.
Mne sa to stáva len občas, napr. pri väčšej fyzickej námahe (turistika..), čiže vôbec nie každý mesiac.