Mám podozrenie na endometriózu

25. sep 2021

Ahojte baby, ženy, mam podozrenie, ze mam endometriozu, tie co ju mate, ako vam na ňu došli? da sa zistit beznym gynekologickym vysetrenim? Je to vidno? Alebo treba laparoskopiu? Ďakujem

majamat
25. sep 2021

no zalezi asi od toho, co napcha, ale tiez enviem,c i vedia z dosledkov urcit aj oricinu.

vela zien ma roky neodhalenu endometriozu, preto to zrejme nebude tak jednoduche odhalit beznym vysetrenim.

autor
25. sep 2021

@majamat ved praaave, mne zacal totiz jemne stupat jeden onkomarker, vysetrenia ct, stery a ok, teraz som citala ze ten onkomarker sa zvysuje aj pri endometrioze a aj priznaky by sedeli, tak ako to overit

suge
25. sep 2021

Definitívnu diagnózu ti potvrdí iba operácia.

zefyra
25. sep 2021

Ja som ju mávala dlhé roky, mávala som veľké bolesti v podbrušku, absolvovala som 4 x laparoskopiu.

uhnakova
25. sep 2021

mne potvrdili endometriozu az laparoskopicky, gynekologicka vyslovila len podozrenie a poslala ma na tu laparku. Pri laparoskopii z loziska odoberu vzorku a v labaku potvrdia, ze je to vystelka maternice zmiesana so starou menstruacnou krvou, a kedze je mimo maternice, ide o endometriozu.

martinkatinka
25. sep 2021

Operacia a zvysene onkomarkery. Ja mam 4.stupen, cysty na vajecnikoch a loziska v bruchu.

luccija
25. sep 2021

Dá aj nedá záleží kde ju máš.Vacsinou sa prejavuje veľmi bolestivou menštruáciou, spinenie mimo cyklu..bolesti...býva zvýšený marker ca125, ale skutočne kde a koľko máš ložísk zistia až pri laparoskopii.Ja ju mám v pozorovaní neboli, nerastie a je ju vidno bežne na sone mám ju na vaječníky do 5 CM sa neoperuje, ak nerobí problem

autor
25. sep 2021

@martinkatinka cize vam tiez onkomarkery stupali? Takze ti je fakt pravdepodobne u mňa to

martinkatinka
25. sep 2021

Nestupali, bi zvysene, ale nestupali. Prva operacia bola kvoli cyste a z histoligie urcili diagnozu, druha operacia bola, pretoze sa to znova vratilo.

autor
25. sep 2021

@luccija mne stupa jemne onkomarker scca a ten som citala ze stupa tiez pri endometrioze .... no ja mavam bolesti pri menstruacii aj ovulaciu velke, spinenie mimo cyklu mavam, bolesti pri styku mavam, aj problemy pri moceni a stolici a to vsetko som citala byva aj pri tom ... mam urobene zeraz ct a stery a to je vsetko ok, cize onko problem mi vylucili a teda hladam neonko a podla priznakov ma napadlo toto

autor
25. sep 2021

@martinkatinka no mne zatial jemne stupol nad normu tesne, ci bude aj dalej neviem .... ale inak uzivam teraz lieky indonal, neviem ci poznate, skusam ci to nebude mat nejaky efekt aj na tie problemy

maruska.s
2. apr 2024

@martinkatinka dobrý deň, ak sa môžem opýtať, čo vám robili s tými ložiskami v bruchu? Dakujem

martinkatinka
2. apr 2024

@maruska.s loziska vypalovali, no niektore sa nedali, ostali mi na vazoch maternice

maruska.s
2. apr 2024

@martinkatinka ďakujem pekne za odpoveď 🤗

maruska.s
3. apr 2024

@martinkatinka a aj ste nejako cítila tie ložiská, spôsobovali vám niečo?