Ahojte. Môžem sa objednať na mamografiu, ak mám 27? Totiž bola som na sono prsníka v júni tohto roka. Nebolo zistene nič. Ale pobolieva ma prsník a hlavne v okoli bradavky. Už mam sto chutí ist na mamografiu. Je možné s tam dostať aj v tomto veku, ak by som si to zaplatila? Alebo ako to funguje. Po novom roku určite pôjdem ku gyn. Preventívky mám urobené.
U nas dostanes termin velmi rychlo. A jasne, ze na odporucanie lekara mozes ist. Je to vysetrenie ako kazde ine....
sono je postacujuce.. ked budes mat 40 a pojdes na mamografiu tak aj tak ak budes mat nalez tak ta poslu na sono.. uvidis...
Ked pojdes na gynekologiu spomen aj prsik, lekar zhodnoti kam ta treba poslat na dalsie vysetrenia
mne povedala gynekologička, že v mojom veku je zbytočné ísť na mamografiu, lebo by tam aj tak nič nebolo vidieť, dala mi ale výmenný lístok na mamológiu a tam ma poslali len na sono
Sono nie je podla mna v ziadnom pripade postacujuce. Tam sa nezisti uplne vsetko.
Ja som rok riesila silne bolesti v prrsniku, riesili sme iba sono. Kedze mam 43, isla som aj na mamografiu.
Vsetko ok, asi hormonalne zmeny.
Ďakujem vám. Samozrejme to najskôr budem riešiť s gyn a uvidím čo povie.
@hipuska co je na tom vtipne? Je to tak po mamo posielaju tak ci tak na sono
Pytaj sa od gyn, zial sono nemusi byt postacujuce. Tiez som bola v 24
Oficialne v ramci prevencie byva mamografia od veku 40r, je vsak novinka termografia na vlastnu platbu ma celkom presne vysledky
za mna zbytocne, na mamo som bola a nasledne ma poslali na sono ze to lepsie zobrazí sledovany "tien"
Autorka, v 27 sa nechodi na mamo preto, pretoze prsia su este velmi zlaznate a na mamo nic nevidno. Az cca po 40tke ked zena straca plodnost a prsniky niesu fertilne, je tam dobre vidiet mozne zmeny.
Samozrejme pokial je dovod na obavu, posielaju na mamo aj mladu babu. Bolest vsak moze byt sposobena aj hormalnymi zmenami napr.
Skus este raz sono, ale podla mna to bude hormonalneho povodu. Mozno zdurena mliecna zlaza,..zas hormonalneho povodu. V 17 som mala velku hrcku, rychlo rastla..sla von.. nebolala, vobec. Ani prsnik..pred rokom operovany druhy prsnik, 2 roky trvajuca mastitida..uz tam aj bolo podozrenie na agresivny druh rakoviny..vysledky z mamo museli aj tak este konzultovat na sone.
@macekovam
@valikasikulova sonografia a mamografia nie je to iste vysetrenie. Niektore zmeny vidno iba na sono a niektore iba na mamo. Takze, napisat niekomu, ze je to zbytocne je ako vestenie zo sklenenej gule. Takze, ak je nejaky problem, urcite obidva vysetrenia (samozrejme, ak to uzna lekar). Rakovina prsnika sa tyka vsetkych zien bez rozdielu veku.
Preplaca poistovna cez gynekologicku...Maju ju zeny po 40 zadarmo myslim....A mozno ked povies gynekologicke ze mas taky a taky problem tak to bude bez zaplatenia, ze ta nato vypise ale musi tam byt od gynekologa vypisanie, bez toho sa asi nedostanes...A trva to mesiace kym ta objednaju na termin a kym dostanes vyseldok dalsi cas....Neni to len tak