Mám poslať priateľa na vyšetrenie,ak mi zistili pľúcne Chlamydie?

dreamy09
16. okt 2019

Ahojte, vopred sa veľmi ospravedlňujem za hlúpe otázky, ale naozaj sa v tom nevyznám a čítam všetko možné kade-tade. Mám kašeľ už dosť dlho a zistili mi Chlamydiu pneumoniae - dostala som ATB. Chcem sa spýtať, ako som k tomu mohla prísť? Čítam, že sa prenášajú len pohl. stykom, ale ten môj druh aj kvapôčkovou? Ide o to, či mám poslať na vyšetrenie aj priateľa, ako sa píše v článkoch, aby mala liečba zmysel - a celkovo pľúcna a t. sú nejako prepojené? Alebo ide o úplne nezávislý druh chlamýdií ... Je napr. možné, že som dostala pľúcnu pri orálnom styku? Pretože priateľ nemá žiadne znaky.... a keď mám pľúcnu, mám ísť na kontrolu aj gynekológovi? Možno zbytočne stresujem a len som z klimatizácie a budem fit 🙂 Len momentálne potrebujem byť 100% zdravá ja aj priateľ... cca pred rokom som mala vaginálny zápal a baktérie - mohlo to vo mne nejako zostať? Ďakujem za všetky odpovede.

petamada
16. okt 2019

plucne chlamydie mozes dostat hocikde, aj s klimy co sa siri v nakupnom centre, su to ine chlamydie, s tym gynekolog nic nema...priatel to od teba moze a nemusi chytit, ak na neho kasles a pod. 🙂

jankaalaci
16. okt 2019

Pľúcne chlamydie nie sú pohlavná choroba ale pľúcna. Priateľa by som poslala na vyšetrenie k obvodnému ,pretože je to nákazlivé. Ja som mala s toho ťažký zápal pľúc a manžel s deťmi sa nakazili tiež , našťastie len v ľahšej forme.

0silvia0
16. okt 2019

@dreamy09 nie, nie su prepojene, liec si tie plucne chlamydie a pre istotu posli k obvodnej aj frajera. Dostat si ich mohla kdekolvek, obchod, mhd, praca...

dreamy09
autor
16. okt 2019

Aj som si myslela, ale už stresujem zo všetkého. A zneistela ma mamina reakcia, keď sa ma vyčítavo pýtala, kde som k tomu prišla. Ďakujem Vám veľmi pekne!

lenka2710
16. okt 2019

@dreamy09 pousmiala som sa nad tým trošku,prepáč 😊 myslim tvoju mamu,že kde si k tomu prišla 😁 aj moja malá mala pľúcne chlamydie,brala atb, chvalabohu sme sa toho zbavili 😉

dreamy09
autor
16. okt 2019

Takze zmena. Nakoniec je to mykoplazma pneumoniae. Teraz neviem, ci to je lepsie alebo horsie ako chlamydie? 😁

0silvia0
16. okt 2019

@dreamy09 no teraz budes musiet odpovedat mame este na druhu otazku: kde si preboha k tomu prisla? 😂

dreamy09
autor
16. okt 2019

To sa aj ja pytam?! Baby, platia tu rovnake otazky. Mam poslat k dr aj priatela? Ja by som ho tam stale posielala 😁.... ked stale mam nejake problemy a zacinam si mysliet, ze si nieco vymiename... Prosim povedzte ze aj tuto pliagu som chytila z klimatizacie a netreba stresovat 😳

luliu
16. okt 2019

@dreamy09 ak nemá ziadne problémy, nekasle, nemá význam, aby chodil k dr

0silvia0
16. okt 2019

@dreamy09 jasne, posli ho ak kasle... Moja dcera tiez mala mykoplazmy, dlho kaslala a neprechadzalo to. Z tychto mykoplazm sa jej prejavila astma, tak sa vyjadrila imunologicka. Ja som bola tiez potom u obvodnej, nech mi urobi odbery, pre istotu.
To si mohla chytit hocikde

dreamy09
autor
16. okt 2019

Mykoplazmy maju svoje poddruhy ktore so sebou nesuvisia, ano? Cize ak mam plucnu, tak som ju chytila z plucnej. Nemohlo to byt tym oralom, ze ma priatel pohlavnu a ja to chytim na pluca? Asi ma zastrelite za tieto otazky, aspon Vam spravim den 😁 Len citam, ze tu kvapockovy prenos nie je aaa tak ako som sa k tomu dostala.

dreamy09
autor
16. okt 2019

A viete... este stale vidim ten mamin vycitavy pohlad a reci ze sa nemam s tym chvalit. Tak som z toho mimo, ze ak ide o beznu plucnu chorobu, tak co je na tom? 😮

sisa_s
16. okt 2019

@dreamy09 neboj sa, tieto plucne infekcie chytis kadekde, v autobuse, na ulici, v praci 🙂 nema to absolutne nic s pohlavnymi chlamydiami/mykoplazmami 🙂 len ludia to proste nevedia, povies chlamydie a predstavia si, ako postavas pri D1 😀😀 ukaz mame na googli mycoplasma pneumoniae

luliu
16. okt 2019

@dreamy09 preboha prečo si niečo o tom neprecitas. Nie plucne choroby nemôžeš chytiť od niekoho kto ma pohlavné ochorenie. Vôbec to nesúvisi. Ty sa pozastavujes nad mamou ale riešiš rovnaké hlúposti ako ona i napriek tomu ze ti to tu už bolo viackrát vysvetlene

taliaitalia
31. aug 2024

Zdravim, mam otazku a sama som stale znepokojená. Pred týždňom mi objavili chlamydie, pohlavnu chorobu. Mám aktuálneho, stáleho priateľa a je môj prvý. Bola som v tom, že to mám od neho, kedže ja som pred ním nikoho nemala, a ani počas vzťahu, iba jeho a on mal bývalé priateľky. On bol na vyšetreniach, odber moču a krvi a výsledky sú negatívne. Ako je to možné? Je to pohlavné ochorenie a môj partner to nemá? Alebo u mužov sa to neprejaví tak ako u žien? Ďakujem