Mám PCOS

leila_b
16. aug 2024

Ahojte baby, viete mi poradiť čo s tým ?
Mám diagnostikovane PCOS od doktora, vraj na to nie je liečba, jedine že by som si nasadila HAK, schudnúť a zmeniť životný štýl.
Viem, že sa to dá, ale nie je to pre mňa take ľahké,
Za posledné 2m som pribrala z ničoho nič pomaly 15kg a to som už mala ako tak vysokú váhu, býva mi zle od žalúdka, nálady ani nehovorím, migrény strašne (mávala som aj predtým ale teraz sú silnejšie a častejšie), problémy s trávením.
Aj keď som sa snažila chudnúť, tak tie kilá nešli dole, aj keď som sa hýbala aj keď som udržiavala stravu, buď to stalo na mieste alebo dokonca váha išla aj hore. Jediný prípad bol, keď som dokázala schudnúť vyše 20kg bolo keď som bola na keto praskoch. Ale toľko kg čo mám teraz som ešte teda nemala a už som zúfalá.
Ešte som mala malú nádej, či náhodou nie som tehotná, ale tehotenstvo sa nepotvrdilo.
Ak by mal niekto podobný problém a vedel mi pomôcť, tak mi prosím vás poraďte, pretože od doktorov som sa nič nedozvedela 🙄

earlgrey
16. aug 2024

Mala som, vážne jedine čo pomohlo bolo schudnúť. Schudla som 30kg, všetky problémy sa stratili. Potom som otehotnela a pribrala naspäť tých 30kg a problémy začali znova. Teraz najnovšie som schudla 25kg a zase sú problémy preč. Aj prvýkrat aj druhýkrat som žiadne keto diéty a ani tabletky, či nápoje a ine somariny na chudnutie neužívala. Prvýkrat som si váhu držala 7 rokov (2-3 kila hore dole) až do otehotnenia, teraz za 4 mesiace som schudla 25kg a už 4 mesiace si váhu držím. Podctivo odcvičené s trénerom, zmena jedálnička, pohyb.

suzy2508
16. aug 2024

Ahoj, áno, príznaky pcos zvyknú ustúpiť, ak má žena nadváhu a schudne. Pre nás je antikoncepcia liek, tlmí nám nežiadúce vedľajšie účinky pcos, keďže máme hormonálnu nerovnováhu. Ja by som na tvojom mieste nasadila antiku a vyhľadala odborníka, ktorý ťa poriadne zváži, premeria a spraví ti jedálniček na mieru vzhľadom na tvoj aktuálny stav, poradí vhodný počet kalórií za deň a uvidíš. Nemá zmysel hladovať, nech si telo neuloží v strese ešte viac.

lius
16. aug 2024

Odporucam ti knihu https://ucebnice.heureka.sk/plan-pcos-prevencia...
Je to uzasny doktor, ktory sa venuje dlhodobo inzulinovej rezistencii, co bude pravdepodobne aj tvoj pripad.
Ja by som HAK nebrala, hrozi dalsie priberanie a prinasa viac nepriaznivych zdravotnych ucinkov ako benefitov.

lydia13
16. aug 2024

@leila_b Ahoj, mne taktiež nešlo schudnúť upravením stravy a cvičením, keď mi diagnostikovali PCOS, tak som teda skúsila HAK a pomocou kalorického deficitu a len chôdze som schudla, síce pomaly (za rok) 20 kg, držím palce 🙂

lydia13
16. aug 2024

@leila_b a tiež odporúčam zmeniť lekára, viem od kamošiek, že veľa z nich neberie PCOS vážne a nevenuje sa podrobne zmierneniu príznakov

lorrainet
16. aug 2024

Ja som schudla okolo 20kg , prešla som na keto diétu a následne som udržiavala nízko sacharidové stravovanie, časom som začala cvičiť. Cyklus začal byť ako hodinky a prirodzene som otehotnela prakticky hneď. Mám len jeden vaječník aj ten je PCOS, druhý už musel ísť von takže som si uvedomila , že treba rýchlo zmenu. Mala som vtedy 23 rokov. Tie prvé dni a týždne boli naozaj zabijak ale tie výsledky vidieť stálo za to.

leila_b
autor
16. aug 2024

@lius skúšala som aj HAK ale taktiež som pribrala a nonstop migrény, jedine menzes bol pravidelný,žiadna iná zmena 🥲

lius
16. aug 2024

@leila_b tu treba riesit pricinu a s tou ti HAK nepomoze...

taktotedanie
16. aug 2024

@leila_b hybat sa je co? U mna je to dennomdenne cvicit 60min ( mam dieta viac sa mi neda pocas jeho spanku ked chcem urobit aj nieco ine..) a prerusovany post! Pecivo a prilohy vymen za maces