Mám tenkú jazvu po cisárskom a chcem ďalšie bábätko

suz2
23. jan 2014

Ahojte mamičky, dnes som bola na preveventívke u gynekológa a povedal mi, že jazvu po cisárskom reze mám pomerne tenkú. Keď som sa ho pýtala, či napriek tomu môžem mať druhé dieťatko, povedal, že na umelé oplodnenie by ma určite neodporúčal, ale ak otehotniem, budem musieť byť na rizikovom. Prvé dieťatko sme počali prirodzene. Zaujímalo by ma, či máte niektorá podobnú skúsenosť , či ste napriek tenšej jazve po cisárskom mali dieťatko.
a ešte tak pomimo - malý má 15 mesiacov, dojčím ho na požiadanie, nechcem ho odstavovať ešte, ale stále nemám menzes. Myslíte, že ho dostanem, až keď ho odstavím? Doktor povedal, že je to individuálne, ale zaujímalo by ma, aké máte skúsenosti vy, kedy ste dostali MS po pôrode. Ďakujem za všetky postrehy.

veronka25
23. jan 2014

Ahoj, ja mam za sebou 2x cisarsky rez, pri prvej dcerke som MS dostala ked som ju prestala kojit (ked mala 9 mesiacov) a pri druhej to bolo skor asi ked mala pol roka a kojila som tiez do 9 mesiacov.

suz2
autor
23. jan 2014

@veronka25 a prosím Ťa, pri druhom tehu si bola aj na rizikovom, alebo to bolo bez problémov? Ďakujem

melesmeles
23. jan 2014

@suz2 ahoj s tou jazvou ti neporadim...ale MS som dostala 18 mesiacom po porode a to som stale dojcila....

veronka25
23. jan 2014

@suz2 nie nebola som na rizikovom, len som bola velmi vycerpana pocas druheho tehotenstva ale inak bez problemov...uz som raz odpisovala, neviem preco sa to nezobrazilo tu... 🙂

danielita18
23. jan 2014

ak sa nenahnevas za otázku tak prečo chceš tak rýchlo otehotniet?

chloe001
23. jan 2014

S tehotenstovm neviem, ale menzes som dostala takmer presne rok po porode a dojcim stale.

suz2
autor
23. jan 2014

@danielita18 nezdá sa mi to veľmi rýchlo, Miško má 15 mesiacov, ak by som aj hneď porodila, mal by vyše 2 rôčkov keby sa narodilo druhé dieťatko...nechcem veľký vekový rozdiel medzi detičkami. Samozrejme, nechcem otehotnieť hneď za každú cenu, keď to príde, bude to....zatiaľ tomu dávame voľný priebeh,

siska53
23. jan 2014

@suz2 o mojek jazve sice nic neviem,ale ms som dostala pri malom presne mesiac po odstaveni (odstaveny bol v 11.m).
malu dojcim uz 21,5 m ms,zatial nikde. Tak,uz mam aj obavy,ci je vsjo ok,ale nechyba mi.🙂

siska53
23. jan 2014

@suz2 a rozdiel,je fajn,ja mam 2roky a 3tyzdne medzi detmi. 🙂)
obcas narocne,ale nie,nezvladnutelne.

suz2
autor
23. jan 2014

@siska53 teda ani mne inak Ms nechýba, ale už by som ju aj potrebovala...len Miško je doslova závislák na mojom mliečku, dojčíme sa aj 5 - 6x cez deň a 4x v noci, podľa potreby..... tak snáď sa to podarí, aby mi to vyšlo aspon tak, že by som sa nemusela vracať z RD do práce, ale aby som plynule prešla na MD

tatjab001
23. jan 2014

ahoj,ja som mala prvy neplanovany cisarsky pred rokom a pol a uz o mesiac a pol ma caka druhy porod.Ziadne rizikove tehotenstvo,tehotenstvo bolo dokonca planovane,po prehliadke u gynekologa a jeho odobreni,ze mozme zacat pracovat na druhom,sme hned aj zacali.Moj dr. v tak skorom otehotneni po sekcii nevidel problem,maximalne mu doverujem,predsa by ma nevystavil riziku,keby som neboka ok,urcite by mi nepovedal,ze uz mozme pomyslat o druhom....

suz2
autor
23. jan 2014

@tatjab001 jeeejo, tak držím palce, nech všetko dobre dopadne 🙂 aj aj som mala neplánovaný prvý cisársky a najredšej by som druhý mala normálny pôrod, tak uvidíme, či a kedy sa zadarí....

huginko
23. jan 2014

ja som porodila syna pred piatimi rokmi cisárskym rezom, a min.rok na preventívke mi gynekológ vravel, že jazvu po cisárskom mám zle zrastenú, tiež ako ty, tenkú a pri ďalšom bábatku by mohol byť problém v tehotenstve.vraj je tu riziko, že bude treba ukončiť tehotenstvo skôr ako v 9. mesiaci. a treba to od začiatku tehotenstva sledovať, tú jazvu...zatiaľ bábo neplánujeme, ale sama som zvedavá,ako to bude pri ďalšom tehu, keď sa rozhodneme a navyše keď budem mať určite aj druhý cisársky pre úzku panvu... 😒

tatjab001
23. jan 2014

Dakujem,treba mysliet pozitivne 😉

siska53
23. jan 2014

@suz2 drzim paste! Ja mozem,otehotniet az po odstaveni,ja som ten,typ🙂)
aj moja bola zavislacka,ale uz sme to pred mesiacom zredukovali len,na ranne kojenie,tak ocakavam,ze ls by uz mohla dorazit. Ked nie,pojdem k dr.
nech vam,teda vyjde babo podla planov,ja som mala 5cyklov,2 snazenia ana 2.snazenie vznikla,dcerka 🙂

