Mám problém s prsníkom. Ako postupovať ďalej?

11. júl 2021

Dobrý deň prajem, chcela by som sa vás spýtať ako mám postupovať dalej alebo čo by ste robili vy na mojom mieste? Približne rok a pol mam problémy s prsníkom. Zo začiatku to bolo iba svrbenie, potom sa mi na dvorci prsníka vytvoril malinky ružový fliačik ma možno 5 mm. S tým som šla za lekárkou ktorá mi spravila usg a nič tam nevidela. Časom sa mi začalo stávať že ten prsník mi sčervenie myslím kožu na prsníku, potom sa to dá do normálu a tak sa to deje dookola. Prsník ma začal aj poobolievať. Našla som si podľa recenzii výborného lekára, za ktorým som šla ten ma hned poslal na kožné kde mi dali rôzne mastičky na ten fľak ale nič nepomáhalo bola som asi pri 2 rôzných kožných lekárkach. Ten lekár ktorého som si našla, tak prvýkrát povedal že by to nemalo nič byť, druhýkrát že to môže byť rakovina. Spravil mi iba usg. Prosila som ho či ma nemože poslať na MR, alebo na biopsiu tak zatiaľ nie. Rozmýšlam či si nájsť iného lekárka ale neviem koho? Najlepšie by bolo niekoho z KE. Mám pocit že ma ten lekár nebiere vážne. Že zľahčuje moju situáciu.. Doplním že mam 36 rokov, 3 ročné dieťa.

jvasenka
11. júl 2021

Ak by to mohla byt rakovina skus pozriet nejakeho dr na onkogynekologii ci? Nemam skusenost takze to je skor otazka ako rada

majamat
11. júl 2021

myslim si, ez by rakovinu mohli odhalit a uz by bola tak rozsirena, ze by bola neprehliadnutelna za 1,5r. nei ej to skor ekzem? moze svrbiet, moze byt kiza cervena. raz ho mozes mat, niekedy sa moze vyhojit, smaozrejme mozes ho mat aj premanentne.
aku mas podprdu, nedrazdi ta nieco?

21oktober
11. júl 2021

myslím že si tu už písala , pri type rakoviny ktorá sa na toto vzťahuje, je agresívna , bola by si už zrejme sama metastáza alebo by si už nebola s nami . Lekári by museli byť strašný babráci ak by za 1,5 roka na to neprišli a to si nemyslím .

tamvtme
11. júl 2021

@jvasenka onkogynekolog neriesi prsniky, na to je samostatna ambulancia, prsnikova resp mamologicka😉

majamat
11. júl 2021

@tamvtme u nas riesi onkolog. mamologicka ambulancia nei je vsade.

jvasenka
11. júl 2021

@tamvtme mamografia ok ale aj ked je podozrenie na rakovinu? Nevyznam sa preto sa pytam

janka1011
11. júl 2021

Neviem, akého výborneho lekára si si to našla, ale mala by si ísť normálne za svojím gynekologóm a povedať o tvojich problemoch a on ťa pošle na sono a mamografiu. Ak by náhodou nie, sama si požiadaj nech ti vypíše lístok. A tam už ti povedia co ďalej podĺa výsledku vyšetrení.

autor
11. júl 2021

@21oktober no presne toho sa bojím že su to babráci ....

majamat
11. júl 2021

babraci to mozu byt,a le aj tak by uz rakovina musela byt rozsirena. 1,5r casto ludia s rakovinou ani nepreziju.

ako presne to vyzera?

21oktober
11. júl 2021

myslím že tento typ rakoviny by si mala už za jeden a pol roka všade . Ak sa to nelieči , tam je krátke prežívanie a u teba sa to nelieči. S vysokou pravdepodobnosťou by si nebola medzi nami .

autor
11. júl 2021

@majamat tak na dvorci mam taký flak ružový a hocikedy mi celý prsník akoby sčervenie.

majamat
11. júl 2021

nemas aj vysyp?

palicka
11. júl 2021

Pokial si z Ke, skús VOU na Rastislavke. Prsnikom sa venuje Mudr. Gresova, PhD. Je perfektná! Musí Tá poslať tvoj gynekológ, ale ona je aj ako človek úžasná. Keď jwj zavolám a vysvetlíš situáciu, isto Tá neodmietne. Poradňu má vždy v stredu, ale myslím, že sa na Teba pozrie aj inokedy.

autor
12. júl 2021

@palicka dakujem pekne skúsim kontaktovať túto lekárku. A bude ma chcieť zobrať ked som bola pri inom lekárovi teraz v marci ?

autor
12. júl 2021

myslím to tak že bola som pri tom lekárovi o ktorom píšem že nemá záujem ma nikde poslať a spraviť mi iné vyšetrenia a či môžem isť k nej ? Či s tým nebude mať poistovna problém?

autor
12. júl 2021

@majamat no neviem asi to nieje výsyp proste i ten prsník akoby celý sčervenie a po pár dnoch to zmizne ale ten flačik tam mam stále na dvorci.

majamat
12. júl 2021

este mi napadlo, ci to nebude nejaka infekcia, ale vovnutri

autor
12. júl 2021

@majamat ale to by som nemala aj zvýšené CRP v krvi ? alebo teplotu?

autor
12. júl 2021

@majamat ono to na fotke tak nie je vidno to začervenanie v skutočnosti je to horšie.

majamat
12. júl 2021

CRP nemusi byt vzdy zvysene a zvlast pri chronickych, ci virovych infekciach.

z tych fotiek to uplne nevidim, vidim tam len neico ako rozsirene cievky. no mozno zle vidim. este sa mi zda, ze je to blizko toho ohybu, ja mavam zacervenanie, svrbenie, ci niekedy palenie a aj mam po case tu pokozku v tych miestach viac pigmentovanu, lebo sa pod prsiami zaparujem. niekedy koza moze po nejakych problemoch zmenit vzhlad a to natrvalo.

majamat
12. júl 2021

tiez mam na prsiach strie, ktore boli najskor take cerven. to len tak triafam naslepo, kedze to dobre nevidim.

autor
12. júl 2021

@majamat no na fotkách to nie je dobre vidno ale je to začervenané celé miesto. nie su to žilky...

ivka1103
2. feb 2023

Ahoj, smiem sa prosi opytat, ako si nakoniec poriesila svoj problem? Mam nieco podobne uz 2 mesiace…😞