Ahojte zienky..takze vam pisem opat..mnazel vcera bol na druhy pokus na spermiograme a vysledky ma dobre..vsetko super tak mu povedali..Dostal papier s dňhodnotami pre mojho gynekologa. Boli sme v Kosiciach v centre pre neplodnost SPLN...ja som velmi rada ,ze je v poriadku..lebo on by na dalsie vysetrenia nechodil..uz to bol pokrok, ze som ho dostala na spermiogram...ale ked zistil ze je zdravy..bol uplne vysmiaty ako leco co mne akurat doslo..ze takmer dva roky snazenia a vlastne chyba je vo mne..citim sa pod psa..normalne ako nehodna zena....zena kt. mu nemoze splodit dietatko...som z toho dost zdrvena..lebo dietatko s prvym manzelom mam...ale ten nas opustil ked sa nam dcerka narodila..a teraz poklopkat som stastna..moj muz dcerku lubi ako svoju..ale predsa len..chceme mat aj spolocne....Vobec neviem co vsetko ma caka..aka vysetrenia..akurat mam za sebou sono zo spodu kt ň. je dobre..cyklus mam pravidelny..som velmi smutna z toho..
@lucinocka to, že niekto už jedno dieťa má, neznamená, že bude mať aj ďalšie
poznám baby, čo mali jedno a druhé nie a nie...a s tým istým mužom, normálne chodili do poradne pre neplodné páry
@manucao ja mám kamošov, čo sú obaja zdraví, lekári nič nenašli, proste im povedali, že môžu mať deti,ale zrejme ony dvaja ako pár nie, že možno s iným partnerom
viem,že som ťa nepotešila, ale nevzdávajte sa, je pravda,že aj psychika robí svoje...takže nechať plávať, nemať plnú hlavu každomesačného očakávania
podarí sa- neboj 😉 🙂
držím palce 🙂
@trulinka no ten hormonalny profil mi urobi aj moj gynekolog, ci nie...inak uz ma to napadlo, ci nahodou nevytvaram tie protilatky, lebo v marci som mala pozitivne testy..najrpv bol duch, potom slabo ruzova ciarka..tak sme sa tesili a nakoniec dosla mrcha...a teraz sa to zopakovalo..v polovici septembra som mala aj druhu ciarku na teste..bola slaba,ale videli sme ju obaja...na druhy den uz bol test negativny a vlastne vsety ostatne..
mam pocit, ze aj ked sa to podari, neudrzi sato..neviem...Kedze manzel ma dobry spermiogram, tak vysetrenia mi bude robit moj gynekolog. Citam, ze aj vy sa snazite...je o strasne..ze niekto ma aj 4 deticky a niekomu zivot nedpraje ani jedno..Ja som vdacna zivotu ze mame aspon dcerku...
@manucao
tam je vela moznosti, mozes mat napr. nejaky endokrinologicky problem, imunologicky, hematologicky...cokolvek.
skusaj, patraj, pytaj si vysetrenia...a aj to, co uz baby pisali, ze mozete byt obaja zdravi, ale nemusi sa to darit - tiez poznam taky par...potom sa rozisli, a kazdy z nich mal s novym partnerom v pohode dieta.
@manucao,neboj podari sa, si uz porodila dcerku a manzel je v poriadku,musis byt silna a verit,mozno len psychika neni v pohode..aj tak ste krok vpred,vidis nam sa to nedari uplne vobec ani malicky naznak tehotenstva a furt to nezdavam a pritom musim stale podporovat a nadej silu davat este aj mojmu manzelovi,lebo on je ten slabsi jedinec,ktory to vzdava uz nejeden krat a psych.horsie znasa ako ja,co mam robit ja,hmm??drz sa,nevzdavaj to 😉
@margarita jeeej, ty si mila..to si ma fakt nepotesila..akoze tym ze ma cakau vysetrenia to ano..ale tym, ze sa ti dvaja rozisli...tak to nie...je to smutne.My vychovavame spolu dcerku kt. je prvacka..je to nase slniecko,tak ak by nam nebolo dopriate mas spolu dietatko...mame pre koho zit
@zanettta6 ahojky..no tak to v nasom pripade som ja ta slabsia...ani nie ze by som mala z toho depky..akoze cely mesiac je fajn ale ako nahle dojde mrcha,tak som z toho mimo...Manzel je vpohode..ten veri ze budeme mat dietatko a teraz ked bol na spermiogram a ma ho dobry,tak je uplne optimisticky...a stale povie, ze aj nebudeme mat spolu,tak mame dcerku..je s nou od 4 r. maju krasny vztah poklopkat. A teba odbivujem...si silna zena..Ako dlho sa vy snazite?
