Masívny nález E.coli

28. mar 2023

Ahojte, má niekto skúsenosť s masívnym nálezom Ecoli vo výtere z vonkajších genitálií? Je to možné riešiť aj inak ako atb.? Je prítomný opuch, pálenie, svrbenie a začervenanie. Bola aj zvýšená teplota.

anavixy
28. mar 2023

Pri takychto problemoch neviem ci to ma cenu riesit inak… e.coli je taka bakteria co sa bezne vyskytuje v creve a casto sa dostane aj inde a premnozi, nemusi robit vobec ziaden problem, ale zaroven velmi casto robi problemy, nie len gynekologickeho charakteru, ale aj infekcie mocoveho ustrojenstva od mocovej rury az po oblicky. Ja osobne by som sa preliecila atb a potom podporila zdravu mikrofloru vaginalnymi probiotikami napr. Ak sa e.coli najde len nahodne vo vytere, zvykne stacit aj preliecenie betadine capikmi alebo tymi pribiotikami, ale ak uz mas az takuto infekciu, neviem, ci by to bolo dostatocne (bakterie sa mozu dostat aj dalej ako do posvy a zapal maternice tiez nie je bohvieco)

autor
28. mar 2023

@anavixy viem, ze atb ma asi neminu. No stale cakam na citlivost a mam to uz od soboty a idem sa zblaznit. Nicim nemozem ani natriet lebo to stav zhorsuje. Ani macmiror mast som teraz netolerujem pritom som ju mala pred cca. 3 tyzdnami na iny nalez.

autor
28. mar 2023

@anavixy len rosalgin a to je slaba pomoc

solange7
28. mar 2023

A ako inak nez s antibiotikami by si to chcela riesit ked mas taky akutny stav?

anavixy
28. mar 2023

Gynellu si neskusala? Napr. toto (ale su aj ine produkty)
https://www.gynella.com/sk/produkt/gynella-silv...

autor
28. mar 2023

@anavixy tu prave nenozem. Skusila som multigyn a debriecasan. Inokedy tolerujem ale teraz nic. Dr. mi kazala objednat si deflagyn kedze mavam zapaly casto a atb uz nereaguju. Ale s ekoli som dva roky mala pokoj. Teraz asi musim poliecit a skusim ten deflagyn.

anavixy
28. mar 2023

Aha, tak nic nove u teba ☹️ Drzim palce, nech sa ti rychlo polepsi 🍀

ivver
28. mar 2023

Macmiror čipky

autor
28. mar 2023

@ivver mast macniror som si dale ale nakoniec som musela umyt nedalo sa to vydrzat

veselo_neveselo
28. mar 2023

Ja by som skusila oplach s jablcnym octom, riedenie popozeraj sama na nete. Len oplachnut okolo, dovnutra zospodu by som nic nedavala. Ale podla mna pitnu kuru si spravit tiez mozes, nech to vyhlusi aj zvnutra - nepises, ci mas tiez hnacky apod.
Apple cider vinegar vyzera, ze vie pozabijat e.coli, tak by mohlo pomoct aspon trochu. A atb hned ako je mozne, no.

tamitamitami
28. mar 2023

Skúsila by som do vnútra lactofell (chvíľu veľmi páli potom by mala prísť úľava). A na vonkajšie použitie imazol.

autor
28. mar 2023

@tamitamitami len imazol je na kandidu no vysla ecoli.

tamitamitami
28. mar 2023

Mne zatiaľ vždy pomohol....aj pri tomto probléme som ho už použila, vždy pekne zmiernil opuch a pálenie.

ivver
28. mar 2023

Ja hovorím ale o cipkach nie o masti, v prvom tehotenstve som mala masívnu e coli v 37tt a gynekológ mi dal tie čipky do dvoch dní to bola riadna úľava ale dobráka som celé a zatiaľ však neopakovalo

autor
28. mar 2023

@ivver ja viem. Len ja mam nalez zvonka. Len ucinna latka je rovnaka ako v masti a ta ma stipala. Uvidim co mi da dr. Problem je, ze som macmiror cipky brala pred dvoma tyzdnami. Tak neviem. Ale dakujem.

mikitilik29
28. mar 2023

Prečo sa radis tu a nie s gynekológom. Ja som tiež často mala zápal močových ciest večne leky ATB od obvodnej. A na koniec gynekológ zobral cytologiu, dal nejakú masticku na vnútorne použitie a od vtedy vôbec nič. A to som nenormálne trpela dlho dlho

autor
28. mar 2023

@mikitilik29 neriadim. Ale obcas pomozu skusenosti ja mam cyt ok.

domiklik
29. mar 2023

A akú cytologiu ti robili? Základ alebo Lbc?

autor
29. mar 2023

@domiklik tu rozsirenu za poplatok a mam ju ok

domiklik
29. mar 2023

Tak potom nemáš čo rozmýšľať... Bez ATB je to trápenie

autor
29. mar 2023

@domiklik no musi mi ich napisat gyn a vysledky dostane zajtra

autor
29. mar 2023

@domiklik zatial rieism rosalgina skusam actimaris gel. Stipe ale zmiernilo sa to. Len uz to mam asi aj mocovych cestach. To sa nalievam cajom.