Mám pozitívne chlamýdie

slavkajurko
25. okt 2023

Ak je tu nejaká lekárka a vie mi poradiť, budem velmi vďačná. Mam pozitívne IgG chlamydie. IgA a IgM negatívne. Viete mi povedať čo to znamená? Musím to liečiť antibiotikami, či už je na ne neskoro. Ďakujem

martinmmartin
25. okt 2023

Imunoglobulinova (Ig) odpoved

IgM znamena ze telo prave chytilo cerstvu infekciu a bojuje aktivne
Do desiatich dni od infekcie sa IgM meni na IgA
A za 2-3 tyzdne potom sa meni na IgG co je chronicka infekcia
IgG ostava v krvi aj ked uz infekcia chlamydiami neexistuje, lebo imunitny system si to zapamatal
Cize ak to mas dlhsie ale vylieci sa to atb normalneale je mozne ze to uz nemas sle urcite si to niekedy mala.
Ale iba liekmi od lekara lebo inak mozu vznikat rezistencie

slavkajurko
autor
25. okt 2023

@martinmmartin ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie. Antibiotika som nebrala. Čiže to znamená ze cca pred mesiacom som prekonala tuto infekciu?

martinmmartin
25. okt 2023

@slavkajurko nevie sa kedy ale min pred mesiacom, max sa nevie- a mozno si zatial nic ani neprekonala a stale to mas , treba zistit ci to furt mas ale nie z krvi

slavkajurko
autor
25. okt 2023

@martinmmartin a ako sa to zisti ak nie z krvi?

tenerifka
25. okt 2023

@slavkajurko Pozotivne IgG zamena, ze si to mohla prekonat pred mesiacom, pred rokom ci pred 10-timi rokmi.

slavkajurko
autor
25. okt 2023

@tenerifka a z hodnoty ktora vyšla sa dá určiť kedy to približne bolo? Pýtam sa preto lebo neviem ci budem brat antibiotika ci nie. S doktorkou som ešte nehovorila lebo ma dovolenku

martinmmartin
25. okt 2023

@slavkajurko Este raz - bud si to uz prekonala a ATB nebudu lebo nieje na co , alebo to mas furt je to chronicke a az potom budu ATB. Ci to furt mas ukaze iba ster a kultivacia , z krvi sa to neda , takze pockaj na doktorku a hlavne sa nesamoliec lebo narobis este vacsiu skodu
A ster by mal byt z uplne kazdeho otvoru ktory ta napadne robeny lebo chlamydie mozu byt vsade ( aj na plucach atd...)

slavkajurko
autor
25. okt 2023

@martinmmartin ok, ďakujem za vysvetlenie