Mám strach z návštevy lekára

16. mar 2023

Žienky potrebovala by som poradiť.
Som 2x po pôrode, po 600 nedelí na kontrole mi doktor povedal že maternica nevyzerá dobre a odporúča sterilizáciu, aj vzhľadom na priebeh druhého pôrodu. Výsledky z cytológie boli už dávnejšie zlé.
Problém je že som mala vždy takmer na hodinu pravidelný menzes, no posledné 2 mesiace sa to zmenilo. Minulý mesiac mi ms meškala 7 dní, tento mesiac 4 dni. Vždy som mala ms bolestivú ale tieto posledné 2 mesiace som ledva stála na nohách. Aj počas ovulácie pociťujem veľmi silné bolesti . Avšak strach z toho koľko máme v rodine rakoviny mi bráni ísť k doktorovi. Neskutočne sa tam bojím ísť, bojím sa toho čo mi povie. Nájde sa tu žienka ktorá mala podobné problémy a povie mi čo bolo za tým? Prípadne ma možno trošku uistí že to nemusí byť až také zlé ako si ja myslím? 🤦‍♀️ Keď vidím "biely plášť " mám panicky strach 🤦‍♀️ ďakujem..

melanta
16. mar 2023

Nikto ťa na koníku nemôže uistiť, či to bude dobré alebo nie. Lebo by ťa mohol klamať. Ale máš 2 deti, takže prvé, čo by si mala mať na mysli, sú práve detičky a vedomie, že AK to bude zlé, ak, tak čím skôr sa na to príde, tým je väčšia šanca na vyliečenie a tým je väčšia šanca, že sa o svoje detičky postaráš. Obavy chápem, ja som po hysterektómii a chemoterapii, viem, aké to bolo čakať na výsledky a aj aké je to keď ti povedia zlé správy. Ale tie správy môžu byť u teba aj dobré. Takže proste choď k lekárovi. Keď už nie kvôli sebe, tak ako mama kvôli svojim detičkám.

melanta
16. mar 2023

A tfuj tfuj, držím palce, nech je všetko v poriadku. 😉

simsalabim
16. mar 2023

Pocuj a myslis, ze je lepsie vyckavat? Nie je to pri rakovine nahodou tak, ze vcasny zakrok je lepsi? Mozno aj pred tym, kym sa to na rakovinu zvrtne? Aj ja mam rakovinu v rodine, ale prave preto chodim na preventivky. A meskajuci cyklus moze byt vplyvom vselicoho.

autor
16. mar 2023

@simsalabim ja viem. Každý racio kúsok vo mne hovorí chod tam a zisti čo je vo veci. Ale ten strach mi to proste nedovolí 🤦‍♀️

simsalabim
16. mar 2023

Ako ti nedovoli? Tomuto fakt nerozumiem. Tak povedz muzovi, nech ta objedna a za ruku dotiahne, ako by si urobila ty, keby slo o tvoje dieta. Ci s dietatom by si nesla, keby sa balo?

simca06022011
16. mar 2023

Pozri cim skor pojdes, tym skor sa bude riesit. Cim neskor pojdes a bude to vazne, tym hrosie pre teba. Cim skor napr. urobia strerilizaciu, alebo napriklad robia aj radikalnejsie zakroky, tym lepsie pre teba a hlavne ak mate v rodine rakovinu. Jednak nebude sa ti zhorsovat stav, a okrem toho sa ti ulavi.
A bolesti, a meskajucu MS nemusis mat hned z rakoviny...

elia9
16. mar 2023

Prosím ťa hneď sa objednaj, aby raz nebolo zbytočne neskoro a aby z teba opadol strach, ktorý je možno úplne zbytočný 🍀

vler
16. mar 2023

Tak sed doma a strachuj nadalej...co ine sa da povedat? Strachu Ta moze zbavit sa jedine lekar. Mas zrejme dve deti, tak sa vzchop

ciarraa
16. mar 2023

Taktiez by som sa neobracala na ludi tu. Je to pre teba dolezite, ide predsa o tvoje zdravie, prosim, chod. Ci radsej sa budes obavat a neurobis nic?

missviolet
16. mar 2023

predstav si, ze tam pojdes a povedia ti, ze keby si prisla skor, vedeli by ti este pomoct... proste, to najhorsie, co mozes urobit, je cakat.

komplikovana
16. mar 2023

Mila autorka, urcite necakaj. Nenechaj sa ovladat nelogickym strachom. Nikto tu na fore ti nepovie to co ocakavas, kazde telo je ine. Doktor ta vysetri a povie urcite viac. Prekonaj strach, uz len kvoli detom. Zeny su silne 🌞

gabika0825
16. mar 2023

Tak tam chod aj s mužom, alebo s nejakou kamarátkou popripade s mamou, nech idu ako psychická podpora, keď máš z toho až taký stres. Porozpravaj sa o tom s mužom alebo s niekym o tvojich obavách, nech ti povie že to máš ísť riešiť a nie čakať, preboha veď máš 2 deti, rozmýšľaj ako dospela zena a matka. Pokial máte v rodine takéto ochorenie tak už pri prvých zlých výsledkoch by som to riesila, počúvala lekarov, aby som sa čím skôr uzdravila, nie vyčkávala čo somnou bude.

dilino
16. mar 2023

Ako s abojiš lekárov ved si mala dve pôrody a ked si tie zvladla tak myslím si že to že pôjdeš k lekárovi to je asi jasné.Radšej skôr ako neskoro.

diewcatqoo
16. mar 2023

Predpokladam, ze mas dve deti. To ta tie deti nepresvedcili o tom, ze mas sa spravat sama k sebe zodpovednejsie, lebo uz nezijes len pre seba, ale aj pre tie deti? Ja odkedy som sa stala matkou, davam si na to pozor a chodim na preventivky, ze ak by nahodou nieco, nech sa na to pride cim skor, aby to bolo liecitelne a ta liecba nebola az taka hrozna.
Vidis sama, ze s tvojim telom nieco nie je v poriadku, ak ti takto hapruje menstruacia a mas bolesti. Nemusi to byt hned rakovina, ale mozno cysta, a ta sa da relativne lahko poriesit. A ak tam ta rakovina naozaj je, cim skor pojdes, tym mas vacsiu nadej, ze sa z toho dostanes.