@majusqa77 tak to je dost mozne, ze to bude aj moj pripad..kezde dvakrat som mala pozitivny test..akoze ta ciarka nebola silno ruzova,ale bola tam..videli sme ju volnym okom s manzelom..a na dalsi den uz nebola skoro ziadna a az uplne nic..tak ma napadlo tiez, ze ci to nebude problem, ze to neudrzim...kto vie..ale som rada, ze manzel je Ok..a tvoj sa manzel ako liecil?
@majusqa77 a prosim ta prefuk vajickovodov ti nerobili??Toho sa bojim, lebo vraj to boli..a neviem ako sa zisti ze je potrebne urobit ten prefuk..Na sone mi povedali, ze je vsetko ok..tak teraz pojdem na gyndu s jeho vysledkami a asi ma caka ten hormonalny profil..snad to budu len hormony
@majusqa77 no moj muz bol na spermiogram v ke..rozhodli sme sa pre centrum neplodnosti a tam mu v ten isty den povedali ze je uplne vporiadku..takze teraz uz pojdem len ja za gynekologom a snad nebude nejaky velky problem..mozno nie je ziadny problem..len jednoducho tak to zatial priroda chce..kto vie...kiez by bol problem len v hormonoch
@manucao,tak vidis musis sa na vec teda problem pozriet aj z tej lepsejstrany,mas vedla seba silnu polovicku teba,lubi vas obidve a ked sa vam babo podarí bude to krasne,ale aj keby nie,mate ten dar a ste uz rodinka,zivot sa tym nekonci..treba verit..nemysli,ze ja nemavam depky,no vzdy musím pozbierat vsetky posledne sily schopit sa a ist dalej..snazime uz 5rokov,umele oplod.je posled.riesenie,proti ktoremu je stale moj manzel,este som ho nespracovala,stale tvrti,ze nedovoli,aby ma nadopovali hormon.a pod.tiez som neni nato psych.pripravena,ale uvazujem aj nad takym riesenim ked to inak nepojde..neboj,podari sa😀😉
@zanettta6 5 rokov..to je dst dlhoklobuk .klubok dole..ono sa to nezda..cas tak rychle leti ze rok za rokom..ved u nas to uz budu co chvila dva roky co sa snazime...Aj moja kamaratka ma 38 rokov a jedine ako budu mat spolu dietatko je umelym oplodnenim..a ona nechce..neviem preco??Nemam predstavu co to vsetko obnasa ak sa zena rozhodne to podstupit..Ja som prvu dcerku pocala rychlo..teraz sme sa bali, ze manzel ma zle spermie..ale tie ma fajn..tak uz snad to nebude taky problem..myslim, ze je horsie ak ma muz zle spermie..
@manucao,ano tak to by bolo asi horsie,ale manzela mas ok,su to tazke rozhodnutia v zivote,aj to cakanie neni lahke..co uz,no tesi ma,ze uz z tvojej predoslej spravy citim aj kusok optimizmu..😀😀😀PO BURKE,VYJDE AJ SLNIEČKO!!!Niekedy toje velmi bolestive ale dokazeme vyčarit aj USMEV CEZ SLZY..tak sa maj dobručko a teškaj sa s rodinkou a stym čo v živote mas,kym pride ten SPRAVNY CAS😉
@kveta to neviem..co to je??Prepac, ale ja nemam s tym skusenosti a ani moj muz..mozno vyzeram ako hlupa,ale urobili sme len to,ze sme dali vzorku a o dve hod. nam povedali ze budu vysledky..a tam nam dali papier format A4 a vsetko tam bolo rozpisane..hodnoty atd...a doktorka povedala, ze je uplne v poriadku...co to je ta fragmentacia?
@manucao Vela veci sa tu nerobi automaticky. Neviem preco aj toto.
Pri zlej fragmentacii moze byt neplodny. Moze Vam pomoct ivf s predimplantacnou diagnostikou embrii ale istota pri tom nie je.
Dobry spermiogram proste nie je zarukou muzovdj plodnosti. Vela veci este nepozname.. Vid castost idiopatickej neplodnosti, teda neplodnosti bez znamej priciny.
@kveta ty si sa s tym stretla??Mne to pride divne, ze ked mu vysiel dobry spermiogram, ze by bol neplodny? Ved sme neboli u nejakeho urologa..ale v specialnom centre pre neplodnost..tak si myslim, ze uz mu kompletne vysetrili spermie..Je mozne ze mu to aj vysetrovali..moze to byt na tom papieri..ci nie...
strasne vela parov ma teraz problem so splodenim dietatka..preco sa to tak komplikuje..a ti co maju deti ako rezanok tak zena ostane zas tehotna...
@manucao ocividine ked uz dieta mas, tak problem nebude ani u teba 😉 Je to vsetko psychika, aj u nas bolo vsetko ok, mladi a rok a pol sa nedarilo... neber si to tak, a urcite nehadz vinu na seba...pride , ked sa obaja uvolnite a prestanete stanzit /otrepana fraza, ale ocividne funguje/ drzim prsty🙂