Dostala som odporúčanie na mamografiu... Problém je ten,že mi doma došlo ,ako mi ju vôbec urobia...Mám lentilky pod kobercom, ktoré nebudem mať ako tam vôbec položiť. Máte niektorá s tým skúsenosť? Mám ísť o dva týždne a rozmýšľam,že tam zavolám,či mám vôbec chodiť.
Nerieš a choď na výš.
Mam s tym skusenost. Bola som minuly rok a ze vylozte prsnik a este mi to nejak vysoko dala. Este mudre reci boli pri tom. Ze ako to ma zosnimat ked neviem prsnik polozitt..
Autorka, urcite tam chod. Personal ma byt vyskoleny aby vedel nasnimat prsniky hocijakej velkosti, a bez moznych neprofesionalnych poznamok.
Mamo sa robí aj mužom, čiže pekne choď
@slavomira236
Ja som z tohto dôvodu prestala na mamo chodiť. Bola som tam raz a stačilo mi, odvtedy chodím iba na usg a nemám problém.
Nemal by byt problem.ja mam kosiky A/B (podla strihu)a v pohode.ak mas 0,tak neviem,spytaj sa
vobec sa toho neboj, aj male prsia treba vysetrovat, vedia ako na to.
Ja nechodim. Tlak+žiarenie ďakujem, neprosím. Chodím na sono.
@lonely66 mimochodom, napadlo ti, ze asi az teraz ju poslali, po styridsiatke?
@vler nad tebou mozes citat, ze nie vsetok personal bol duchom pritomny na skoleni.
Neboj,ona z toho nieco vymacka😆So mnou sa tiez natrapila a odfotilo ma v pohode.
@babulkomale samozrejme, že napadlo. v tom prípade by ale zrejme jej nenapadlo, že ich má malé.... ja kým som nešla po prvýkrát na toto vyšetrenie, nemala som poňatia, ako to prebieha. myslela som, že ide o niečo ako RTG. nie že ti ich tam natiahnu 😀 preto tá otázka 🙂
@lonely66 v ramci osvety viem od puberty, ako to prebieha a presne odvtedy som rozhodnuta, ze tam v zivote nepojdem 😃
Zosnima sa iba z urcitych uhlov. Nebudu robit taku tu snimku zvrchu..ale aj tak ta poslu na sono.
Nemám extra veľké prsia, ale mamografiu zvládli dobre.. bola som trocha nakrivo aby sa tam dobre polozili.. instruovali ma a pomáhali.. dokonca to ani nebolelo nejako extra ako mi mnohé vraveli..
@babulkomale v rámci osvety vieš od puberty? nuž, si úžasná... ja som sa o to nezačala zaujímať, kým ma gynekológ na to po prvýkrát po 40-ke neposlal. ani by mi nenapadlo sa teraz zaujímať o spôsoby vyšetrení rôznych vecí (diagnóz), pokiaľ to vyslovene nepotrebujem. si skvelá žena. asi aj autorka bude takáto precízna a uvedomelá.
@lonely66 bol nejaky dokument v telke 🤷 urcite preto nie som uzasna. A aj mama ma informovala.
@babulkomale ano, precitala som si. Preto som napisala personal MA BYT vyskoleny. Verim ze ta negat skusenost bola vynimka
@lonely66 ja mám tiež už dlho poňatie ako toto vyšetrenie prebieha, preto som sa už minulý rok, keď som mala 37, pýtala svojej doktorky ako to je, keď má žena mini prsia. Sama mi povedala, že uvidíme o 3 roky, že niektorým ženám je z tohto dôvodu odporúčané naďalej len sono vyšetrenie. Tak som zvedavá o dva roky, čo mi povie.
Ďakujem za reakcie a odpovede.Samozrejme,že tam pôjdem a chcem ísť.
@lonely66 myslím,ze som uvedomelá a zaujímajú ma odjakživa aj veci,ktoré sa ma netýkajú. Mám mamu, kolegyne,kamošky si predstav a počula som množstvo debát na túto tému...avšak skúsenosť,ktorú ja potrebujem vedieť nemala ziadna
autorka, byť uvedomelá neznamená to, že ťa zaujíma, ako prebieha mamografia prsníkov, to nič v zlom.
no a mimochodom... keby si bola až taká uvedomelá, tak by si si uvedomila, že personál, ktorý toto vyšetrenie robí a prístroje, sú vyškolení ľudia/prispôsobené na to, aby zvládli aj plochú hruď. neboj sa, nie si jediná, ktorá má to šťastie, že má po 40 a na hrudi takmer nič. chcela by som mať tvoje problémy.... väčšina žien bojuje s tým, že ich má "po kolená" v tom veku. takže sa daj do pokoja a nechaj to na odborníkov. iste vedia, čo majú robiť... nebudeš prvá a ani posledná.
@gabika0825 na usg sa vraj uz v starsom veku nechodi musi byt mamo a az odtial ak sa im nieco nevidi odosly na usg.. mamo je sucastou prehliadky aby ju uznali.
@slavomira236 to je blbosť, kamoška má už 46 a chodí len na sono, vždy len podpise, že mamo odmietla a preventívka jej normálne platí. Donedávna čerpala vždy aj zubné benefity cez VšZP, takže jej ju museli uznávať 100%tne.
to ty nerieš. iste nie si jediná... zdravotnícky personál určite vie, ako zosnímať aj takýto reliéf...
mimochodom, ako ti ju robili doteraz?