Mám strach ísť na mamografiu

29. jan 2024

Mám strach ísť na mamografiu kvôli malým prsiam, teda v podstate žiadnym prsiam. Nemusím ani podprsenku nosiť lebo tam nič nemám. Ako prebieha takéto vyšetrenie keď človek nemá žiadne prsia? Všetci tu píšu len o malých ale čo o žiadnych? Je to bolestivé aj v takomto prípade?

pribinak
29. jan 2024

Tak chod na sono

katkaseiner
29. jan 2024

bola som 2x, ja ti poviem tak...zavisi to dost od tej osoby ktorá pouziva ten pristroj. Ja mam teda velke prsia (nemachrujem, brala by som mensie) a zenska tam sa ku mne chovala ako masiarka....v lete som bola druhykrat a uz hned som mala paniku ze zas masiarka...no bola tam sestricka ktorá bola tak prijemna, ze ani ma nic netlacilo, ani nebolelo...prajem ti nech tam mas skvelu sestricku. Urcite nie si sama kto ma male prsia a maju urcite aj na to grif

oriesocek
29. jan 2024

Ja som bola raz na mamografii, teraz idem druhy krat. Bola to rychlovka, ziadna katastrofa ako tu citam niekedy.. doktorka aj sestricka v pohodicke, vysetrovanie normalne, nebolo bolestive...

lilke
29. jan 2024

Aj kolegyňa, aj moja teta chodia, takže to ide aj pri lentilkach.

merlinja
29. jan 2024

som tvoja kategória. Bola som viackrát, v pohode. Nie žeby som si to užívala ale nebolelo to. Teda až posledný krát, to bol teda masaker. Ale to ma aj tá sestra čo mi to robila ľutovala. Aj tak som musela ísť na sono, lebo snímok nebol čitateľný. Takže nerozumie, či to závisí od prístroja, či ako.

andrea_82
29. jan 2024

Ja mam b-cka, bola som uz 2x a ani raz ma nic nebolelo. Preto mi neslo do hlavy, preco o tom zeny hovoria ako o takom strasiakovi.

slavomira236
29. jan 2024

Na som bola raz. Prsia zisfne a bolo to komicke ked povedal polozte prsnik a rste nejak vysoko dala ten pristroj. Aj meprijemna bolA.

vler
29. jan 2024

Po prve, tie pracovnicky uz urcite videli vselijake prsia, a budu si vediet poradit. Po druhe, to stlacenie je nutne , ale trva kratko.
Absolvuj to-urob to pre svoje zdravie. Ak mas citlive prsia pred menstruaciu, vyber si termim mimo toho obdobia.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
30. jan 2024

@vler ale čo mi stačia keď tam nič nemám. Toho sa bojím

simsalabim
30. jan 2024

Ono bolestivost zavisi aj od fazy cyklu, treba si to nacasovat po menzese.

3009
30. jan 2024

Však ak nebudú vedieť urobiť mamografiu tak urobia ti sono.