Ahojte, vopred sa veľmi ospravedlňujem za hlúpe otázky, ale naozaj sa v tom nevyznám a čítam všetko možné kade-tade. Mám kašeľ už dosť dlho a zistili mi Chlamydiu pneumoniae - dostala som ATB. Chcem sa spýtať, ako som k tomu mohla prísť? Čítam, že sa prenášajú len pohl. stykom, ale ten môj druh aj kvapôčkovou? Ide o to, či mám poslať na vyšetrenie aj priateľa, ako sa píše v článkoch, aby mala liečba zmysel - a celkovo pľúcna a t. sú nejako prepojené? Alebo ide o úplne nezávislý druh chlamýdií ... Je napr. možné, že som dostala pľúcnu pri orálnom styku? Pretože priateľ nemá žiadne znaky.... a keď mám pľúcnu, mám ísť na kontrolu aj gynekológovi? Možno zbytočne stresujem a len som z klimatizácie a budem fit 🙂 Len momentálne potrebujem byť 100% zdravá ja aj priateľ... cca pred rokom som mala vaginálny zápal a baktérie - mohlo to vo mne nejako zostať? Ďakujem za všetky odpovede.
Pľúcne chlamydie nie sú pohlavná choroba ale pľúcna. Priateľa by som poslala na vyšetrenie k obvodnému ,pretože je to nákazlivé. Ja som mala s toho ťažký zápal pľúc a manžel s deťmi sa nakazili tiež , našťastie len v ľahšej forme.
Aj som si myslela, ale už stresujem zo všetkého. A zneistela ma mamina reakcia, keď sa ma vyčítavo pýtala, kde som k tomu prišla. Ďakujem Vám veľmi pekne!
Takze zmena. Nakoniec je to mykoplazma pneumoniae. Teraz neviem, ci to je lepsie alebo horsie ako chlamydie? 😁
To sa aj ja pytam?! Baby, platia tu rovnake otazky. Mam poslat k dr aj priatela? Ja by som ho tam stale posielala 😁.... ked stale mam nejake problemy a zacinam si mysliet, ze si nieco vymiename... Prosim povedzte ze aj tuto pliagu som chytila z klimatizacie a netreba stresovat 😳
Mykoplazmy maju svoje poddruhy ktore so sebou nesuvisia, ano? Cize ak mam plucnu, tak som ju chytila z plucnej. Nemohlo to byt tym oralom, ze ma priatel pohlavnu a ja to chytim na pluca? Asi ma zastrelite za tieto otazky, aspon Vam spravim den 😁 Len citam, ze tu kvapockovy prenos nie je aaa tak ako som sa k tomu dostala.
A viete... este stale vidim ten mamin vycitavy pohlad a reci ze sa nemam s tym chvalit. Tak som z toho mimo, ze ak ide o beznu plucnu chorobu, tak co je na tom? 😮
Zdravim, mam otazku a sama som stale znepokojená. Pred týždňom mi objavili chlamydie, pohlavnu chorobu. Mám aktuálneho, stáleho priateľa a je môj prvý. Bola som v tom, že to mám od neho, kedže ja som pred ním nikoho nemala, a ani počas vzťahu, iba jeho a on mal bývalé priateľky. On bol na vyšetreniach, odber moču a krvi a výsledky sú negatívne. Ako je to možné? Je to pohlavné ochorenie a môj partner to nemá? Alebo u mužov sa to neprejaví tak ako u žien? Ďakujem
plucne chlamydie mozes dostat hocikde, aj s klimy co sa siri v nakupnom centre, su to ine chlamydie, s tym gynekolog nic nema...priatel to od teba moze a nemusi chytit, ak na neho kasles a pod. 🙂