Máte skúsenosti s chronickou toxoplazmózou?

saimond
14. sep 2014

Ahojte, chcem sa spýtať či má niektorá skúsenosť s toxoplazmozou. Ja som mala zle výsledky 1x pred 10 rokmi a stále mi vyskakujú vysoké hodnoty. Na infekčnom mi povedali, že to už budem mať stále a v karte mám napísané že mám chronicku latentnu formu toxy. Čo to pre mňa môže znamenať ohľadom detí?
Doteraz som to neriešila z tejto stránky lebo som nemala dôvod preto sa pýtam.
Ps a áno pôjdem aj za mojim doktorom sa pýtat, len som chcela vedieť či sa s tým niektora nestretla

levandvel
14. sep 2014

Ahoj,
ja som bola na toxoplazmózu preliečená na infekčnom, keď som mala 16 a ešte rok po hospitalizácii som užívala pravidelne iek (tuším sa volal Daraprim). Tiež mi bolo povedané, že keby som sa nepreliečila, nemusela by som v budúcnosti donosiť bábätko, alebo by sa mohlo narodiť postihnuté.
Prešlo pár rokov a ja mám tri krásne detičky.
Zo svojho okolia poznám 2 kamošky, ktoré nemohli donosiť bábätko a potom im bola zistená toxo. Keď sa preliečili, narodili sa im krásne detičky.
Asi bude najlepšie, keď sa na to popýtaš svojho lekára a poriešiť to teraz, kým ešte neplánuješ bábätko. Potom sú to zbytočné stresy. Neboj, všetko dobre dopadne 🙂

elienka
14. sep 2014

@saimond ahoj tu je to dosť odborne http://www.vzbb.sk/sk/urad/narodne_centra/image...
V skratke - neviem aké máš tie protilátky, ak máš vysoké to IgG tak je to OK. ja tak mám, mala som aj 150 to IgG. Keď prišli výsledky k môjmu ženskému, tak tam vtedy bol iný lekár, ten hneď panika volal mi, že mám toxoplazmózu a nakoniec to bola len tá latentná forma, čo vlastne nič neznamená. ja som si dala testy robiť ešte pred otehotnením. mám krásnu zdravú dcérku a vďaka tomu IgG som bola dostatnočne chránená pred akútnou formou toxo.

ukulela
14. sep 2014

aj ja som prekonala toxo nejakych 18 rokov dozadu - a protilatky mi stale vyskakuju. je to znak, ze som toxo uz prekonala. je to ok.

barmankaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz