Ahojte,
mám 21 rokov a doktorka mi oznámila, že mám zrasty a budem mať tým pádom problém otehotnieť. Poradila mi skoré tehotenstvo, vraj zrasty v počiatočnom štádiu by sa ešte mohli roztiahnuť, ale inak sa nedajú iným spôsobom odstrániť, len operačne a to by moju šancu mať deti úplne znulovalo. Deti veľmi chcem, vždy som snívala len o tom, že budem mať rodinu...
Je naozaj pravda, že otehotnieť sa mi za polroka nepodarilo... máte s tým niektorá skúsenosti? Nejaké rady čo by sa s tým dalo robiť? :(
Žiadne iné problémy nemám, zrasty vznikli zo zápalov. Viem, že som mladá, ale to neznamená, že nie som pripravená mať dieťa, že ho nemáme ako zabezpečiť a podobne.. tieto všetky veci sú v poriadku, tak ako by mali byť...
@bambulienka25 ďakujem za odpoveď.. Takže nie je ina šanca ako otehotnieť len IVF? O tejto možnosti viem, ale keďže mam tak nízky vek moc som dúfala, že by som mala nejakú nádej na to niečo s tým spraviť :(
Záleží kde tie zrasty máš ja som po prvej sekcii mala a zistili mi to až pri druhej sekcii keď ma dlho čistili že som ich mala veľmi veľa a ze ďalšie tehu mi neodporúčajú lebo som mala už aj slabú maternicu.... A snažili sme sa asi 1rok aj niečo ale ja som mala problém aj si štítnou žľazou teda stále mam a koli tomu hlavne som nemohla otehotnieť čiže podľa mňa sa dá ale záleží kde ich mas
@bambulienka25 Áno presne to mi povedala, že operáciou by mi zasiahli do vaječníkov, a tým pádom by šanca bola nulová :( a od akého veku IVF prepláca poisťovňa? Resp. Ako to funguje?
@michalka4193 no mne tie zrasty videla na sone, a čítala som ze tie ktoré spôsobujú nepriechodnosť sa zisťujú laparoskopicky.. Tak neviem teraz ci ju požiadať o nejaké ďalšie vyšetrenia :(
Nezufaj. My sme sa o prvú dcéru snažili rok, potom som šla na diagnosticku laparoskopiu skrz dlhé cykly.
Našli mi veľa zrastov ( celá brušná stena, ale aj hrubé črevo a pod., Proste celá tá lokalita a tupo ich prerušili ), spravili prefuk vajcovodov a do troch mesiacov som bola tehotná.
Tak to je divne lebo mne lekári povedali ze to na Sone nevidno že sa zisťuje iba laparo