Ahojte... Mam 15rokov za pár mesiacov 16..... Mam 4 deň menštruácie a nikdy predtým som na 4den nemala bolesti.... Bolia ma kríze a pod bruško... A hlavne som mala veľkú krvnú zrazeninu (krvné zrazeniny som mávala) ale teraz bola dosť veľká a zľakla som sa.... Každú chviku sa bojím ci zomna ďalšia nevynde.... Prosím je to poriadku...? Ďakujem za odpovede
Je to v poriadku.
@maminazosatnika ano som
@maminazosatnika Súvisí to nejako?
Aku velku zrazeninu si mala? Slovo velke kazdy mozme vnimat inak.
@maminazosatnika to nie...ja som panna
Neboj sa je to len výstelka maternice nič sa nedeje.
@maminazosatnika Aha, až teraz som pochopila, prečo si sa pýtala 🙂
@leuaa14 nebola si predtým chorá alebo si nemala nejaký väčší stres? Ak by sa ti to opakovalo alebo by ti bolo zle, tak vtedy by bolo dobré zájsť k lekárke. Ale je veľká šanca, že to je iba jednorazová záležitosť. Naše telá sú veľmi citlivé na kadečo, takže môžu nastať rôzne výkyvy.
DAKUJEM VAM
Ja mám tieto zrazeniny od 12 rokov a ešte teraz ich mávam. Je to úplne normálne, ale chápem, tiež som sa zo začiatku bála🙂
@leuaa14 Neboj sa, je to v poriadku. Nie je to zrazenina. Pri menštruácii ti popraská výstelka maternice a tie kúsky potom spolu s krvou odchádzajú preč. Väčšinou sú malé, takže ich nejako nepostrehneš. Ale úplne bežne sa stáva, že sa odlúpne väčší kúsok naraz. Nie je to nič neobvyklé, si úplne v poriadku, neboj.
@leuaa14 odsleduj si to. keď časom pôjdeš na gyndu, tak to spomeň. Ja mám síce už o 100rokov viac ako ty, ale moja lekárka mi povedala, že sa to môže zvrtnúť a dôjsť k masívnemu krvácaniu. Fungujem takto dlho, čiže pohoda-jahoda. Existuje na to liek a aj funguje,ale moje lajdáctvo je väčšie.