danielita18
23. jan 2014

@suz2 no ja nie som doktor ale ja ked som sa spýtala mojho doktora kedy by som mohla najskor otehotniet tak povedal ze tak 1r a pol by s auž mohlo ale že také menej rizikové je to aspon 2 roky odstup a ze tá jazva je síce už davno zahojená a a štichy sa už určite neroztrhnú ale že je tam riziko ked sa maternica zvacsuje tak to popri tom zašití môže prasknut a to je to riziko preto je lepsie pockat a ja som mala tiež neplánovaná cisarsky a skazilo nám to naše plány že budeme chciet dalsie ale radsej pockam ako by som sa mala priviest do rizika a nedaj Boh aby sa stalo nieco horsie a malý by zostal bezomna poznám aj taký prípad

suz2
autor
23. jan 2014

@siska53 Ďakujem 🙂 snáď sa aj nám zadarí ...veď snáď bábenko si samo vyberie vhidný termín..a chcela by som aj aj postupne trošku zredukovať dojčenie...počkám do 18 mesiacov a potom trošku skúsim preriediť dojčenia, veď uvidíme, ako to bude Miško zvládať🙂 tak sa držkajte a krásny večer 🙂

siska53
23. jan 2014

@suz2 diik! Aj tebe (vám) krasny!

slavenka81
23. jan 2014

@suz2 ahoj, aj ja som mala dva cisárske po sebe s odstupom času 14 mesiacov, a všetko bolo ok, nebola som na rizikovom, bolo to síce dosť náročné ale zvládla som to, takže držím palce

anickad77
23. jan 2014

@suz2 trosku som citala tuto diskusiu 🙂 mozem sa opytat, co to znamena vlastne ta tenka jazva? Ja som mala dva spontane porody posledny cisar - ja si tu jazvu skoro ani nevidim, je to zle? Ďakujem 🙂 este by sme chceli babatko, ak sa podari 🙂

luba28
24. jan 2014

ja neviem co ma jazva spolocne s rizikovym tehotenstvom,....ved ti ju krasne urobili/esteticky/ ak ju mas tenku,...Lekar zrejme myslel na casovy odstup a nie na hrubku jazvy,.....
@suz2

gabika7706
24. jan 2014

@luba28 no lenze tu nejde o tu jazvu vonku ale o jazvu na maternici...
@anickad77
@suz2 je tak? Aspon mne to Dr tak vysvetlil a tretie dietatko mi neodporucaju viaceri lekari :(

zuzananina
24. jan 2014

@suz2 ahoj. Ja mam sice uz vacsie deti,ale prvy bol neplanovany cisarsky a MS som dostala az ked som prestala kojit po 10 mesiacoch.druhy krat som otehotnela ked mal Jakub 2 roky a ziadne rizikove nic nebolo.a este aj druheho sommala bnie cisarskym ale prirodzene a ziaden problem som nemala vobec.

mahmulienka
24. jan 2014

@suz2 presne ako pise @gabika7706 zalezi na jazve vnutornej nie vonkajsej. Ja mam opacny problem, mne sa z jazvy vonku urobil skaredy keloid a pri druhom cisarovi mal dr. Trosku problem, kedze takto skaredo sa mi jazvilo aj vnutro, vraj mi to cele musel vyrezavat, teda nie len otvlorit na mieste byvalej jazvy. Mdzi detmi mam 2r1m, obe som kojila do. 18m a pri oboch som menzes dostala v ich 8m. Ja sa chystam aj na 3 dietatko, akurat menim gyn.tak som zvedava, co si o tom bude mysliet on 🙂 a teda rada by som aj 4 raz, tak ozaj dufam, ze to bude ok 🙂

luba28
24. jan 2014

@gabika7706 ahaa,... 🙂

suz2
autor
24. jan 2014

@gabika7706
@anickad77 no áno, ide o tú vnútornú jazvu na maternici. vonkajsiu mám ozaj peknú esteticky, ale vnútorná je tenká, to znamená, ak som to dobre pochopila, že je tam menej svaloviny a teda nie je v tom mieste maternica taká pevná a môže sa roztrhnúť, čo je veľmi nebezpečné. ale zas doktor povedal, že aj tenká jazva môže byť pevnejšia ako hrubá, že pevnosť jazvy nie je úmerná jej hrúbke

anickad77
24. jan 2014

@suz2 aha 🙂 to som ani netusila 🙂 dakujem 🙂

mata8
25. jan 2014

@suz2
Ahoj ja mám obidve deti cisárskym a po prvom som mala veľké problémy ale chvala bohu je všetko teraz ok, ja si myslím že je to aj hlavne o maternici. Ale ženská ti určite povie či si v poriadku teraz sa to dá cez sono. 🙂

antola
25. jan 2014

ja mám za sebou 4 cisarske, medzi 1.a 2. bolo 16 mesiacov,potom po 6. rokoch a medzi 3.a 4.boli 3 roky...až pri stvrtom mi dr. povedal,že jazva je tenka a neodporúča mi viac otehotniet.Ale vsetko závisí od maternice. Pri 3.aj 4.tehu som bola na PN asi od polovice tehotenstva.

praznakova
25. jan 2014

@suz2 ahoj. Ja som kojila 23 mesiacov. Menzes som dostala po 22 mesiacoch od porodu. Malu som odstavila ja. Zvladla to super. Obe deti som rodila cisarskym. Tretie dietatko mam zakazane. Co by bo keby ... neviem. Kedze nam stacia dve neriesim to.