Mám problém s meškajúcou menštruáciou

emaemese
4. sep 2021

Ahojte.

Mám problém s meškajúcou menštruáciou, nakoľko ju mám ajtak nepravidelnú (čo nevylučujem, že môže byt aj tým). To znamená, že mám aj problém s vypočítaním si presného dátumu plodnosti. S priateľom sme od mojej poslednej menštruácie mali 2 krát prerušovaný (s tým, zme vôbec neejakúoval) styk. Prvýkrát to bolo pár dní po mojej minulej menštruácii a druhýkrát pred pár dňami (nebolo to ani týždeň dozadu). Po prvom raze som mala aj termín u pani doktorky gynekologičky, ktorá mi zároveň robila aj vyšetrenie (ktoré nebolo zamerané na toto)s tým, že si nič nevsimla. HA neberiem, ale mala by som začať brať od prvého dňa mojej nasledujúcej ms. Poslednú ms som mala 5.7.. Momentálne som fyzicky úplne nastavená, ako zvyknem bývať každý mesiac pred ms. Bolesť pŕs, mastenie vlasov, vyrážky, nadúvanie a pod. Aj výtok som nemala najprv žiadny a posledné dni ho mam husto biely (ako mávam aj iné mesiace). Kŕče mavam iba mierne. Zároveň na prvý deň mojej ms zvyknem dostať aj hnačku, ktorú som dostala dnes. Za posledný mesiac som sa dosť nacestovala vlakom, posledné dni sa mi prihodilo aj veľa stresu k okolnajsim udalostiam v rodine, comu vlastne udávam aj meškanie. Chcela by som sa spýtať, aký nazor na to máte vy?

janai1
4. sep 2021

Načo chceš rátať plodné dní keď začínaš brať HAK? Máš nepravidelnú MS, tak čo si mame myslieť? No, proste ju máš nepravidelnú 😀

emaemese
autor
4. sep 2021

@janai1 HAK som ešte nezačala brat, mám ju brať od nastávajúcej ms, ktorá sa ešte nedostavila. Toť vše. Dakujem ajtak

janai1
4. sep 2021

@emaemese veď to píšem 😉

viktorka124
5. sep 2021

Keď som mala začať brať HAK, tak mi pichali vyvolávačky až dokiaľ neprišiel menzes. Len teda ja mám pcos takže tam sa ani zďaleka nedalo určiť kedy príde. Ale tak ak by meškal dlho tak to treba ísť riešiť s gyn určite.