Lekár mi povedal že mám nízku maternicu, a že môžem mať problém s otehotnením. Maternica má výšky 1,7 mm vraj to mám hneď riešiť. Mám len 21 rokov. Za odpovede vopred ďakujem.
@domka222 snažila som sa to googlit ale ešte viacej ma to zmagorilo plus vravel mi že mám nízku maternicu a neviem čo to dokopy s tými vaječníkmi znamená každopádne keď som sa ho spýtala na otehotnenie povedal že je jasné že s tým bude problém a že to ma riešiť môj lekár hneď takže ma celkom poplasil
nizke endometrium, ak si bola napriklad tesne po menzese je normalne. Ale mozes mat PCO a ked Ti povedal, ze to mas riesit, tak akoze myslel koho? Ved predpokladam, ze toto Ti diagnostikoval gynekolog a riesenie by mal navrhnut on
@bsodbue tie rozmery neviem posúdiť, ale máš polycysticke vaječníky. Tam bývajú problémy veľmi často. Sama ich mám. Práve preto sme sa s manželom začali snažiť už od 20tky. Ale nájdeš tu aj príbehy žien čo otehotneli neskôr a nemali problém. No v mojom okolí poznám 3 baby čo sa neskoro vydávali a už deti s touto diagnózou nemali.
@bsodbue z toho čo som pochopila más zrejme polycystické vaječníky, áno ťažšie sa s tým otehotnie,presne ako píšeš mávam aj ja problémy cely život s cyklom, niekedy príde za 50 dní,niekedy za 20,niekedy začne normálne a krvacam mesiac,lieky nezaberajú,musím podstúpiť kyretaz atď....nejaký nález,myom,polypy atď tam najdu......napriek tomu všetkému....mám dve zdravé deti,otehotnenie trvalo dlhšie, cca dva roky....ale šlo to prirodzene....takže hlavu hore...mne povedal,že prirodzene neotehotniem s takým nálezom....k druhému dieťaťu ani neviem ako som prišla😂😉....len mi povedal,že keď budem plánovať už deti mám prísť,že niečo vymyslíme...nemožné to nieje...PCO má mnoho žien...
@bsodbue nemas nizko polozenu materniciu, mas nizke endometrium (vystelku maternice). 1,7 je malo, na otehotnenie by mala mat aspon 4-5, optimalne 8 mm. Zalezi ale aj, v akej faze cyklu si bola na vysetreni, nizka vystelka 1-2 dni po menstruacii nie je ziadna drama, kedze rastie v celej prvej polovici cyklu. Male folikuly a nizke endometrium su vsak ukazovatelom toho, ze asi neprebieha dostatocne kvalitna ovulacia. V cykloch, v ktorych prebehne ovulacia, sa vystelka vacsinou vybuduje, cize to nie je ziadna nemenna hodnota. Skor treba riesit pco, nepravidelne cykly, z prirodnych doplnkov celkom fajn zabera Myo-Inositol.
@bsodbue prvé 26....začali sme 24.....druhé tesne pred 30....mám viac známych ktoré toto majú....niektoré deti majú niektoré sa roky snažia....ale vedeli že majú túto diagnózu a začali s dieťaťom až po 33-35...a to už je podľa mňa dosť neskoro,keď vieš že máš pco,neliecili sa nijak....ale je dobré že o tom vieš už teraz,ono sa to dá upraviť hormónmi...horšie je keď nato prídeš keď máš po 30tke ..
@tamtumdo ako píšu vysie,nemusis hneď postupovať hormonálnu liečbu ak.to tak nevyhodnoti lekár, sú aj iné cesty ako inositol,gynex.....ja,keď sme sa snažili tiež na to šla ,, prírodne" preparáty....miešala som si bylinky, píla som ich mesiace....pomer a ktoré presne ti nepoviem,lebo nepamätám....či mi to pomohlo k dieťaťu neviem,či by som otehotnela tak či onak....ale obaja pôrodnici sa ma pýtali,že to sa vám podarilo prirodzene?nikdy som si nepripustila žeby to nemalo ísť....
Čauko, ja mám pcos, moja gynda ma dala na antiku, pretože mi držala cyklus, cítila som sa lepšie, jednoducho nám toho estrogénu v tele chýba. Hneď prvý mesiac po vysadení som otehotnela, tak sa zbytočne neplaš. 🙂 Bude dobre, len treba vhodnú liečbu.
@bsodbue nizke endometrium nic neznamena, ono sa meni podla fazy cyklu, pred MS je vysoke, ked nedojde k otehotneniu, zacne krvacanie a odplavuje sa a je zas nizke po MS.
Ma podozrenie iba na PCO, mavaju ho silnejsue zeny, lebo hormony vplyvaju na vahu, ochlpenie na tele moze byt vyraznejsie...ale mozno su to len funkcne cysty,ktore prasknu a zmiznu. Treba kontrolu po case a uvidi sa. . Pri pCO nebyva ovulacia, alebo je posubuta, cyklus nepravidelny, cize moze byt problem otehotniet
Maternica má výšku 1,7mm? Vieš si predstaviť tak malú maternicu? Nepovedal ti,že výstelka maternice je nízka?