Mám neznámy nález na maternici

5. okt 2022

Ahojte,riešila som neake zdravotné problémy u urológa.A keď mi robil sono obličiek a močového mechúra hovoril že mám niečo na maternici.Najprv sa ma spýtal či nie som tehotná.To nie som.Potom že nevie čo to môže byť,aby som sa dala vyšetriť u gynekológa.Som sa objednala a zobere ma až o týždeň má voľné.Ja neviem,cysta polyp alebo ešte horšie.Nikdy som žiadny problém nemala a teraz mám strach.Mali ste niečo podobné?

babababka
5. okt 2022

Podobný problém riešim od minulého roka.Vo febr.2021 klasická prevencia u gyn.negat.Koncom júna prevencia u obvodnej a v rámci nej uzv brucha,s nálezom cca.4cm "niečo"na maternici.Odvtedy chodím každé 4 mesiace na gyn.vyš.,uzv tom kukne a dá ďalší termín.Hovorí,že kým to nekrváca,extrémne nerastie a je len jeden mám byť kľudná.Mám myóm.Priateľka mala 3 ,dosť veľképo roku začala krvácať,všetko jej dali preč.Obe máme blízko 60-ky.

autor
5. okt 2022

@babababka Neviem ako vydržím ten týždeň,stále na to myslím čo to môže byť.Je pravda že teraz mi uly mesiac som mala silnejšie krvácanie než obvykle mavam 3 dní a aj som spinila dlhšie,či to môže byť z toho.Ja mám 35 rokov

zlomika
5. okt 2022

tak su aj rozne myomy, ja mam jeden tiez, ale vobec nie je skodlivy, ani neviem, ze ho mam. ale je celkom malicky, nezvacsuje sa, nijako ma neobmedzuje ani nic nesposobuje, keby bol vacsi, moze sposobovat aj krvacanie, bolesti. mozno to je aj tvoj pripad. ale to si myslim, ze by gynekolog zase videl, tak neviem.

autor
5. okt 2022

@zlomika U gynekológa som bola vo februári na ročnej preventívke a hovoril že všetko v poriadku.Za aký čas sa môže vzniknúť taký myom?

majamat
5. okt 2022

moze to byt kludne polyp. polypy su caste, neikedy nerobia problemy, neikedy sposobuju zvysenu krvacavvost mimo cyklu,a lebo aj pocas ms.
urolog nema s tym skusenosti, preto to musi vysetrit gynekolog.

janetinka27
5. okt 2022

ano, moze byt polyp, mne tiez jeden pribudol tento rok, mala som aj v minulosti, ale mne odisli pri ms

luccija
5. okt 2022

Nelakaj sa zbytocne vela zien ma cysty, polyp, myom, endometriozu... cysta sa niekedy spravi a pukne ani nevies, ze si ju mala.
Tiez mam polyp silne krvacanie, spinenie musi ist von..

gabus88
5. okt 2022

Velmi podobne sa stalo aj mne...sono mocoveho mechura, lekar mi hovori ze vidi nieco na maternici..ci nemam zavedeny tampon (???) - tak som rozmyslala odkedy sa zavadza tampon do maternice :D ... povedal, ze mam ist urcite na vysetrenie ku gynekologicke, trpla som tyzden a nakoniec mi gynda nic nenasla,, vsetko ciste 🙈

autor
5. okt 2022

@gabus88 A potom čo tam videl urológ keď gynekológ nič nenašiel?Dobre si dopadla.

gabus88
5. okt 2022

Vôbec netusim, sam mi nevedel povedat, preto ma poslal na gyndu..stalo sa to pred 4 rokmi cca a vsetko je stale ciste..