Mám podľa vás padnutú maternicu?

28. máj 2021

Ahojte baby,
Som rok po SC a dnes som si všimla, že aj keď som narodila prirodzene, vyzerám zospodu úplne inak.
V pošve nemám taký pekný "vchod" ale niečo tam je, môže to byť padnutá maternica? Či čo, je to normálne? Dá sa to nejak vrátiť späť, nejakými cvikmi?
Je pravda že som pribrala, ale že až taká nepekná zmena?
Veď sa budem hanbiť aj pred partnerom.

sisa_s
28. máj 2021

Ist za gynekologom, on ta vysetri poriadne, nikto z nas ti tam nevidi, aby s urcitostou povedal

desore
28. máj 2021

Ty si este s partnerom nesexovala? Rok od porodu... Ved hadam by reklamoval 😀

majamat
28. máj 2021

moze ist o padnutu maternicu. pokial to nei je velmi, tak by mozno pomohlo schudnut a cvicit cviky na posilnenie panvoveho dna.

@desore nemusi to poznat. krcok maternice klesa viac v suvislosti s gravitaciou. cize ked lezi, je uvolneny a viac vovnutri, je to podobne,a ko ked mame poleziacky brucho plichejsie. neytvara sa taky tlak zi strany celeho obsahu brucha na maternicu. a teda obzvlast v rpipade, ak este neprepadava extremne, ez by ho bolo vidiet az uplne vonku,.

majamat
28. máj 2021

teda nie, ze klesa v szvislosti s gravitaciou,a le v suvislosti s gravitaciou sa klesnutie prejavuje. tak som to myslela.

lula313
28. máj 2021

Môže sa jednat o padnuty močový mechúr. Môžu na to pomôcť cviky panvového dna a keď sa to nevytiahlo, rieši sa to operačne.

malickycervik
1. jún 2021

Ahoj mam ten isty problem som rok po pôrode a tiez mam prolaps ale nie maternice.ale posvovej steny . niekedy to vidim ze to je take nepekne a niekedy to mam v pohode ak chces kludne mi napis . ja som aj cvičila kegelove cviky ale nula bodov . cize chcem ist na operáciu .