Mám pozitívny test na skryté krvácanie v stolici

dianka03
1. mar 2024

Dobrý večer chcem sa spýtať mal už niekto pozitívny test na krvácanie v stolici?a potom na kolonoskopii bolo všetko vporiadku?k tomu pozitivnemu testu mam aj bolesti brucha už mesiac a hnačky samozrejme som objednaná na 6.3 na kolonoskopiu v celkovej anesteze len sa hrozne bojím výsledku už týždeň kvôli tomu nespím úplne som v strese.chcem len vedieť či ten pozitívny test musí byť to práve čoho sa bojím alebo to môže byť niečo iné napríklad polypy zapal atď.Ďakujem za odpoveďe.

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
1. mar 2024

@dianka03 hnacky mozu mat rozny dovod, nemusi to byt tak zavazny dovod a pri hnackach moze byt krvacanie, lebo sliznica creva je podrazdena.

barboorka
1. mar 2024

ahoj, nemozes hned mysliet na to najhorsie, moze to byt hocico..hemoroidy, nejaky polyp alebo aj crevny zapal - vsetko veci, ktore su zvladnutelne.. hlavne treba mysliet pozitivne, dopredu sa nestresovat, stres ti nijako nepomoze, skor naopak.. ja mam tiez krv v stolici a zistili mi zapal - liecim sa.. vsetko bude v poriadku, neboj sa ❤

dianka03
autor
1. mar 2024

Ďakujem vám za odpoveďe snáď to dobre dopadne 😊

simisi
1. mar 2024

@dianka03 moja 13 r.dcérka mala polyp,aj manzel

dankabg
1. mar 2024

@dianka03 napíš mi do správy ak chces

dianka03
autor
1. mar 2024

@barboorka Ďakujem za odpoveď mňa najviac dostali tie články ktoré som si vyhľadála cez Google a všetky príznaky mi sedeli na rakovinu hrubého čreva riadny strach mam z toho

dianka03
autor
1. mar 2024

@dankabg môžeš mi napísať ty mňe to nejde ďakujem

dianka03
autor
1. mar 2024

@suzitok tak snáď to len tie hemoroidy budú hrozný strach mam z toho a ďakujem za odpoveď 😊

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deny3
1. mar 2024

viem presne, ako sa cítiš, ale ako píšu vyššie, nemysli hned na to najhoršie, pozitívny výsledok môže mať rôzny pôvod, mne po kolono povedal lekár, že stačí, že pri umývaní zubov mi krvácalo dasno a krv sa dostala do tráviaceho traktu.

dianka03
autor
1. mar 2024

@suzitok Ďakujem 😊

barboorka
1. mar 2024

@dianka03 rozumiem, ja som robila to iste, tiez mi vsetky priznaky sedeli.. nepomozes si tym nijako, len si viac ublizis.. necitaj viac, pockaj si na vysetrenie, uvidis, ze to nebude nic vazne.. drzim palce ❤

dianka03
autor
1. mar 2024

@deny3 tak snáď to bude vporiadku len tie myšlienky v hlave sa nedajú zastaviť nejak to musím vydržať do stredy nech viem výsledok a ďakujem za odpoveď

dianka03
autor
1. mar 2024

@barboorka Ďakujem pekne 😊

deny3
1. mar 2024

@dianka03 jasné, ako sa hovorí, film ti bude behať v hlave. Mne to behalo dva mesiace. Sú to ťažké chvíle.

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dianka03
autor
1. mar 2024

@suzitok tak snáď aj ja to tak buďem mať a prejde ma ten strach a veľmi pekne ďakujem 😊

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabus88
1. mar 2024

Ano pozitivny test..na koloskopii len par neskodnych polypov odcvaknutych

lucuass
2. mar 2024

Môj otec to mal teraz , na kolonoskopii mu vybrali polypy a teraz si bol pre výsledky a je to v poriadku

floki1994
2. mar 2024

@dianka03 ano mala som to z hnacky...poskodenia sliznica hnackami a preto krv v stolici...preslo to ponprelieceni hnacky

dianka03
autor
2. mar 2024

Ďakujem vám všetkým za odpoveďe 😊

sely13
2. mar 2024

@dianka03 dobry mozem sa spytat aky je to test? Dakujem.

dianka03
autor
2. mar 2024

@sely13 test na skrytu krv v stolici neviem ako sa presne vola

janicka9898
6. mar 2024

@dianka03 ahoj ako si dopadla na kolonoskopii, mne dnes zistili krvácanie tiež zo stolice

meca
6. mar 2024

@dianka03 ako dopadlo vyšetrenie?

dianka03
autor
7. mar 2024

@janicka9898 Ahoj nijak včera som ju mala mať a v nedeľu som dostala teploty a angínu takže mi to odložili o 3 týždne kým sa doliečim

dusko1345
20. jún 2024

aj ked je to neaktuálne, tak aspoň do budúcna, drgastro.sk , za mňa najvačšia spokojnosť. Kolonoskopia bola bezbolestná, išiel som v analgosedácií (ekvivalent celkovej anestézie) a top. Nič som si nepamatal, odstránili polypy, histológiu som mal do dvoch týždňov a personál bol neskutočne milý. Človek príde vystresovaný na hadičku do zadku a tak milý lekár, sestra a recepčná urobili taký efekt, že zase by som išiel. Doslovne sa teším o 3 roky keď idem na kontrolnu kolonskopiu :D a vraj tam robia aj to, že prídeš na kolonoskopiu ale vedia ti zaroveň urobiť gastroskopiu v tej analgosedácií, takže zabiješ dve muchy jednou ranou a máš pokoj a ešte aj dobry pocit.. skutočne odporúčam, aj som im povedal, že budem všade iba pozitívne feedbackovať 🙂 takže šup šup dr.gastro 🙂 D.

gabus88
23. jún 2024

@dusko1345 to je sice pekne ale nie kazdy ma take dokonale creva ako ty 🙂 moj ocino ma tie "zakruty" tak velmi pravouhle ze ho tam mordovali skoro hodinu...nafukovali brucho a nevedeli mu s kamerou prejst...keby bol oblbnuty tak by to v tomto pripade bolo velmi nebezpecne...tak gratulujem 😀 on ze na to uz v zivote nepojde...kazdy sme stavany inak 🙂