Máte skúsenosť s adenómom nadobličky?

aka13
23. apr 2015

Ahojte máte skúsenosť s adenomom nadobličky ,ako prebieha liečba?

mili08
28. apr 2015

Je dôležité to, či je adenóm hormonálne aktívny alebo nie. Ak adenom nie je hormonálne aktívny a jeho veľkosť nepresahuje 3 cm, pacienti sa sledujú a chodia pravidelne na kontroly k endokrinologovi, s odstupom času sa robí kontrolné sono alebo CT nadobličky. Ak je adenóm hormonálne neaktívny ale presahuje 3 cm, začína sa uvažovať o operácii pri ktorej sa odstráni. Ak je adenóm hormonálne aktívny pristupuje sa k chirugickej intervencii aj pri menších veľkotiach, záleží aj to aké hormony produkuje adenóm. Pacienti môžu mať napr. vysoké tlaky, alebo málo draslíka v krvi.

evusicek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
betka1705
7. okt 2019

Mne zistili 32 mm nezhubny nador na nadoblicky...som objednana k endokrinologicke..Aka bude asi liecba?

martinazatkova
31. jan 2020

@betka1705 ahoj.ako pokracuje tvoja liecba?
Mne teraz zistili zvacsenu nadoblicku a caka ma ct. Bola si aj ty na ct? Mne to nahodne zistili na sone a som z toho dost vystrasena 😣dakujem

betka1705
1. feb 2020

Mne iba povedali ze zatial nema ziadny vplyv na organizme , nerobi to ziadne problemy iba pri sedeni bolest ale da sa to... Takze sa to bude len kazdy rok monitorovat , ci sa to zvecsuje......mne to ties zistili nahodne ....Ano bola som aj na CT aj na Magnetickej rezonacii.....Chvalabohu ziadne lieky nemusim uzivat..

martinazatkova
1. feb 2020

@betka1705 to sa zistuje na ct ci je to zhubne al.nezhubne?🤔a nestaci len ct?
Vsade citam ze je potrebna aj mag.rezonancia

betka1705
2. feb 2020

@martinazatkova na ct nezistia ci je zhubny alebo nezhubny..musi byt aj magneticka .

martinazatkova
2. feb 2020

@betka1705 vdaka🙂

flakulka
10. nov 2020

@betka1705
@martinazatkova prosim ako ste dopadli s nadoblickami?? Aj hormony ste mali v poriadku?

martinazatkova
10. nov 2020

@flakulka robili mi iba ct v marci
A povedali, ze je to v poriadku, ze oblicky expanduju, co je ok🙏
O rok mam ist na kontrolu na urologiu... Ze nech to neriesim, ze sono ukazalo zväčšenie, ze ct je 100%

julinka322
9. apr 2021

Vie mi niekto poradiť,aké je vyšetrenie nadobličiek v prípade,že je zvýšené množstvo testosterónu?dcéra to má absolvovať,ale lekárka mi do telefonu nechcela nič povedať...len to,že to je spojené s hospitalizáciou...mám veľký strach,čo jej môžu zistiť😞

ivan2n
23. jún 2023

@mili08
@mili08 mne zistili nadprodukci kortizolu a chcú mi vyoperovat nadobličky, že či máte niekto skúsenosti ako potom človek funguje ďakujem